Haberler

'Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Ediyor 2 Projesi' Tamamlandı

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), geçtiğimiz yıl Temmuz ayında başlattığı 'Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Ediyor 2 Projesini tamamladı.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Daire Başkanlığı İnsan Kaynakları Geliştirilmesi Operasyonel Programı'nın mali desteğiyle geçtiğimiz yıl Temmuz ayında başlatılan 'Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Ediyor 2 Projesi tamamlandı.

Çorum'da  Katipler Konağı'nda gerçekleştirilen basın toplantısıyla proje kapsamında yürütülen faaliyetlerle birlikte oluşan sonuçlar da kamuoyuyla paylaşıldı. Toplantıya OKA Planlama Birim Başkanı İbrahim Ethem Şahin, Çorum Koordinatörü Özgür Yalçın ve Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Ediyor 2 Projesi'nin Genel Koordinatörü Kübra Yalçın katıldı.

TR83 bölgesinde farklı hedef ve kitlelere ulaşarak düzenlenen etkinlik ve yenilikçi uygulamalar sayesinde konunun tarafları arasında kayıt dışı istihdam konusunda farkındalık oluşturulması, kurumsal alt yapının güçlendirilmesi ile kayıtlı istihdamın artırılması ve bölge ölçeğinde illerin ekonomilerine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında, kayıt dışı çalışanlara, işveren ve işveren temsilcilerine, işçi sendikalarına, ilkokul ve lisans düzeyindeki öğrencilere yönelik eğitimler, paneller, resim, kısa film yarışması düzenlendi.

Ayrıca proje kapsamında kayıt dışı istihdamın ülkemize açtığı zararın daha iyi anlatılabilmesi için 6 bin 250 adet afiş, 4 bin broşür bastırılarak dağıtıldı.

Kayıt dışı istihdamın önlenmesine katkı sağlayan projeyle birlikte Çorum, Samsun, Tokat ve Amasya olmak üzere toplam 4 ilde paydaş görüşmeleri gerçekleştirilerek 4 toplantıda 44 kişiye ulaşıldı. Yine 4 ilde öğrencilere yönelik gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında 1908 ilkokul öğrencisine ve 648 üniversite öğrencisine kayıt dışı istihdamla ilgili eğitimler verildi. İlkokul düzeyindeki öğrencilere çizgi filmler yardımıyla bu eğitimler verildiği belirtildi.

Ajansın sorumluluğunda yer alan illerde işletmelere yönelik farkındalık eğitimleri ve tanıtım etkinlikleri kapsamında 8 toplantı yapılarak 167 işletme temsilcisi bilgilendirildi.

Yetişkinlere yönelik bilgilendirme etkinlikleri kapsamında 4 adet etkinlik gerçekleştirilerek 96'sı öğretmen, imam ve muhtar, 226'sı Genel Sağlık Sigortası'ndan yararlanan vatandaşlar olmak üzere toplamda 322 kişiye kayıtlı istihdamın önemi aktarıldı.

Yine 4 ilde işçi sendikalarına yönelik eğitim çalışması kapsamında 60 sendika temsilcisine lobicilik ve medya iletişimi anlatıldı.

Proje kapsamında işletmelere yönelik 'Koçluk' hizmeti de sunuldu. İşletmelerin alanlarına göre konunun uzmanları her ilden 5 işletme olmak üzere toplam 20 işletmeye 'Koçluk' desteği sağlandı. Yine 4 ilde işletme yöneticilerine yönelik 400 saatlik danışmanlık hizmeti sağlandı.

Kayıtlı istihdamın çocuklara küçük yaşta aşılanması, öneminin anlatılması maksadıyla 'Kayıtlı İstihdam' konulu resim yarışması düzenlendi. Başvuru yapan 267 resimden 60 tanesi dereceye girerken, dereceye giren resimler 4 ilde alışveriş merkezlerinde gerçekleştirilen İstihdam Şenlikleri'nde vatandaşların beğenisine sunuldu.

Kayıtlı İstihdam konulu kısa film yarışması düzenlendi. 7 filmin katıldığı yarışmada 3 tanesi dereceye girerken, film sahipleri de ödüllendirildi.

Proje kapsamında son olarak 4 adet kamu spotunun çekimi yapıldı ve kamuoyuyla paylaşıldı. Ayrıca 8 farklı televizyon kanalında kayıtlı istihdamın önemi anlatıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Planlama Birim Başkanı İbrahim Ethem Şahin yaptı. Orta Karadeniz Ajansı'nın Türkiye'de kayıtlı istihdamın teşvik edilmesi konusunda en başarılı ajanslar arasında yer aldığına dikkat çeken Şahin, Avrupa Birliği projelerini uygulama konusunda ajansın büyük başarıya imza attığını ifade etti. Ajansın 8 yıl önce kurulduğunu hatırlatan Şahin, bu süreç içerisinde toplamda 11 adet Avrupa Birliği destekli proje yürüttüklerini, bu projelerin toplam hibe miktarının 60 milyon Euro (250 Milyon TL) olduğunu bildirdi. Bu projelerle birlikte gayri safi milli hasıladan alınan bütçenin yanı sıra Avrupa Birliği projeleriyle de bölgenin ekonomisine katkı sağlamayı amaçladıklarını vurgulayan Şahin, projeye destek veren herkese teşekkür etti.

Şahin'in konuşmasının ardından İl Koordinatörü Özgür Yalçın da bir konuşma yaptı. Çorum'da OKA tarafından yürütülen projeler hakkında bilgiler veren Yalçın, şunları söyledi: "Ajans merkezinde bu tür çalışmaların yürütülmesinin yanı sıra gerek yurt içi, gerekse yurt dışı konularını Çorum'daki kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına ve özel sektöre anlatıyoruz. Geçmişte birçok çalışma yürüttük. Bunların bir tanesi Çorum Müzesi'nin Avrupa Birliği ölçeğiyle gelişmesine katkı sağlamak adınaydı. Avrupa Birliği fonu kapsamında Avrupa Birliği ile Türkiye Arasında Kültür Köprüsü Projesiydi. Bu kapsamda Çorum Müzesi'nin Avrupa Birliği müzeleri arasında ödüle layık görüldüğü bir dönemdi. Önemli bir katkı sağladık. Almanya'da farklı farklı müzeleri gezdik. Ses ve ışıkların kullanımındaki detayları öğrendik. Çorum Müzesi'ne bunu uygulamaya çalıştık. Bir diğeri de Laçin'de Fırsat Var projesi. Proje halen uygulanıyor. Laçin kendi ölçeğinde tarım ve hayvancılığa dayalı bir ekonomiye sahip. Orada engelli merkezindeki dezavantajlı grupların hediyelik eşya yaparak kendi ayakları üzerinde durabilmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Yine eşlerinden boşanmış bayanlara salma tavukçuluk ve seracılık eğitimleri vererek büyümelerini sağlamayı hedefliyoruz. Projenin yazım aşamasında destek sağladık. Onun dışında ÇEKODER adına bir projemiz olmuştu. Almanya, Avusturya ve Hollanda'ya gidildi. Bu insanlar engellileri nasıl eğitiyor, nasıl istihdam ediyor bunların uygulamalarını gördük.  Çorum'a daha fazla nasıl yararlı olabiliriz bunun için çalışıyoruz."

Toplantı, Proje Koordinatörü Özlem Yalçın'ın proje sonuçlarını aktarmasıyla sona erdi. - Çorum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Özlem Yalçın Karadeniz Çorum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title