Haberler

Kayseri'de "Kahraman Türk Kadınları Defilesi" düzenlendi

Güncelleme:

Kayseri'de düzenlenen 'Kahraman Türk Kadınları Defilesi'nde Nene Hatun, Fatma Aliye Hanım, Gevher Nesibe Sultan, Hayme Hatun gibi tarihteki 27 kadının kıyafetleri sergilendi. KAYMEK tarafından hazırlanan defilede, Türk kadınının ülke savunmasındaki önemine vurgu yapıldı. Defilede ayrıca 15 Temmuz şehitleri de temsil edildi.

Kayseri'de "Kahraman Türk Kadınları Defilesi"nde Nene Hatun, Fatma Aliye Hanım, Gevher Nesibe Sultan, Hayme Hatun gibi tarihteki 27 kadının kıyafetleri sergilendi.

Kadir Has Kongre ve Kültür Merkezi'nde Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mesleki Eğitim ve Kültür AŞ (KAYMEK) tarafından hazırlanan defilede 27 kıyafet tanıtıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, defilenin açılışında, Türk kadınının ülke savunmasında tarih boyunca en ön sıralarda yer aldığını dile getirdi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar da şehitliğin çok önemli bir makam olduğunu, şehit anne ve babalarının hiçbir zaman haklarının ödenemeyeceğini belirtti.

AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler de defilede emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Nene Hatun, Fatma Aliye Topuz, Gevher Nesibe Sultan, Hunad Hatun, Hayme Hatun, Halime Hatun, Mihrimah Sultan, Süyümbike Hatun, İparhan, Tayyar Rahmiye, Kılavuz Hatice, Domaniçli Habibe, Zübeyde Hanım gibi tarihteki 27 kadının kıyafetleri hayat hikayeleri okunarak sergilendi.

Defilede 15 Temmuz hain darbe girişiminde Özel Harekat Daire Başkanlığına düzenlenen saldırıda şehit düşen komiser yardımcıları Kübra Doğanay ve Cennet Yiğit'i temsilen özel harekat polisi kıyafetleri de yer aldı.

KAYMEK hazır giyim bölümü eğitmenlerince tasarlanan ve Maraş işi, iğne oyası, tel kırma gibi el sanatlarının da kullanıldığı kıyafetler 3 ayda hazırlandı.

Kaynak: AA / Güncel

Fatma Aliye Nene Hatun 15 Temmuz Kayseri Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title