Haberler

Konya Çevre Yolu İkinci Etap İhalesi Tamamlandı, Çalışmalar Başlıyor

AK Parti Konya Milletvekili, Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız çevre yolundaki gelişmeler hakkında bilgi verdi.

AK Parti Konya Milletvekili, Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız çevre yolundaki gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Altunyaldız, Çevre Yolu Projesinin Konya açısından oldukça büyük öneme sahip olduğunu belirterek, "Bölünmüş yol olarak 3 şerit gidiş, 3 şerit geliş olmak üzere otoyol standartlarında yapılacak 122 kilometrelik Konya dış çevre yolunun Karaman-Ereğli-Aksaray-Ankara-Afyonkarahisar güzergahı 2016 Yatırım Programında yer almıştı. 49 kilometrelik bu bölümün ihalesi tamamlandı" dedi. 49 kilometrelik yol ihalesini Seza İnşaat ve Atılım İnşaat İş Ortaklığının aldığını ifade eden Altunyaldız şunları kaydetti:

"Sözleşme bedeli 293 milyon TL olan ihalede firmaya yer teslimi yapıldı, işe başlandı. Şuanda şantiye kurulumu ve malzeme ocaklarının mülkiyet izin ruhsat işlemleri devam ediyor. 122 kilometrelik çevre yolunda toplamda 14 viyadük, 6 tünel ve 19 kavşak yapılacak. Bunlardan 1 adet viyadük ve 4 adet köprülü kavşak, ihalesi tamamlanan bu 49 kilometrelik bölümde yer alıyor. Bu bölümün tamamlanması ile Afyonkarahisar-Konya yolundan Konya- Ereğli istikametine doğrudan bağlantı sağlanarak çevre yolunun yarısı tamamlanmış olacaktır."

"22 kilometrelik ilk etabın çalışmalarında sona yaklaşıldı"

Çevre yolunun geri kalan kısmında da çalışmaların hızla devam ettiğini ifade eden Altunyaldız, "2014 yılında yatırım programında yer alan Güneydoğu Çevre Yolu olarak anılan Konya- Karaman ve Konya-Ereğli akslarını bağlayan 22 kilometrelik kesimin 19 kilometresi ise tamamlandı, geri kalan kesimlerde ve köprülü kavşaklarda çalışmalar devam ediyor. İnşallah bu bölümü de 2017 yılı sonunda bitirmeyi hedefliyoruz" açıklamalarında bulundu.

"Afyon-Antalya-Karaman hattını içeren üçüncü etabın proje çalışmaları devam ediyor"

51 kilometrelik Afyonkarahisar-Antalya-Karaman hattında proje çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Altunyaldız, çevre yolunun üçüncü etabına ilişkin çalışmaları da yakından takip ettiklerini, proje çalışmalarının tamamlanmasını müteakip yatırım ve inşa aşamasının başlaması için gerekli girişimlerin sürdürüldüğünü ifade etti. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ziya Altunyaldız Karaman Ereğli Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title