Haberler

Kamyonet Kasasında Havasızlıktan Öldüler

İstanbul'dan Bir Kamyonetin Kapalı Kasasına Balık İstifi Doldurularak Yunanistan Sınırına Doğru Götürülen 43 Kaçağın Umuda Yolculuğu, Tekirdağ'ın Malkara İlçesi Yakınlarında Faciaya Dönüştü.

İstanbul’dan bir kamyonetin kapalı kasasına balık istifi doldurularak Yunanistan sınırına doğru götürülen 43 kaçağın umuda yolculuğu, Tekirdağ’ın Malkara ilçesi yakınlarında faciaya dönüştü. Dereye yuvarlanan kamyonette 18 kaçak öldü, 3’ü ağır, 25 kaçak yaralandı. Sürücü kaçtı.

İSTANBUL’dan aldığı Pakistan ve Burma uyruklu toplam 43 kaçağı, 34 UZS 58 plakalı kamyonetin kapalı kasasına bindiren kimliği henüz belirlenemeyen sürücü, saat 07.30 sıralarında Malkara’ya 3 kilometre kala, önünde giden polis aracını görünce paniğe kapılarak geri dönmek istedi. Dönüş için manevra yapmak isterken, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kayan kamyonet dereye yuvarlandı.

Şoför bırakıp kaçtı

Balık istifi yığıldıkları devrilen kamyonetin içerisinden çıkamayan kaçaklardan 18’i ezilme ve havasızlıktan yaşamını yitirdi. Araç sürücüsü ise olay yerinden kaçtı. Yaklaşık 2 saat olduğu yerde kalan kamyoneti, sabah işe giden fabrika işçileri fark ederek durumu Malkara İlçe jandarma ve Malkara İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bildirdi. Olay yerinde gelen polis ve jandarma araç içerisindeki kaçakları çıkardı.

Valinin açıklaması

Olay yerine gelen Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, kaçan kamyonet sürücüsünün yakalanması için çalışma başlatıldığını belirterek, "Kamyonetin kasasında zaten 43 kişi balık istifi şeklinde yolculuk yapıyorlarmış. Kaza anında kamyonetin kasası dereye düşmüş bu nedenle de birçok kişi havasızlıktan boğularak ölmüş" dedi.

İnsan tacirlerine en ağır cezalar verilsin

Türkiye son yıllarda "umuda yolculuk" yapan Uzakdoğu ve Afrikalı insanların trajedileriyle sık sık karşılaşıyor. "İnsan tucarları" bu çaresiz insanları kandırarak milyonlarca doları cebine atıyor. Geçen 30 Ağustos’ta Türkiye üzerinden yasadışı yoldan Yunanistan’a geçmek için adam başı 4 bin 500 dolar ödeyen 140’a yakın Pakistan, Burma ve Eritre vatandaşından 13’ü, bir TIR’ın dorsesinde 2 gün süren yolculukta, susuzluk, açlık ve havasızlıktan yaşamını yitirdi. TIR sürücüsü, ölen 13 kişiyle birlikte dorsedeki kaçakları, saat 04.30’da Küçükçekmece Kayabaşı Köyü yakınlarında boş araziye bırakıp kaçtı. Kaçaklar su ve yiyecek bulma umuduyla yakındaki, adak, kurban satılan Furkan Çiftliği’ne saldırdı. Perişan durumdaki mültecilerden 74’ü hemen gözaltına alındı. Saklanan kaçaklar da sonra bir bir yakalandı. Polis, insan taciri TIR şoförünün, kaçaklardan yaklaşık 750 bin YTL topladığını belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title