Haberler

Koç Üniversitesi'ne Yeni Yönetici Direktörü

Güncelleme:

Nida Bektaş, Koç Üniversitesi işletme enstitüsü yönetici direktörü oldu

Yapı Kredi Faktoring Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Nida Bektaş, Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü Yönetici Direktörü görevine getirildi. 2009 yılından bu yana Yapı Kredi Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Nida Bektaş, Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü bünyesinde lisansüstü programlar ve yönetici geliştirme programlarının yönetiminden sorumlu olacak.

1987 yılında Boğaziçi Üniversitesi ve 1990 yılında Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümlerinden mezuniyetini takiben, University of San Diego'da 1992 yılında Finans alanında MBA derecesini alan Nida Bektaş, Bank Ekspres'te yönetici adayı olarak bankacılık kariyerine başladı.

1994 yılında müşteri temsilcisi olarak göreve başladığı Koçbank'da kurumsal ve ticari şubelerde görev aldı. 2001 yılından itibaren şube müdürlükleri yapan Bektaş, Koçbank- UniCredit ortaklığı ve Koçbank – Yapı Kredi birleşmesinde stratejik görevler üstlendi.

2008 yılında ihracat kanalı satışından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak başladığı Yapı Kredi Faktoring'de, 2009 yılından bu yana Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Nida Bektaş, Türkiye Faktoring Derneği'nin Yönetim Kurulu'nda görev aldı. 13 Aralık 2012 tarihinde yürürlüğe giren "Finansal Kiralama, Faktoring ve Tüketici Finansman Şirketleri Kanunu" çalışmalarında önemli bir rol üstlendi.

Nida Bektaş, 2012 Ocak ayı itibariyle Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü Yönetici Direktörlüğü görevini Esel Çekin'den devraldı. 2012 Ocak ayından bu yana İşletme Enstitüsü Yönetici Direktörlüğü görevini yürütmekte olan Esel Çekin ise Ocak 2013 itibariyle, Turkiye ve çevre bölgede faaliyet gösterecek olan Harvard Business School İstanbul Araştırma Merkezi Yönetici Direktörü olarak çalışma hayatına devam ediyor olacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yapı Kredi Bankası Koç Üniversitesi Nida Bektaş Koçbank Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title