Haberler

Kaymakam Esen ve Başkan Turanlı, Adıyamanlılar Vakfı'nı Ziyaret Etti

Güncelleme:

Kâhta Kaymakamı Metin Esen ve Kâhta Belediye Başkanı İ.Yusuf Turanlı, İstanbul'da Adıyamanlılar Vakfı'nı ziyaret ederek Adıyamanlı iş adamlarının Kâhta'ya yatırım yapmalarını istedi.

Kâhta Kaymakamı Metin Esen ile Kâhta Belediye Başkanı İ.Yusuf Turanlı; Vakıf Başkanı Ömer Özkartal, Vakfın Onursal Başkanı Nevzat Bayhan ve çok sayıda vakıf yöneticileri tarafından karşılandı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, Türkiye'nin huzur kenti Adıyaman'da Nissibi Köprüsü'nün yapılmasının ve sahabe kabri külliye projesi çalışmalarına başlanmasının Adıyaman için büyük bir şans olduğunu belirtti.

Adıyaman'ın büyük şehirlerin arasında yıldız şehir olmaya aday olan bir il olduğunu da söyleyen Başkan Özkartal, "Adıyaman'ın en büyük sıkıntısı bana göre istihdam sıkıntısıdır. İstanbul'daki iş adamları hemşehrilerimizin Adıyaman'a yapacağı yatırımlar Adıyaman'ı çok daha farklı bir konuma gelmesine imkân tanıyacaktır. Bu konuda STK'ların teşvik açısından önemli rolü vardır" diyerek, ziyaretlerinden dolayı Kâhta Kaymakamı Metin Esen ile Kâhta Belediye Başkanı İ.Yusuf Turanlı'ya teşekkür etti.

Kâhta Kaymakamı Metin Esen ise ilgi ve alakadan ötürü Adıyamanlılar Vakfı Başkan ve vakıf yöneticilerine teşekkür ederek, vakfın yapmış olduğu hizmetleri her zaman takdirle yâd ettiğini söyledi. Esen, "İstanbul'daki Adıyamanlı STK'ları ve değerli iş adamlarımızı ziyaret etmek amacıyla geldik. Gecikmeli de olsa bu ziyaretin bizim için son derece yararlı geçtiğine inanıyorum. En güzel yatırım insana yapılan yatırımdır. Bu nedenle İstanbul'daki iş adamlarımıza vefa borcunu ödemek için daha fazla zaman geçirmeden Adıyaman'a yatırım yapmalarını bekliyoruz" dedi.

Kâhta Belediye Başkanı İ. Yusuf Turanlı da yapmış olduğu hizmetlerin yanı sıra yapılacak olan çalışmalardan da bahsederek, İstanbul gibi metropol bir kentte küçük bir Adıyaman'ın oluşmasından duyduğu memnuniyetini dile getirdi. Burada iş adamlarına seslenen Başkan Turanlı, "Yıllar önce İstanbul'a gelirken geride bıraktığınız insanları huzurlu ve mutlu olmasını istiyorsanız –tıpkı iş adamı Ramazan Aksoy gibi- vefa örneği sergileyerek kendi memleketinize yatırım yapmanız lazım. Biz sizden bu fedakârlığı bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Adıyaman'ın bir barış adacığı olduğunu ifade eden Adıyamanlılar Vakfı Onursal Başkanı Nevzat Bayhan ise yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "Barış adacığı olan Adıyaman ilimizde herkesi mutlu ve huzurlu görmek istiyorsanız en ihtiyaç duyduğu zamanlarda onlara sahip çıkmak gerekir. İnsan olmanın en önemli erdemliği bence bu olması gerekir. Çünkü biz birlikte varız. Adıyaman'ın her alanda Türkiye'ye ve dünyaya model olmasını istiyorsak kendi insanlarımıza özellikle istihdam konusunda yardımcı olmalıyız. Elimizi taşın altına koymamız şarttır" dedi.

İş adamı Ramazan Aksoy ise, "Geçen sene Kâhta'ya yaptığımız yatırıma kadar buradaki insanların özellikle istihdam konusunda ne denli sıkıntılarını olduğunu bilmiyorduk. Bunları öğrendikten sonra anladım ki geç kalmışız. Ancak her şeye rağmen bizden iş talebinde bulunan insanlara sahip çıkmak kadar güzel bir duygunun olamayacağını anladım" diyerek konuyla ilgili düşüncelerini dile getirdi.

Adıyaman Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Gürses Destek İstedi

Daha evvel Adıyamanlılar Vakfı'nın Ar-Ge Komisyon başkanlığını yapan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde uzun zamandır Proje Koordinatörlüğünü yapan Mehmet Gürses, Adıyaman Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu belirterek, bu manada hemşehrilerin desteğine ihtiyaç olduğunu söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi döneminde yaptığı çalışmaların yanı sıra Adıyaman için hazırladığı projelerle ilgili bilgi sunumu yapan Mehmet Gürses Adıyaman'ın makus talihini değiştirmek için aday adayı olduğunu söyledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Nevzat Bayhan Metin Esen Adıyaman Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title