Haberler

Kuveyt'e Türk Mührü

Güncelleme:

Kuveyt Havalaalanı projesinin mimarı Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir 'Elif Saygılıer'le Ekonomi 7/24' Programına çok özel açıklamalarda bulundu.

"CUMHURBAŞKANIMIZ OLMASAYDI

İHALEYİ KAZANAMAZDIK"

Elif Saygılıer'le Ekonomi 7/24 programının canlı yayın konukları Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ile Limak Vakfı Başkanı Ebru Özdemir oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı Kuveyt Havaalanı projesinin temel atma töreni öncesinde TRT Haber'e açıklamalarda bulunan Nihat Özdemir, Türk müteahhitlerinin tek kalemde aldığı bu en büyük ihalede, devlet desteği ile o zaman başbakan olan Tayyip Erdoğan'ın büyük katkıları bulunduğunu söyledi.

Özdemir, 4.6 milyar dolarlık dev projeyle ilgili önemli detayları anlattı. Projede 51 uçağın aynı anda yanaşacağı köprülerin yer alacağını, bunun sadece 21 tanesinin Air Bus 380 gibi büyük uçakların bulunacağını söyleyen Özdemir, 80 bin güneş enejisi panelinin bulunacağı çatıda 16 megawatlık enerji üretileceğini belirterek projenin 700 – 800 bin metre inşaat alanına sahip olacağını ifade etti.

Limak Vakfı Başkanı Ebru Özdemir ise Elif Saygılıer'e, yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi aktardı. Özdemir, mühendis kızlar projesiyle liseli kızlarımıza ulaşacağız. Bu projeyle kızlarımızın hayatına fark atıyoruz. Kızlarımız böylece staj imkanı bulacak, dedi. Kuveyt'in dost ve kardeş ülke olduğunu belirten Özdemir, birlikte çok iyi çalıştıklarını söyledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Nihat Özdemir Limak Holding Ebru Özdemir Kuveyt Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title