Haberler

MANİSA KADIN VELİLER GÜNDÜZ ÜZÜM BAĞINDA ÇALIŞIP, AKŞAMLARI HALI SAHADA FUTBOL OYNUYOR

Güncelleme:

MANİSA'nın Salihli ilçesinde, çocukları ortaokulda okuyan kadın veliler sabahları üzüm bağlarında çalışıyor akşamları ise halı sahada bir araya gelip futbol oynuyor.

MANİSA'nın Salihli ilçesinde, çocukları ortaokulda okuyan kadın veliler sabahları üzüm bağlarında çalışıyor akşamları ise halı sahada bir araya gelip futbol oynuyor. Kadın velileri çalıştıran okul müdürü Yakup Ateş (41) profesyonel olarak liglere çıkmaya hazırlandıklarını belirterek, Kadın velilerden oluşan takımımızın diğer okullara da örnek olmasını istiyoruz dedi.

Salihli ilçesinde kırsal Kabazlı Şehit İsmail Yavuz Ortaokulu'nda çocukları okuyan kadın veliler, okul müdürü Yakup Ateş'e Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın okul bahçesine yaptırdığı spor kompleksinde futbol oynamak istediklerini iletti. Ateş, bu talep üzerine örnek bir projeye imza attı. Spor kompleksini kadın velilere açan okul müdürü Ateş, 12 kişilik kadın futbol takımı kurdu. Sabahları üzüm bağlarında çalışan kadın veliler, mesai saati dışında ise halı sahada bir araya gelip, günün stresini top oynayarak atmaya başladı. Halı sahada futbol oynayarak vakit geçirmekten keyif alan veliler, profesyonel olarak liglere çıkmaya hazırlanıyor.

'TURNUVALARA KATILMAYI HEDEFLİYORUZ'

İlçedeki 11 mahalleden taşımalı olarak gelen öğrencilerle birlikte toplamda 260 öğrencinin eğitim gördüğü okulun müdürü Yakup Ateş, Okulumuzda çok sayıda sosyal projeye yer vermekle beraber Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yaptırmış olduğu spor kompleksinde kadın velilerimizle birlikte kurduğumuz futbol takımımızı çalıştırıyorum. Çocuklarının bu sahada oynamalarından büyük zevk duyduğunu belirten velilerimiz, kendilerinin de oynamak istediğini talep etti. Köy okulu olmamız nedeniyle velilerimizin çoğunluğu sabahları bağda ve bahçede çalışırken, öğlenleri ya da akşamları sahada zaman geçiriyor. Takımımızın diğer okullara da örnek olmasını istiyoruz. Kadın velilerimiz ile birlikte turnuvalara katılmayı hedefliyoruz. İnşallah ülkemizdeki tüm okullarda kadınlarımıza yönelik bu tür çalışmalar olur ifadelerini kullandı.

'HEDEFİMİZ FUTBOLU PROFESYONEL OLARAK SÜRDÜRMEK'

Velilerden Özlem Eriboz (33) günün yorgunluğunu halı sahada futbol oynayarak attıklarını ifade edip, Kendi bağımızın işini yapıyorum. Günlük gelirimizi sağlıyoruz. Günün telaşı ve yorgunluğunu atmak için de burada okulda çocuklarımızı beklerken diğer yandan arkadaşlarımızla birlikte spor yapıyoruz. Hem eğleniyoruz hem de çocuklarımız için bir anı oluyor. Hedefimiz başladığımız futbolu profesyonel olarak sürdürmek dedi.

Velilerden Derya Cihan (51), Bağdan sonra geliyoruz. Halı sahada enerjimizi atıyoruz. Hem evin hem de bağın yorgunluğu gidiyor. Stresimizi atıyoruz. Güzel bir vakit geçiriyoruz. İlerleyen yaşıma rağmen, gençlere de örnek oluyorum derken, Sevtap Şernas (45) ise Gündüz bağdayız, akşamları da sahadayız. Çocuklarımız ile aileler arasında diyalog pekişti. Çok mutluyuz diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yakup Ateş gençlik Futbol Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
title