Haberler

Lahey'de sığınmacılar ayaklandı, ortalık yangın yerine döndü: 6 polis yaralı

Güncelleme:

Hollanda'nın idari başkenti Lahey'de, farklı görüşteki Eritreli gruplar arasında çıkan şiddet olaylarında ortalık yangın yerine döndü. Olaylarda 6 polis yaralandı, 13 kişi gözaltına alındı. Olaylar sırasında 2 polis aracı ve bir otobüs yandı.

Hollanda'nın idari başkenti Lahey'de, farklı görüşteki Eritreli gruplar arasında çıkan şiddet olaylarında 6 polis yaralandı, 13 kişi gözaltına alındı.

Lahey'de Eritreli gruplar arasında çıkan şiddet olaylarında 6 polis yaralandı

13 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Hollanda polisinin açıklamasına göre, Lahey kentinde Eritre yönetimini destekleyen ve karşıt olan Eritreli gruplar arasındaki şiddet olaylarında yaşları 19 ila 36 olan 13 kişi gözaltına alındı. Lahey'de bir toplantı salonunda bir araya gelen Eritre hükümeti karşıtı grup ile hükümet yanlısı gruplar, toplantının yapıldığı salonun dışında birbirleriyle ve polisle çatıştı.

Lahey'de Eritreli gruplar arasında çıkan şiddet olaylarında 6 polis yaralandı

6 POLİS YARALANDI

Grupların birbirlerine ve polise taş ve sopa ve havai fişeklerle saldırdığı şiddet olaylarında 6 polis yaralanırken, Savcılık, olayların soruşturulması için Geniş Soruşturma Ekibi (TGO) görevlendirdi.

Lahey'de Eritreli gruplar arasında çıkan şiddet olaylarında 6 polis yaralandı

POLİS ARAÇLARI ATEŞE VERİLDİ

Dün gece çıkan olayların ardından Lahey Belediye Başkanı acil durum emri yayınlayarak polisin göz yaşartıcı gaz kullanmasına izin verdi. Olaylar sırasında 2 polis aracı ve bir otobüs yandı. Olaylarda toplantının yapıldığı Opera adlı salon, çevredeki iş yerleri ve araçlar da zarar gördü. Duman ve alevler nedeniyle toplantıya katılan çok sayıda kişi rahatsızlandı.

Lahey'de Eritreli gruplar arasında çıkan şiddet olaylarında 6 polis yaralandı

ACİL DURUM EMRİ ÇIKARILDI

Lahey Belediye Başkanı Jan van Zanen, belediyenin internet sitesinden yaptığı açıklamada, "Eritreli grupların toplantılarında gerginlikler olduğu biliniyor. Bu sebeple toplantının yapıldığı yere polis konuşlandırdık. Eritreli 'Nhamedu Tugayı' örgütünden gençlerin çatışma arayışında olduğuna dair haberlerin ardından acil durum emri çıkarıldı." ifadelerine yer verdi.

Lahey'de Eritreli gruplar arasında çıkan şiddet olaylarında 6 polis yaralandı

Kaynak: AA / Güncel

Hollanda Lahey Uluslararası Güvenlik Göçmenler Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (6)

Abdullah Deyerli:

Bizdekilerle beraber makarna yedığımız için bizde sorun yok elhamdülillah

63
21
yanıtYanıtla
esrefpasali:

uluslar siginmaci yardimi yapmaktansa sorun cikan ulkeleri takip edebillirler, heryer yangin insanlar catisiyor insanlar oluyor, 4/5 piskopat dengesiz yonetici dunyayi yorungesinden cikarabilir..

31
0
yanıtYanıtla
gngr xxx:

Avrupanın yerinde olsam hepsini Sınır dışı ederim geldikleri yere dönsunlerde rahat etsinler

6
1
yanıtYanıtla
Deniz:

InshaAllah bu musluman siginmacilar avrupayi ele gecirirler..amin

2
4
yanıtYanıtla
duran sari:

Bizim din kardeşlerimizde bize kafa tutmaya başladılar yakında bizi ülkeden kovacaklar

4
1
yanıtYanıtla
Export 86:

Hollanda sömürgeci ülkeydi bu yüzden ordaki mülteciler ne yapsa haklıdır sömürdükleri ülkenin insanlarına düzgün sahip çıksınlar

1
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title