Haberler

İsrail'de "Filistinli İşçilere Ayrı Otobüs" Uygulaması

Enes Kaplan - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İsrail'de Filistinli işçilere ayrı otobüs uygulamasıyla ilgili, "Otobüslere İsraillilerin dışındakilerin bindirilmemesi çok açık bir ırkçılıktır, çok açık bir ayrımcılıktır."

Enes Kaplan - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İsrail'de Filistinli işçilere ayrı otobüs uygulamasıyla ilgili, "Otobüslere İsraillilerin dışındakilerin bindirilmemesi çok açık bir ırkçılıktır, çok açık bir ayrımcılıktır. Bütün dünyanın gözü önünde bunun yapılıyor olmasını lanetliyorum ve kınıyorum " dedi.

Bozdağ, AA muhabirinin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Kabe'de devam eden genişletme çalışmalar ve Osmanlı döneminden kalma revaklarla ilgili soruya Bozdağ, Kabe çevresindeki genişletme çalışmalarının devam ettiğini hatırlattı. Bozdağ, çalışmaları Türkiye'de vakıf eserleri ve tarihi eserlerin restorasyonu konusunda uzman olan bir şirket tarafından yapıldığını bildirdi.

Çalışmalar çerçevesinde Osmanlı döneminden kalma revakların numaralandırılarak tekrar monte edilmek üzere söküldüğünü dile getiren Bozdağ,

"Alan genişletildikten sonra oraya tekrar eski düzende olduğu gibi aynı sırada, aynı biçimde o numaralandığı şekilde orada bulunacaklardır. Revakların sökülüp başka bir yere götürülmesi söz konusu değil. Sadece Kabe'nin etrafının genişletileceği alanın dışında ama yine Kabe'nin içinde bir yere yeniden konulması söz konusu. Revaklar orada varlığını devam ettirmektedir" diye konuştu.

Bozdağ, İsrail'in Mescid-i Aksa çevresinde yaptığı çalışmalarda tarihi binaları yıktığı iddialarıyla ilgili soru üzerine de tarihi eserlerin bütün insanlığın ortak eserleri olduğunu ifade etti. Bozdağ, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Buna bütün dünyanın sahip çıkması lazım. Bugün Mali'de tarihi eserler yıkılırken sesini yükseltenlerin, aynı şekilde İsrail'de tarihi eserler yıkıldığı zaman da aynı şiddette ve şekilde, gür biçimde buna 'hayır' demeleri ve karşı durmaları elbette gerekir. Biz dünyanın neresinde olursa olsun tarihi eserlerin yıkılmasından yana değil yaşatılmasından yanayız, onların korunmasından yanayız. Tabii Kudüs'te de İsrail'in başka yerlerinde de hakeza binlerce yıllık geçmişi olan eserlerin, yüzlerce yıllık geçmişi olan eserlerin yok edilmesi fevkalade yanlıştır. Bunu yaşatmak esastır. Tabii umarım ki İsrail hükümeti bu noktada,

'basında yer alan haberler doğru değildir' diye bir açıklama yapar veya eğer o haberler doğruysa bunu engelleyici bir adım atar."

-"Açık bir ırkçılıktır"-

Bozdağ, İsrail'de "Filistinli işçilere ayrı otobüs" uygulamasıyla ilgili soruya ise "Otobüslere insanların bir kısmının, İsraillilerin dışında olanların bindirilmemesi çok açık bir ırkçılıktır, çok açık bir ayrımcılıktır. Bütün dünyanın gözü önünde bunun yapılıyor olmasını ben buradan lanetliyorum ve kınıyorum" dedi.

Yayıncı: Selçuk Aval - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Bekir Bozdağ Enes Kaplan Türkiye İsrail Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title