Haberler

Karaman'da Ensar Vakfı'na bağlı yurtlarda yaşanan cinsel istismar olayında tepkiler sürüyor

Güncelleme:

Karaman'da Ensar Vakfı'na bağlı yurtlarda 45 çocuğun cinsel istismara uğraması olayında hakkında soruşturma açılan dönemin Karaman Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu'nun Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanmasına tepkiler sürüyor. Müdürlük önüne çocuk ayakkabısı, oyuncak ve çocukların çizdiği resimleri bırakan ve oturma eylemi başlatan Psikolog Emine Gizem Çetiner, eylemine destek çağrısı yaptı.

Karaman'da Ensar Vakfı'na bağlı yurtlarda 45 çocuğun cinsel istismara uğraması olayında hakkında soruşturma açılan dönemin Karaman Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu'nun Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanmasına tepkiler sürüyor. Müdürlük önüne çocuk ayakkabısı, oyuncak ve çocukların çizdiği resimleri bırakan ve oturma eylemi başlatan Psikolog Emine Gizem Çetiner, eylemine destek çağrısı yaptı. Çetiner, "Tüm sivil toplum kuruluşlarını, tüm siyasi örgütleri, vicdanı fikri hür olan herkesi buraya davet ederek bu şaibeli müdür gidene dek oturma eylemine davet ediyorum. Çocukların hayatı karartılmış. Çocukların bir şekilde haksızlığa uğradığını görmekteyiz. Haksızlığı ödüllendirmek basiretsizlik, haksızlığa susmak da dinimizde olduğu gibi dilsiz şeytanlıktır. Ne olacağımıza biz karar verelim" dedi.

Karaman'daki Ensar Vakfı'na bağlı yurtlarda kalan 45 çocuğun cinsel istismara uğraması olayında adı gündeme gelen ve hakkında soruşturma açılan dönemin Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu'nun Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü yapılmasına yönelik tepkiler sürüyor. Şanlıurfa'da yaşayan psikolog Emine Gizem Çetiner, 3 gündür Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü'nün önünde eylem başlattı. Her gün saat 16.30'da müdürlük önünde oturma eylemi yapan Çetiner, eylemine destek çağrısı yaptı.

Çetiner, tepkisini göstermek için çocuklara ait ayakkabı, oyuncak gibi eşyaları ile çizdikleri resimleri Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinin duvarına astı. Çetiner, müdürlük önünde her gün oturma eylemi de yapıyor.

"BU ŞAİBELİ MÜDÜR GİDENE KADAR HERKESİ OTURMA EYLEMİNE DAVET EDİYORUM"

Çetiner, çocukları için yıllardır Şanlıurfa Adliyesi önünde oturma eylemi yapan Emine Şenyaşar'ı da hatırlatarak şunları söyledi:

"Çocuklarımız için Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde nöbetteyiz. Emine annenin adliye önünde başlatmış olduğu adalet nöbetini çocuklarımız için burada sürdürüyoruz. Ensar Vakfı'nda 42 çocuğun istismarında adı geçen Milli Eğitim Müdürünü asla kabul etmiyoruz. Şu an sadece iki kişiyiz ve şu an sizlere bir çağrımız var. Ben anne ya da baba değilim, ama her çocuğu anne babası gibi sahiplenip korumak hepimizin boynunun borcudur. Bu yüzden tüm sivil toplum kuruluşlarını, tüm siyasi örgütleri, vicdanı fikri hür olan herkesi buraya davet ederek bu şaibeli müdür gidene dek oturma eylemine davet ediyorum. Çocukların hayatı karartılmış. Çocukların bir şekilde haksızlığa uğradığını görmekteyiz. Haksızlığı ödüllendirmek basiretsizlik, haksızlığa susmak da dinimizde olduğu gibi dilsiz şeytanlıktır. Ne olacağımıza biz karar verelim.

"VİCDAN AZABINI HATIRLATMASI ADINA ÇOCUKLARIN RESİMLERİNİ BURAYA ASTIK"

Burada çocuklarımızı korumak adına milli eğitim müdürünü belki de rahatsız etmek adına yaptığı şeyin çocukları korumamanın vermiş olduğu vicdan azabını hatırlatması adına buradayız ve çocuklarımızın yapmış olduğu resimleri buraya astık. Fakat bir güvenlik görevlisi bunları asmanın yasal olmadığını yapmamamız gerektiğini hatta suç teşkil ettiğini ifade etti. Anayasal hakkımız olan eylem hakkımızı kullanmaya çalışacağız. Umarım buna da engel olmazlar."

Kaynak: ANKA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Asım Sultanoğlu Şanlıurfa Karaman Çocuk Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title