Haberler

İzmir - MHP İzmir'de Derin Sessizlik

MHP İzmir'de derin sessizlik 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimleri'nde 7 Haziran'a göre oyları ve milletvekili sayısı azalan Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) İzmir İl Başkanlığı erken saatlerde sessizliğe büründü.

MHP İzmir'de derin sessizlik

1 Kasım Milletvekili Genel Seçimleri'nde 7 Haziran'a göre oyları ve milletvekili sayısı azalan Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) İzmir İl Başkanlığı erken saatlerde sessizliğe büründü.

İzmir'de İl Başkanı Necdet Karataş ve az sayıda partili sonuçları takip etti. MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, İl Başkanlığı'na gelip bir süre partililerle görüştükten sonra açıklama yapmadan binadan ayrıldı. Parti yetkilileri İzmir'de genel merkez açıklama yapmadan görüş bildirmeme kararı aldı.

Kesin olmayan snuçlara göre MHP'nin 7 Haziran'a göre İzmir genelinde oyları yüzde 13.6'dan yüzde 11.2'ye düştü. Partinin kentteki oy kaybı yüzde 2.4 oldu. Haziran ayında İzmir 1. Bölge'den Oktay Vural ve Aslan Savaşan, 2. Bölge'den ise Ahmet Kenan Tanrıkulu ve Murat Koç'u meclise yollayan MHP'de bu kez yalnız Vural ile Tankıkulu vekil seçilebildi. 1 Kasım'da partinin bölgelerinde 2. sıra yerine 3. sırada aday gösterdiği Savaşan ve Koç'un yanı sıra 2. sıraya yükseltilen Senem Kılıç ve Süeda Neslihan Çelik meclise giremedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Derin Sessizlik Karataş İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title