Haberler

Kiptaş ve Torunlar " 5. Levent"İ Tanıttı

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: İdris TİFTİKCİ / İstanbul DHA Torunlar GYO ve KİPTAŞ işbirliği ile TEM Alibeyköy Kavşağı'nın yanına yapacağı kentsel dönüşüm projesi kapsamındaki toplu konut projesi '5. Levent"i düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı.

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: İdris TİFTİKCİ / İstanbul DHA

Torunlar GYO ve KİPTAŞ işbirliği ile TEM Alibeyköy Kavşağı'nın yanına yapacağı kentsel dönüşüm projesi kapsamındaki toplu konut projesi '5. Levent"i düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı.

Toplantıya KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun katıldı.

KİPTAŞ Genel Müdürü Yıldırım toplantıda yaptığı konuşmasında İstanbul'un dönüşüme ihtiyacı olduğunu ifade ederek, İstanbul'un aslında dönüşümle daha da güzelleşeceğini belirtti. Yıldırım, 'Bizimde misyonumuz bundan sonra sosyal konut ağırlıklı hem de bu dönüşüm ve yenileme projelerini daha hızlı bir şekilde yapmak. Kentsel dönüşüm dünyada yapılan en zor iş. Daha zor bir iş yok çünkü bir tarafta insanlar yer işgal etmişler veya kendi tapuları üzerine de olsa kaçak bina yapmışlar. Onu dönüştürmek kolay olmuyor. Burada da, 20'ye yakın sanayi vardı, 380 tane gece kondu... Basında menfi olabilecek bir hava oluşmadan, hiç kimsede bizi aramadı, bu işi tereyağından kıl çeker gibi ayar çekmeye çalıştık ve 4 sene içerisinde de sizin huzurlarınıza getirdik" dedi.

Projenin sosyal olmadığını, sosyal tarafının dönüşüm olması olduğunu belirterek, 'Gecekonduların dönüşmesi sosyal bir proje. Ama Orta ölçekte ki bu projenin daha lansmana girmeden yüzde 50'ye yakın kısmının satılması önemli bir başarı diye düşünüyorum. Demek ki güven devam ediyor. Bence kormayalım arkadaşlar yola devam" dedi.

7 Haziran seçimlerini hatırlatan Yıldırım, 'Türkiye seçime gidiyor, 7 Haziran'da inşallah Türkiye için hayırlı olur. Seçime girerken böyle büyüklükte ki bir projenin İstanbul gibi bir yerde, KİPTAŞ ile birlikte yapılması ve bu kadar talebin ön talep olarak toplanması' Sizin takdirlerinize sunuyorum. Çok fazla siyaset yapmayacağım da, siyasi olarak ekonomiyi de çok kötü gösteren bazı basın camiasına bu bir örnek teşkil eder diye düşünüyorum. İnsanlar seçime giderken gayrimenkul almazlar eğer ekonomi bozuksa" diye konuştu.

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Torun da yaptığı konuşmasında KİPTAŞ'ın 2011'de proje başladığını dile getirerek, 'Biz 2013'de işin içerisine girdik, ihale ile bu araziyi aldık. Dolayısıyla işin asıl sürecini taşıyan ve geliştiren ismi İsmet Bey" dedi.

PROJE HAKKINDA

Tamamının 2017 yılında, 36 ayda tamamlanması beklenen proje 1.8 milyar liraya mal olacak. Yaklaşık 4 bin konuttan oluşacak 5. Levent'te dairelerden 200'ü arazi sahiplerine verilecek. Arazi üzerinde bulunan evlerde yaşayanlar için Torunlar GYO ayrıca 400 daireden oluşan 4 bloklu ayrı bir site inşa edecek ve 1500 lira taşınma bedeli ve 1000 lira kira yardımı yapılacak. Proje içinde KİPTAŞ'a sunulacak lojmanların yanı sıra 145 bin metrekarelik inşaat alanına sahip bir üniversite eğitim alanı, 36 derslikli 2 okul, 2 cami de yer alacak. Proje tamamlandığında, 5. Levent'te, 15 bin kişinin yaşadığı, yaklaşık 20 bin kişinin kullanacağı, modern bir ekosistem oluşturulacak. Proje alanın arazisi bulunan Bezmialem Valide Sultan Vakfı'na ait araziye ise vakıf için üniversite inşaa edilecek.

KONUT BEDELLERİ

5. Levent'teki konutların metrekare fiyatı ortalama 5.500 lira olacak. Fiyatlar konutun büyüklüğü ve konumuna göre 386 bin liradan başlayan ve 1 milyon 400 bin liraya kadar değişecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Torunlar Holding İsmet Yıldırım İstanbul Kiptaş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title