Haberler

'Kasırga'da 16 Tahliye

Antalya'da 17'si tutuklu 105 sanığın yargılandığı davada 16 kişi tahliye edildi.

Antalya merkezli olarak, İzmir'in de aralarında bulunduğu 4 ilde belediye ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiasıyla, aralarında tümü CHP'li olan İzmir Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Antalya'nın Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ve Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ile Kortuteli Belediye Başkanı MHP'li Hasan Gökçe'nin de bulunduğu 17'si tutuklu 105 sanığın yargılandığı davada 16 kişi tahliye edildi. Tek tutuklu sanık olarak, iddianamede elebaşı olarak belirtilen Aziz Yıldız kaldı. Duruşmayı CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç de izledi.

Antalya, İzmir, Ankara ve Adana'daki bazı belediyelerin ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiasıyla geçen yıl haziran ayında gerçekleştirilen 'Kasırga' adı verilen operasyonla ilgili 271 sayfalık iddianame, İzmir Cumhuriyet Savcısı Faruk Çalışkan tarafından hazırlandı. Aralarında 4 belediye başkanı, çok sayıda belediye personelinin de bulunduğu 105 sanıklı iddianamede, suç örgütü üyelerinin belediye görevlileriyle birlikte hareket ederek, ihaleleri kendilerinin kazanacakları şekilde şartname hazırladıkları, başka şirketlerin girmemelerini sağladıkları, ihalelere suç örgütüne bağlı şirketlerle katıldıkları yer aldı.

ELEBAŞINA 1018 YIL HAPİS İSTEMİ

Çete elebaşı olduğu öne sürülen Abdulaziz Yıldız hakkında toplam 1018 yıl hapis cezası istendi. Kamu görevlileri hakkında ise 'suç örgütüne yardım etmek', 'ihalelere fesat karıştırmak', 'rüşvet' ve 'görevi kötüye kullanmak'tan İzmir Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'ya 19- 49 yıl arası, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'e 11- 30 yıl arası, Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökçe'ye 16- 42 yıl arası, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'e 15- 42 arası hapis cezası istendi. Diğer sanıklar hakkında ise 9 yıldan 141 yıla kadar hapis cezaları talep edildi.

İzmir 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya 17 tutuklu sanıkla bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı. Suç örgütünün elebaşı olduğu iddia edilen sanık Abdulaziz Yıldız, şirketi ve şahsı adına yapılan suçlamaların tümünü reddetti. Rüşvet verdiği ve rüşvete aracılık ettiği yönündeki suçlamaları da reddeden Yıldız, şirketin SGK borcu için bir arkadaşından aldığı paranın rüşvet bedeli olarak iddianameye yansıtıldığını öne sürdü. Abdulaziz Yıldız, "Eğer tüm bu suçları işlemiş olsaydım şirketimin çok daha yüksek bir yerde olması gerekirdi. Şirketim şu an alınan kredileri ödeyemez durumdadır. Bu nedenle benim ve personelimin aklanmasını istiyorum" dedi.

Diğer tutuklu sanıklar da suçlamaları kabul etmedi. Savcı mütalasında, suç vasfının değişme ihtimalinin olacağını, bu nedenle tüm sanıkların tahliyesini talep etti. Yarım saat kadar ara veren mahkeme heyeti, aralarında belediye başkanlarının da bulunduğu tutuklu sanıklar Dursun Ahmet Yiğit, Metin Dalyan, Mustafa Can Deniz, Naim Şahin, Mustafa Kemal Açıkalın, Tarık Yıldız, Ahmet Gündeşlioğlu, Arif Kuş, Fatih Hami Kara, Ahmet Arı, Hasan Tahsin Mutlu, Cumhur Ünver, Cavit Tetik, Şükrü Sözen, Hasan Gökçe ve Sibel Taş'ın tahliyesine karar verirken, elebaşı olduğu iddia edilen Abdulaziz Yıldız'ın tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı Aralık ayına erteledi. Duruşmayı CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç de izledi.

Tahliye karararının ardından, tutuklu yakınları duruşma salonu dışında birbirlerine sarılıp, sevinç gözyaşı döktü. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title