Haberler

Kader E.'nin Otopsisinde Herhangi Bir Darp İzine Rastlanmadı

Siirt'in Pervari ilçesinde yatağında ölü bulunan Kader E.'nin berdel usulüyle evlendirildiği ortaya çıktı.

Siirt'in Pervari ilçesinde yatağında ölü bulunan Kader E.'nin berdel usulüyle evlendirildiği ortaya çıktı. Küçük gelinin, yapılan otopsisinde tüfek saçmaları nedeniyle iç ve dış kanama sonucu öldüğü tespit edilirken, vücudunda da herhangi bir darp izine rastlanmadığı bildirildi.

Siirt'in Pervari ilçesi Yapraktepe köyünde cumartesi günü silahla vurulmuş olarak bulunan ve nüfus kayıtlarında 14 yaşında görülen Kader E. önceki gece eşinin köyünde defnedildi. Kader E.'nin resmi nikahı bulunmayan eşi Mehmet Atak, Edirne'nin Keşan ilçesindeki birliğinden izin alarak dün köyüne gitti. Kader E.'nin 2011 yılında berdel usulü ile evlendirildiği ortaya çıktı. Ailenin, Mehmet Atak'ın kız kardeşi Zozan Atak'ı, Kader E.'nin ağabeyi Fevzi Erten'e verdikleri belirtildi.

BEBEĞİN DOĞUM KARTI ORTAYA ÇIKTI

Kader E. ilk bebeği Azat'ı köyde doğurdu. Haziran 2012 yılında gerçekleşen doğum tutanaklara geçmezken, 2013 yılında hamile kalan Kader E., ikinci çocuğunu erken olduğu için Eylül ayında Pervari Devlet Hastanesi'nde doğurmuş. Ancak Kader E'nin yaşının küçük olması nedeniyle konu adli birimlere intikal etmiş. Kader E'nin kayıtlarda 2000 doğumlu olması nedeniyle savcılık haklarında soruşturma başlatmış. Aile bunun için küçük gelin Kader E'nin kemik yaşı tespiti için hastaneye başvurmuş.

Kader E.'nin babası Musa E. kızının öldürülmüş olabileceğini tahmin etmediğini belirterek, "Ama nihai sonuç soruşturma sonunda ortaya çıkacak. Eğer gerçekten böyle bir şüphe varsa Devlet sonuna kadar bu işin takipçiliği yapması gerekir" dedi.

Ayrıca hazırlanan otopsi raporunda Kader E.'nin av tüfeğiyle öldüğü tespit edildi. Vücudunda herhangi bir darp izi rastlanmayan Kader E.'nin otopsi sırasında vücudunda 13 ile 14 saçma tanesi olduğu tespit edilirken, saçmadan meydana gelen iç kanama ve ardından yaşanan dış kanama sonucu hayatını kaybetmiş olabileceği ifade edildi.

BAKANLIK ÇOCUĞUN GELİŞİMİNİ TAKİP EDECEK

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Kader E.'nin ölümüyle ilgili soruşturma başlattı. Aile Sosyal Politikalar Siirt İl Müdürü Hıfzullah Canpolat, Bakanlık uzmanları ile birlikte Yapracık köyüne giderek burada aile ve yakınlarıyla görüştü. Uzman ekiple köyde inceleme başlattıklarını bildiren Canpolat, "Pervari ilçesinde 12 yaşında görücü usulüyle evlendirilen ve evinde ölü bulunan Kader E. ile ilgili Bakanlığımızın talimatı doğrultusunda burada aile ve yakınlarıyla görüştük. Bu kapsamda köye gelerek Kader E.'nin kayınpederi ve kayınvalidesi ile görüştük. Kader E.'nin 1,5 yaşındaki oğlu Azad'ın durumunu ele aldık. Ancak her iki aile de çocuğa bakabileceklerini söylemesi üzerine bu çocuğa ve aileye ancak psikolojik destek ve bunun yanında nakdi yardımda bulunabiliriz. Şuan iki yönlü bir soruşturma var. Birincisi adli bir vaka olduğu için ikinci soruşturma ise bakanlığımız uygulamasıdır. Bu konuya müdahil olduğumuzdan çocuğun gelişimini takip edeceğiz. Her türlü psikolojik desteği sunacağız. Kader E., ikinci doğumunu yaptığında yaşı küçük olduğunda hastane, durumu jandarmaya bildirdi ve konu savcılığa intikal etti. Yapılan incelemede Kader E.'nin kemik yaşı 16 çıktı. Kader'in 2 yıl önce 14 yaşında olduğu için dava açıldı" diye konuştu.

Köyde incelemelerini tamamlayan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü uzmanları konuları rapor haline getirerek Bakanlığı bildireceği belirtildi. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Atak Pervari Siirt Politika Güncel Haberler

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title