Haberler

İşte CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in A Takımı

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün CHP Genel Merkezi’nde 38. Olağan Kurultay’da seçilen Parti Meclisi’ni topladı. Özel, PM toplantısının bir bölümünde basın toplantısı düzenledi, CHP’nin yeni “Parti Yönetimi Yapılanmasını” ve Merkez Yürütme Kurulu üyelerini açıkladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün CHP Genel Merkezi'nde 38. Olağan Kurultay'da seçilen Parti Meclisi'ni topladı. Özel, PM toplantısının bir bölümünde basın toplantısı düzenledi, CHP'nin yeni "Parti Yönetimi Yapılanmasını" ve Merkez Yürütme Kurulu üyelerini açıkladı.

CHP'den yapılan bilgilendirmeye göre yeni Merkez Yönetim Kurulu üyelerinin özgeçmişleri şöyle:

Cumhurbaşkanı Yardımcılığı ve Genel Sekreter: Selin Sayek Böke

ODTÜ İktisat, Duke Üniversitesi yüksek lisans ve doktora, Bilkent Üniversitesi'nde öğretim görevlisi. 2014 yılında CHP Parti Meclisi üyesi seçildi. Haziran 2015 – Mayıs 2023 yılları arasında milletvekili oldu. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinde Sosyalistler, Demokratlar ve Yeşiller Grubu Başkanvekili, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Avrupa Sosyal Şartı Alt Komitesi Başkanı, Sosyal Sorunlar, Sağlık ve Sürdürülebilir Kalkınma Komitesi Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Adalet Bakanlığı: Gökçe Gökçen

Galatasaray Üniversitesi Hukuk Bölümü'nden mezun oldu; Bilgi Üniversitesinde yüksek lisans, Marmara Üniversitesi'nde doktora yaptı. 2015 yılında sosyal demokrat partilerin gençlik kollarının Avrupa çatı örgütünde Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Parti Meclisi üyeliği ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı: Aylin Nazlıaka

ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun oldu. Sivil toplum kuruluşlarında görev yaptı. 2011 ve 2015 seçimlerinde milletvekili seçildi. Parti Meclisi üyeliği görevlerinde bulundu. 2020 yılından bu yana Kadın Kolları Başkanı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı: Gamze Taşcıer

Eczacı. 2018 yılından bu yana milletvekili.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı: Gülşah Deniz Atalar

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Adli Bilişim, İnovasyon, Fikri Mülkiyetin Ticarileştirilmesi ve Yapay Zeka konularında uzman. Ankara Barosu Bilişim, Teknoloji ve Hukuk Kurulu Başkan Yardımcısı. İklim Değişikliği Politika ve Araştırma Derneği Yönetim Kurulu üyesi.

Dışişleri Bakanlığı: İlhan Uzgel

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi. Bölüm Başkanlığı yaptı. Barış Bildirisine imza attığı gerekçesiyle ihraç edildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı: Deniz Yavuzyılmaz

Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Enerji sektöründe bir firmanın yöneticiliğini üstlendi. Zonguldak Parti Okulu'nda görev yaptı. Haziran 2018'den bu yana milletvekili. KİT Komisyonunda görev yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı: Sevgi Kılıç

Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Beykoz Gençlik Kolları'nda siyasi hayatına başladı. İlçe Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Parti Meclisinde ikinci dönemi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı: Yalçın Karatepe

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü mezunu. New Orleans Üniversitesi'nde doktora yaptı. Mülkiye'de 3 yıl dekanlık yaptı.

İçişleri Bakanlığı: Murat Bakan

Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi üyeliği görevinde bulundu. 2015 yılından bu yana milletvekili.

Kültür ve Turizm Bakanlığı: Koza Yardımcı

Adana doğumlu. Yerel medya sahibi.

Milli Eğitim Bakanlığı: Suat Özçağdaş

ODTÜ Psikoloji mezunu. SHP Gençlik Kolları Genel Sekreter Yardımcılığı yaptı. Kızılay Derneği ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı gibi büyük çaplı sivil toplum örgütlerinde yöneticilik yaptı. Üsküdar İlçe Başkanlığı görevini üstlendi.

Milli Savunma Bakanlığı: Yankı Bağcıoğlu

Emekli tümamiral. Deniz Harp Okulu mezunu. 'Askeri Casusluk' davasında 3 yıl hapis yattı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı ve Harekat Başkanlığı görevlerini üstlendi.

Sağlık Bakanlığı: Zeliha Aksaz Şahbaz

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikasında yöneticilik görevlerini üstlendi. Anne ve bebek sağlığı ile ilgili çok sayıda çalışma ve makalesi bulunuyor. 2014 yılında Kütahya İl Başkanı seçildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı: Pınar Uzun

Yıldız Teknik İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun oldu. Kadıköy Gençlik Kolları Başkanlığı yaptı. 3'üncü dönem Parti Meclisi üyesi. Dezavantajlı çocuklar adına gönüllü çalışmalar yürüttü.

Tarım ve Orman Bakanlığı: Erhan Adem

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi mezunu. Niğde'de Merkez ilçe yöneticiliği, il başkan yardımcılığı ve il başkanlığı görevlerini üstlendi. TEMA Vakfı'nda bir dönem yönetici olarak görev yaptı.

Ticaret Bakanlığı: Volkan Demir

Marmara Üniversitesi İktisat mezunu. Eski Galatasaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı: Ulaş Karasu

Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi mezunu. Sivas İl Başkan Yardımcılığı ve Sivas İl Başkanlığı yaptı. 2018 yılından beri milletvekili.

Yurtiçi ve Yurtdışı Örgütlenme: Ensar Aytekin

Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun oldu. Edremit Genlik Kolu Başkanlığı, Edremit İlçe Saymanlığı, Edremit İlçe Sekreterliği, Balıkesir İl Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlendi.

Genel Sayman: Özgür Karabat

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. Başakşehir İlçe Başkanlığı görevini üstlendi. 2018 yılından beri milletvekili.

Yerel Yönetimler ve Dirençli Kentler: Gökan Zeybek

İTÜ Mimarlık mezunu. Kağıthane İlçe Başkanlığı, İBB Belediye Meclis üyeliği, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlendi. 2018 yılından bu yana milletvekili.

Halkla ve Medyayla İlişkiler: Burhanettin Bulut

Ege Üniversitesi Eczacılık Bölümü'nden mezun oldu. Adana Eczacı Odası Başkanlığı, Çukurova Belediye Meclis üyeliği, Adana il Başkanlığı görevlerini üstlendi. 2018 yılından bu yana Adana Milletvekili

Seçim ve Parti Hukuk İşleri: Gül Çiftçi

Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Çankaya İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı, Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığı, Gençlik Kolları Genel Sekreterliği görevlerini üstlendi.

Parti Sözcüsü: Deniz Yücel

Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Belediye Meclis üyeliği, İzmir İl Başkanlığı görevlerini üstlendi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Merkez Yürütme Kurulu Özgür Özel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title