Haberler

Kayseri KKTC 3. Cumhurbaşkanı Eroğlu, Cumhurbaşkanları Sınıfında Yeniden / /

KKTC 3. Cumhurbaşkanı Eroğlu, Cumhurbaşkanları sınıfındaKUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 3'üncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 123 yaşındaki Tarihi Kayseri lisesindeki ??Milli Mücadele Müzesi??ni gezdi.

KKTC 3. Cumhurbaşkanı Eroğlu, Cumhurbaşkanları sınıfında

KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 3'üncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 123 yaşındaki Tarihi Kayseri lisesindeki ??Milli Mücadele Müzesi??ni gezdi. Eroğlu,müzede bu liseden mezun olan merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün silikon heykellerinin bulunduğu sınıfta hatıra fotoğrafı çektirerek, Taş Mektep Kayseri lisesi mezunları buluşmasına katıldı.

Yeni Ufuklar Derneği'nin davetlisi olarak dün Kayseri'ye gelen Eroğlu,gece de Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlediği "Doğu Akdeniz'de Türk Varlığı ve Kıbrıs" konulu konferansta konuştu. "Benim köküm Kayseri'de. Bunu iftiharla söylüyorum. Atalarım 1800'lü yıllarda Kayseri'den Kıbrıs'a göçmüş. Benim mahallem, şimdi Melikgazi ilçesi sınırlarındaki Gülük Mahallesi. Abdullah Gül beyefendi de bu mahalleden. Yani, Gülük mahallesi, Cumhurbaşkanları çıkaran bir mahalle" diyen Derviş Eroğlu, hafta içinde 123 yıllık Kayseri lisesinde açılan, " Milli Mücadele Müzesini?? kızı Resmiye Canaytay ile birlikte gezdi. Özal ve Gül gibi Cumhurbaşkanlarını çıkaran lisede bir sınıfta silikon heykellerle canlandırılan her iki Cumhurbaşkanın arasında hatıra fotoğrafı çektiren Eroğlu, " Milli mücadele yıllarında bir dönem tüm son sınıf örgencilerini Sakarya savaşında şehit düştükleri için mezun veremeyen Kayseri lisesi, Türk eğitim hayatının gerçekten önemli bir eseri. Burayı ziyaret etmekten mutluluk duydum?? dedi. Eroğlu, Kayseri lisesi Mezunlarını bir araya getiren 3. Taş mektep eski muzunlar buluşmasına katılan, eski mezunlarla sohbet ederek, onlarla ayrı ayrı fotoğraf çektirerek, Dernek başkanı Fevzi Önder'e, bu etkinliği gerçekleştirdikleri için teşekkür etti.

KAYSERİ LİSESİ MEZUNLARI BULUŞTU

Taş Mektep Kayseri lisesi Mezunları Derneğinin bu yıl. 3.cüsünü düzenlediği etkinliğe Vali Orhan Düzgün, Kayseri milletvekili ve bu liden mezun olan eski bakan Taner Yıldız, Ak Parti il başkanı ve Kayseri lisesi mezunu Cahit Özden ve çok sayıda mezun katıldı. İstiklal Marşı'nın ardından eski mezunlar Büyükşehir Belediyesi Mehter takımı eşliğinde hep bir ağızdan, merhum Faruk Nafiz Çamlıbel'in sözlerini yazdığı Kayseri lisesi marşını okuyup, eski günleri yad edip, Milli Mücadele Müzesi ile eski sınıflarını ziyaret ettiler. Etkinlikte konuşan Vali Düzgün, milletvekili Yıldız ve Taş Mektep Kayseri lisesi Mezunları Dernek başkanı Önder, Kayseri lisesinin eğitim hayatındaki ve milli mücadeledeki yerini anlattılar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Derviş Eroğlu Abdullah Gül Kayseri Kıbrıs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
title