Haberler

Kurban Bayramı'nın ilk yasağı geldi! Karabük'te toplu etkinlik ve bayramlaşmalar yasaklandı

Güncelleme:

Karabük Valisi Fuat Gürel, koronavirüs tedbirleri kapsamında Kurban Bayramı'nda kent genelinde toplu etkinlik ve bayramlaşmaların yasaklanacağını açıkladı.

Karabük Valisi Fuat Gürel, koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında Kurban Bayramı'nda kent genelinde toplu etkinlik ve bayramlaşmaların yasaklanacağını açıkladı. Vali Gürel, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de koronavirüs vakasının görüldüğü 11 Mart itibariyle değişik tedbirler alındığını, Karabük'ün Ramazan Bayramı'na kadar salgınla mücadelede en başarılı illerden bir tanesi olduğunu söyledi.

VAKALARININ TAMAMI DIŞ KAYNAKLI

O dönemde şehre giriş çıkışların yasaklandığını hatırlatan Vali Gürel, "O zamanki rakamlarla söyleyeceksek 180 vak'a ile kapatmıştık. 1 Haziran itibariyle oradaki sınırların açılması, giriş çıkışların olması, 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ve 20 yaş altı çocuklarımızın sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılması ve kontrollü sosyal hayat dönemine geçme ile beraber elimizde bir kısım vak'alar yeniden görülmeye başladı. İlimizde mayıs ayı içerisinde çok fazla vak'aya rastlamamıştık. Daha sonraki süreçte vak'a sayıları çok hızlı bir şekilde arttı. Bunların tamamının dış kaynaklı olduğunu söyleyebiliriz" dedi.

Kurban bayramının ilk yasağı geldi! Karabük'te toplu etkinlik ve bayramlaşmalar yasaklandıKarabük Valisi Fuat Gürel

"BÜYÜKŞEHİRLERE GİDENLER KORONAVİRÜS GETİRDİ"

Aile ziyaretleri başta olmak üzere, akşam oturmaları, sabah kahvaltıları, restoran, kafe ve benzeri yerlerin açılmasıyla beraber vatandaşların iletişiminin çoğaldığını aktaran Gürel, "Aslında kurallı bir döneme girdik 1 Haziran itibariyle. Kontrollü sosyal hayat ile beraber Sağlık Bakanlığımızın açıkladığı kurallar var. Her iş yerinin uyması gereken kurallar var. Bunlara uyulması gerekiyor, orayı kullanan vatandaşlarımızın da kurallara uyarak hizmet alması gerekir. Onun yanında vatandaşlarımızın evinde olan iletişimi bilmemiz mümkün değil. Özellikle yakın temas halinde olduklarını daha sonradan anlıyoruz. Çünkü vak'a bir yerde çıktığı zaman onunla bağlantılı neredeyse 15-20 pozitif vakanın ortaya çıktığını biliyoruz ya da buradan Ankara'ya, İstanbul'a, büyükşehirlerde hastanelere giden vatandaşlarımızın bir kısım koronavirüsü getirdiklerini biliyoruz" diye konuştu.

"VAKA SAYIMIZ 2.5 KATINA YÜKSELMİŞ OLDU"

"Geldiğimiz nokta itibariyle o 2.5 aylık süre ötesine geçerek vak'a sayımız 2.5 katı bir orana yükselmiş oldu" diyen Gürel, şunları kaydetti:

"Tabi bunlar bizi üzüyor ama diğer taraftan tedbirlerimizi arttırmak, vatandaşlarımızın duyarlılığını arttırmak adına sürekli bir gayret içerisindeyiz. Şehir sınırlarında dışarıdan gelenlerin takibini yapma işine devam ediyoruz. Onların karantina altında ya da gözlem altında tutulması ile ilgili ikazlar yapılıyor. Sağlık Müdürlüğü'ndeki arkadaşlarımız telefonla arıyorlar. Polis, jandarma ve sağlık ekiplerimiz sürekli bu işin üzerindeler. Geldiğimiz nokta itibariyle son dönemlerde vak'aların azaldığını söyleyebiliriz ama bu yeterli değil. Çünkü Sağlık Bakanımız her akşam ilk 5'e giren rakamsal olarak yada vak'a sayısının azaldığı şehirlere açıklıyor. Biz bunlardan değiliz ama belli ki ortalarda bir yerdeyiz. Vak'a sayısı belli bir yerde duran şehirlerden biriyiz."

"İNSANLARIN TOPLANIP BAYRAMLAŞMASINI YASAKLAYACAĞIZ"

Önemli bir Kurban Bayramı süreci olduğunu, bu süreçte insanların birbiriyle çok temas edebileceğini vurgulayan Gürel, "Böyle bir sıkıntı var bunun için bir kısım kurallar getirmeyi düşünüyoruz. Her Kurban Bayramı'nda insanlar bir araya toplanıp bayramlaşmayı yaparlar. Bir kısım yeme içme muhabbetleri olur bunu biliyoruz. Bunların da yasaklanması gerektiğini düşünüyoruz. Kendi aramızda konuşuyoruz. Vatandaşlarımızın duyarlılığını istirham ediyoruz. Toplu yapılan etkinlikleri yasaklayacağız. Bir köyde, mahallede insanların toplanıp bayramlaşmalarını yasaklayacağız. Ancak bir vatandaşın ailesini, komşusunu ziyaret etmesinin önüne geçmek mümkün değil. Bizim takip edebileceğimiz bir iş değil. Orada da vatandaşlarımızdan hassasiyet bekliyoruz. Herkes bu bayramda da uzaktan telefonla ya da başka bir yöntemle bayramlaşmasını sağlayabilirse, temas olmadan sağlayabilirse sıkıntısız geçirebiliriz. Çünkü kimden hastalık geldiğini kimin virüs taşıdığını bilmiyoruz. Eskiden dışarıdan gelenler de bunun olabileceğini düşünüyorduk ama bizim ilimizde de bu hastalık belirli yerlerden çıkabiliyor" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Bayramı Kurban Bayramı Koronavirüs Karabük Haberler

500

Yorumlar (14)

levent ŞENOL:

sayın CUMHUR BAŞKANIM allaha her akşam dua ediyorum bayram munasebetiyle inşallah şehirler arası yasaklanması için duaçıyım bizim halkımız dinine baglı oldugu için korono vurus bizleri öldürcegini bilse dahi evlerde ve dışarıda bayramlaşacaklardır SAYGILARIMLA

25
44
yanıtYanıtla
tr44:

ulan barzo herkez dinine baglı şehirlerarası yasaklanması ne demek herkez senin gibi önceden tatıl mi yaptı boş konusuyorsun

yanıt0
yanıt5
vatandaş:

kesinlikle bayramda şehirler arası yolculuğa yasak getirilmeli

10
2
yanıtYanıtla
cemile:

kesinlikle bayramda şehirler arası yasak gelmesi lazım millet 2 gün önce yola cıkıcak kesinlikle yasak gelmesi lazım

3
5
yanıtYanıtla
atarabacı osman:

bu sene bayramı unutun, kurban kesmeyin dağıtmayın, kimseye gitmeyin kimse gelmesin, salgın gittiğinde seneye kutlarsınız, siz yaşarsanız sevdikleriniz de tabiki

6
0
yanıtYanıtla
Ali:

Kardeşim madem zamanında önlem alsaydınız iş işten geçmiş millet zaten kaynaşma olmuş zaten millet ramazan bayramını bayramlaşmadı herkes uzaktı birbirinden . Millet birbirine gitti geldi bu saadden sonra biraz saçmalık olur . O zaman serbest bırakılmasdı . Şimdi bayram arifesinde saçmalık olur .

3
1
yanıtYanıtla
Ali:

Gurbettikekiker oğlu kızı geldi milletin millet kaynaştı zaten başından aynı devam etseydi vatandaş olarak kabul ediyorum . Artık tedbirli serbest olmuş .bu saadden önlem degil bayramlaşma engeli olur . saçmalık olur. Zamanında serbest olmasaydı . Tedbir gerekli yalnız bayram gelmiş artık bu hastalık ne kadar kısıtlama olursa olsun . İnsanlar bilerek bilmeyerek hafif veya bilmeyerek geçecek .bunu hepimiz biliyoruz . Bayram arifesinde nöylr6 yasağı saçma buluyorum . Kendi görüşüm başında yasak devam etseydi tamam ama herkes birbiri ile buluşmuş konuşmak bu saatten sonra Bir işe yaramaz benim kendi görüşüm.

yanıt0
yanıt1
sülo:

bayramda getirilecek yada getirilmeyecek yasaklar direk olarak erken seçim yok mu var mı sorusuna da cevap verecek hatta finans ve ekonomi dünyası bile çaktırmadan ama merakla bu kararları bekliyor biz biliriz birbirimizi:)

2
0
yanıtYanıtla
İSHAK YAHYA:

sosyal mesafe ve tedbirler herkes için geçerli olmalı. Ama toplu açılışlarda, futbol taraftarlarının coşkulu kutlamasına göz yummalar, özellikle bazı illeri, ilçeleri, mahalleleri, sokağı , gerekirse evleri tekrar karantinaya alınmalı ki, daha fazla yayılmasın ve makam ve mevki sahipleri hiçbir şey yokmuş gibi şehir şehir dolaşmaları bırakmaları, herkes en düşük mevkiden en yüksek mevkiye kadar halkın fikrinide göz önünde bulundurarak çözüm yoluna gidilmeli, gösterilerde boy göstermeleri doğru mu?

0
0
yanıtYanıtla
Misafir:

Diyarbakır dada olmasını istiyoruz

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title