Haberler

Kardeş Keçiören Belediyesi Parkı ve Sosyal Tesisi'nin Açılışı Yapıldı

Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Kardeş Keçiören Belediyesi Parkı ve Sosyal Tesisi'nin açılışı törenle yapıldı.

Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Kardeş Keçiören Belediyesi Parkı ve Sosyal Tesisi'nin açılışı törenle yapıldı.

Yeditepe Mahallesi'nde yapımı tamamlanan park ve sosyal tesise, kardeş belediye olan Ankara'nın Keçiören Belediyesi'nin ismini veren Şahinbey Belediyesi, görkemli bir açılış töreni düzenledi.

Törene; Ankara'nın Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Bursa'nın Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Konya'nın Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Atalay, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Kurt Ali Kılçık, Şahinbey İlçe Müftüsü Yahya Polat, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan program, GTO Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Öğretmeni Mustafa Karadağlı ve öğrencilerinin tasavvuf müziği ile devam etti. Birbirinden güzel ilahilerin söylendiği ve tasavvuf müzikleri dinletisinin yapıldığı programda, davetlilerin gönül yorgunlukları giderildi. Folklor ekibi tarafından sergilenen yöresel halk oyunları da programa renk katarken, Gaziantep yöresine özgü halk oyunlarını oynayan ekip, davetlilere unutulmaz anlar yaşattı.

Programda bir konuşma yapan Başkan Tahmazoğlu, "İlçemiz, ilimizin en büyük merkez ilçesidir. Birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmış; yatırım, ticaret, kültür üssü konumundadır. Bölgenin cazibe merkezidir. Belediyemiz 3 Ocak'ta Keçiören Belediyesi ile kardeşlik protokolü imzalayarak sevgi ve dostluğunu perçinledi. Belediyelerimiz arasında sevgi ve dostluğun yanı sıra kültür, bilgi ve deneyimlerimizi de paylaşacağız" dedi.

"Nüfusu 757 bin olan ilçemiz fazla göç alan bir ilçedir. İhtiyaçları her geçen gün daha da artıyor" diyen Tahmazoğlu, yerel yönetimler olarak bu ihtiyaçları gidermeye çalıtıklarını belirterek, "Bu ihtiyaçların başında yeşil alan yer almaktadır. Bunun için, 3 yılda 190 park yaptık. 56 tanesine şehitlerimizin adını verdik. 125 parkımızın yenilenmesini yaptık. 42 adet halı saha, 23 adet de basketbol sahası yaptık. 247 parkımıza bin 705 adet kondisyon aleti konuldu. 229 parkımıza 182 adet çocuk oyun grubu konuldu. Yeşil Vadi projesinin çalışmalarına devam ediyoruz. Bugün açılışımızı yapacağımız parkımız, toplam 15 bin metrekare alan üzerine kuruludur. 260 metrekare çocuk oyun alanı mevcuttur. 10'lu kondisyon aleti yer almaktadır. 1 basketbol, 1 sentetik çim halı saha, yeşil alan ve kamelyalar yer almaktadır" ifadelerinde bulundu.

Kendilerinin de Ankara'nın Keçiören ilçesindeki bir parka kardeş belediye Şahinbey Belediyesi'nin adını verdiklerini dile getiren Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Bugün bizim açımızdan mutlu ve güzel bir gün. Kardeş belediyemiz Gaziantep Şahinbey Belediyesi'nin Keçiören adının yaşatılacağı güzel bir parkının açılışını yapıyoruz. Bu anlamıyla ben, değerli başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Kardeşliğimiz böylece daha iyi bir şekilde pekişmiş oldu" dedi.

"Daha önce biz, Şahinbey Belediyesi'nin hem meclis üyelerini hem başkanını Ankara'nın Keçiören ilçesinde ağırlamıştık" diyen Mustafa Ak, "Orada bir parkımızın adını Şahinbey Belediyesi Parkı olarak koymuştuk. Ben Şahinbey Belediye meclisine çok teşekkür ediyorum. Hemen karşılık verdiler. Böylece kardeşliğimiz pekişmiş oldu. Umut ediyorum ki bu kardeşlikler, bu işbirlikleri, güzel neticelere neden olur" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından belediye başkanları, kurdele kesimiyle parkın ve sosyal tesisin açılışı yaptı. Açılışın ardından parkı gezen başkanlar önce çocuklarla top oynadı ardından sosyal tesisi incelediler. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şahinbey Belediyesi Gaziantep Keçiören Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
title