Haberler

Şile'de denizde bulunan top mermileri imha edildi! Sular 30 metreye kadar yükseldi, işte o anlar

Güncelleme:

İstanbul Şile'de bulunan patlamamış top mermileri denizde yapılan kontrollü patlatma ile imha edildi. Sahile yakın evler tahliye edilirken, patlama sonucunda deniz suları yükseldi.

İstanbul Şile'de geçtiğimiz günlerde tespit edilen en az 28 mühimmat, Sualtı Savunma Komutanlığı (SAS) tarafından imha edildi. O anlar kamera ile de kayıt altına alınırken deniz yakın evler boşaltıldı. Patlamanın etkisiyle deniz suları yaklaşık 30 metreye kadar yükseldi.

ÇALIŞMA BAŞLATILDI

İstanbul'un Şile ilçesi Sofular Mahallesi plajında denize giren vatandaşlar tarafından mühimmat görülmüştü. İhbar üzerine olay yerine gelen Sualtı Savunma Grup Komutanlığı ekipleri çalışma başlattı ve en az 28 adet mühimmat olduğu tespit edildi.

İstanbul Şile'de Tespit Edilen Mühimmat İmha Edildi

TEK TEK İMHA EDİLDİLER

SAS timleri tarafından bölgede tarama faaliyeti devam ederken, tespit edilen mühimmat, bin 200 metrelik yarı çaplı sahada yerleşim yerlerinde ve plajlarda gerekli emniyet tedbirlerin alınması sonrasında imha edildi.

İstanbul Şile'de Tespit Edilen Mühimmat İmha Edildi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Şile Güncel Haberler

500

Yorumlar (5)

Hakan Arslanoglu:

Niye boş yere imha ediliyor ki, Askeriye mühimmat deposuna kaldırsın ileride lazım olabilir veya Askeri eğitimlerde kullanılabilirdi.

2
28
yanıtYanıtla
Ozzy Bjk:

Riskli!! Taşıma esnasında veya gittiği yerde infilak ederse??

yanıt22
yanıt2
Hakan Arslanoglu:

Ozzy, Bilmiyordum. teşekkür ederim bilgin için.

yanıt1
yanıt0
Ercan cıftcı:

Hakan aklınla bin yaşa. O kadar tecrübeli komutanlar neden düşünemediler ki? Hakanı acil TSK stratejik plan daire başkanı yapınız :)

15
1
yanıtYanıtla
Hakan Arslanoglu:

Teşekkürler :)))

yanıt2
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title