Haberler

Mevsimlerin dengesi tamamen değişti! Kars baharda kara kışı yaşıyor

Güncelleme:

Türkiye'nin özellikle batı ve güneyindeki illerde sıcak havalar kendisini göstermeye başlarken, ülkemizin doğal güzellikleriyle öne çıkan illerinden biri olan Kars'ta tam tersi bir durum yaşanıyor. Sarıkamış'ta dün başlayan ve aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle geniş bir alan beyaza büründü.

Ülkemizde yaz aylarını ve denizi seven vatandaşlar, havaların ısınacağı günü merakla bekliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden bugün yapılan uyarıda sıcak havaların çok da uzak olmadığı ifade edilirken, Kars'tan gelen bir başka haber herkesi şaşkına çevirdi. Sarıkamış ilçesinde dün başlayan ve aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle geniş bir alan beyaza büründü.

Kars baharda 'kara kış'ı yaşıyor

HAYVANLAR GÜÇLÜKLE KÖYE DÖNEBİLDİ

İlçede akşam saatlerine yakın yağan yağmur yerini kara bıraktı. Sarıçam ormanları ve mayıs ayında açan sarı çiçekler karla kaplandı. İlçeye 10 kilometre uzaklıktaki 2 bin 368 rakımlı Handere köyüne yağan kar, kışı aratmadı. Evler, ekili alanlar beyaza büründü, meralarda otlayan hayvanlar güçlükle köye gelebildi.

Kars baharda 'kara kış'ı yaşıyor

FOTOĞRAFÇILAR AKIN ETTİ

Doğa fotoğrafçıları da Kars'taki kar yağışı sonrasında ortaya çıkan görüntüleri ölümsüzleştirmek için Sarıkamış'a akın etti. Fotoğraf çekmeye giden isimler arasında yer alan doğa fotoğrafçısı Turhan Kocaş, "Neredeyse haziran gelecek ama dün başlayan kar yağışı şehri beyaza bürümüş durumda. Biz de fotoğrafçılar olarak bu anı ölümsüzleştirmek için sabahın 5'nde kalkarak araziye çıktık" ifadelerini kullandı.

Kars baharda 'kara kış'ı yaşıyor

Kaynak: AA / Güncel

Hisarcık Sarıçam Kars Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title