Haberler

Kadir İnanır'ın Kanser Olduğu İddialarına İlişkin Doktorundan Açıklama

Bel fıtığı ameliyatı geçiren oyuncu Kadir İnanır'ın doktoru Prof.Dr.ünlü oyuncunun akciğer kanseri olduğu iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Buna hemen kanser demek doğru değil."

Bel fıtığı ameliyatı geçiren oyuncu Kadir İnanır'ın doktoru Prof. Dr. Yunus Aydın,

ünlü oyuncunun akciğer kanseri olduğu iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Buna hemen kanser demek doğru değil. Nispeten iyi huylu bir şey çıktı. Akciğer kanseri olsaydı zaten bu ameliyatı yapamazdık" dedi.

Türk sinemasının ünlü isimlerinden Kadir İnanır, Memorial Hastanesi'nde bel fıtığı ameliyatı geçirdi. 2 saat süren ameliyatın başarılı geçtiği belirtilirken, İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin doktoru Prof. Dr. Yunus Aydın bir açıklama yaptı. Aydın, "Ben Kadir Bey'in hem arkadaşı, hem doktoruyum. Kadir Bey 2-3 haftadır akciğer enfeksiyonu geçirmişti. Öteden beri bizim takip ettiğimiz bir bel problemi vardı. Bel fıtığı dediğimiz olay. Aynı zamanda kanal darlığıyla birlikte ayak bileğinde güçsüzlüğe neden

olunca akciğerdeki enfeksiyonu da kontrol ettikten sonra bir ameliyat kararına vardık. Akciğerdeki olay araştırıldı, çok önemli olmadığına karar verince benim ameliyatı yapmama izin verildi. Bu sabah 2 saat süren bir ameliyat yaptık. Hem bel fıtığını temizlemiş olduk, hem de kanalını açtık ve buraya gelmeden 5 dakika önce de kendisini kaldırdım, yürüttüm" diye konuştu.

Ameliyatın başarılı geçtiğini ve herhangi bir problem olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Aydın, "Bu ameliyatlar mikro cerrahi yöntemiyle yapılıyor. O yüzden ameliyattan 2-3 saat sonra hastayı kaldırmamız, 4-5 saat sonra da göndermemiz mümkün. Kendisinin tansiyon problemi olduğu için hemen göndermeyeceğiz, bir gün tutacağız burada" şeklinde konuştu.

"ABARTILDIĞI GİBİ BİR PROBLEM YOK"

Prof. Dr. Yunus Aydın, İnanır'ın cuma günü ameliyat olacağı yönündeki iddiaları hatırlatan basın mensuplarına, "Akciğerindeki olayın bir şey olup olmadığını anlamak için sadece biyopsi yapıldı, o bir ameliyat değil. Akciğeriyle ilgili küçük bir operasyon yapılacak. Akciğerde çok büyük bir olay yok. Abartıldığı kadar bir problem yok" dedi.

"Buna hemen kanser demek doğru değil" diyen Aydın, şunları söyledi:

"Nispeten iyi huylu bir şey çıktı. Yoksa benim bu ameliyatı yapmama izin vermezlerdi. Akciğer kanseri olsaydı zaten bu ameliyatı yapamazdık. Çok minik bir şey bulundu. O yüzden biz bu ameliyatı yaptık. Daha sonra da akciğerdekini, büyük bir ameliyatla değil endoskopik olarak alacak Kamil Kaynak Bey."

Aydın, şu anda herhangi bir risk olmadığını ifade ederek, "Aynı bildiğiniz eski Kadir İnanır. Yine setlere kısa sürede dönecek, hiç merak etmeyin" şeklinde konuştu. Prof. Dr. Yunus Aydın, anjiyo yapıldığı iddialarına ilişkin olarak da, "Ameliyat öncesi anjiyoyu yaptık. Çünkü onun daha önceden bir problemi vardı. Bu ameliyatı yapabilmek için emniyete almak adına, anestezi vereceğimiz insanların genel sağlık durumlarını kontrol etmek istiyoruz. En ufak bir risk almamak adına anjiyografi yaptık dün ve her

şey pırıl pırıl olduğu için bugün ameliyatımızı yaptık" dedi.

Basın mensuplarının, "Hastanede kaç gün kalacak?" sorusuna ise Aydın, "Bizim ameliyatla ilgili bir gün. Sanıyorum Kamil Bey'in bakacağı duruma göre 1-2 gün daha tutulabilir" şeklinde yanıt verdi. Prof. Dr. Aydın, bir basın mensubunun "Kanser denilebilir mi?" sorusuna da, "Hayır. Akciğerin korkulan küçük hücreli kanseri vardır, öyle bir şey olmadığını anlamış olduk. Onunla ilgili çok memnun olduk. Zaten akciğerin bazı kanserlerine hiç ameliyat dahi yapılmaz. Küçük bir şey ve çıkartılacak. Bir problem yok.

Genel anlamda biz tümör kelimesini kullanıyoruz. Orada bir şişlik var. Çok küçük, etrafa yayılmamış" yanıtını verdi.

ORHAN GENCEBAY: "MORALİ ÇOK YÜKSEK"

Tedavisi süren Kadir İnanır'ı oyuncu arkadaşları da yalnız bırakmadı. Orhan Gencebay ve Ahu Tuğba ile Yılmaz Ulusoy, İnanır'ı ziyaret ederek sağlık durumuna ilişkin doktorlarından bilgi aldı. Hastane önünde basın mensuplarına açıklama yapan Orhan Gencebay, "Şu anda çok iyi. Sohbet ettik. Fıkralar da anlattık. Bir süre burada kalacak. İnşallah daha sonra daha iyi olarak çıkacak. Şu an morali falan çok yüksek. Herhangi bir sıkıntısının olmadığını görüyoruz. Bu da bir ameliyat neticede. Bel fıtığı ameliyatı

da çok sıkıntılıdır" dedi.

İnanır'ın kanser olduğu yönünde çıkan haberlerin hatırlatılması üzerine Gencebay, "Ben de sizin gibi televizyondan duydum. Katiyen konuşmadık bile. Böyle bir olasılığından bile bahsetmedik. Her kafadan bir ses çıkabilir, inanmamak lazım. Kadir kardeşim çok iyi, sağlıklı" diye konuştu.

İnanır'ı ziyaret ettikten sonra bir açıklama yapan Ahu Tuğba da, "Çok güzel gülüyordu. Onun gözlerinin ışığı yeter zaten" dedi. Tuğba, bir basın mensubunun, "Kanser olup olmadığını sordunuz mu?" sorusu üzerine de, "Tövbe deyin. Ona yakışmayan bir kelime bu. Ameliyattan çıkmış, çok güçlü. Morali bomba gibi" yanıtını verdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Orhan Gencebay Kadir İnanır Yunus Aydın Ahu Tuğba Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title