Haberler

Netanyahu: Refah'a saldırılar 10 Mart'ta başlayacak Ramazan ayından önce bitmeli

Güncelleme:

İsrail saldırıları nedeniyle Gazze Şeridi'nin güneyinde bulunan Refah kentine giden Gazzeliler, orada da İsrail zulmüyle karşı karşıya. İsrail ordusu, 1,5 milyon Gazzelinin sığındığı kente saldırı planı yaparken İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu katliam için tarih verdi. Savaş kabinesine bilgi veren Netanyahu'nun Refah kentine saldırının 10 Mart gibi başlayacağı, Ramazan ayı öncesi operasyonu tamamlamak istediğini söylediği öğrenildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Mısır sınırında yer alan ve İsrail'in Gazze'deki saldırılarından kaçan yaklaşık 1,5 milyon kişinin sığındığı Refah kentine saldırıları bitirmek için ülkesinin ramazan ayı öncesi yalnızca bir ayı olduğuna inandığı belirtildi.

Hamas ile yapılan ateşkes görüşmelerini kabul etmeyen İsrail ordusu, işgal altındaki Gazze Şeridi'nin güneyinde bulunan ve 1,5 milyon Gazzelinin sığındığı Refah kentine saldırıya hazırlanıyor. İsrail ordusuna emir veren Binyamin Netanyahu, Refah kentindeki Gazzeli sivillerin tahliye edilmesini istedi.

İsrail Başbakanı Refah kentine saldırıları bitirmek için ramazan ayı öncesi süreyi kısıtlıyorRefah kenti

RAMAZAN BAYRAMI ÖNCESİ SALDIRI PLANI

İsrail'de yayın yapan "Kanal 12" televizyonunun haberinde, Netanyahu'nun son günlerde savaş kabinesine Refah kentine saldırının "10 Mart civarında başlayacak ramazan ayı öncesi tamamlanması gerektiğini söylediği" aktarıldı. Haberde, Netanyahu'nun söz konusu değerlendirmesini yaptığı toplantıda, İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin de "ordunun saldırıya hazır olduğunu ancak hükümetin öncelikle (Refah kentine) sığınan yerinden edilen insanlara ilişkin ne yapılacağına karar vermesi gerektiğini söylediği" ifade edildi.

ÜLKELERDEN TEPKİ GELMİŞTİ

Suudi Arabistan, Ürdün, Filistin ve Almanya, İsrail'in Refah kentine yönelik kara saldırısı konusunda uyarıda bulunmuştu. ABD Dışişleri Bakanlığı da İsrail'in Refah'a saldırı başlatmasının "felaket" olacağı değerlendirmesini yapmıştı.

İsrail Başbakanı Refah kentine saldırıları bitirmek için ramazan ayı öncesi süreyi kısıtlıyorRefah kenti

İSRAİL'DEN REFAH KENTİNE SALDIRI SİNYALLERİ

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, 1 Şubat'ta Gazze Şeridi'nin Han Yunus bölgesindeki İsrail birliklerini ziyaretinde yaptığı açıklamada, kara saldırılarını Mısır sınırındaki Refah kentine taşıyacaklarını söylemişti. Başbakan Binyamin Netanyahu da 4 Şubat'taki açıklamasında, Refah kentine kara saldırısı başlatacaklarının işaretini vermişti.

İsrail devlet televizyonu KAN'ın 6 Şubat'ta siyasi kaynaklara dayandırdığı haberde, Refah kentinde operasyonlara başlamadan önce kentin tahliye edileceği belirtilmişti. İsrail Başbakanlık Ofisinden dün yapılan açıklamada, Netanyahu'nun, ordu ve güvenlik teşkilatına, Gazze Şeridi'nin güneyine saldırı düzenlenmesi ve buraya sığınmış yaklaşık 1,5 milyona yakın Filistinlinin yerinden edilmesi için gerekli planın hazırlanması talimatını verdiği kaydedilmişti.

İsrail Başbakanı Refah kentine saldırıları bitirmek için ramazan ayı öncesi süreyi kısıtlıyorRefah kenti

REFAH KENTİ

Gazze Şeridi'nin güneyinde Mısır sınırında yer alan Refah kenti, İsrail saldırıları nedeniyle yerlerinden edilen binlerce kişinin kente sığınmasıyla birlikte 2,3 milyon nüfusa sahip Gazze'nin yaklaşık yarı nüfusuna ev sahipliği yapıyor. İsrail güçleri, Refah kentini sık sık hava saldırılarıyla hedef alıyor. İsrail'in Refah kentine kara saldırısı başlatması halinde sivillerin Gazze Şeridi'nde sığınacak yerlerinin kalmayacağından endişe ediliyor.

Kaynak: AA / Güncel

İsrail Gazze Savaş ve Çatışma Orta Doğu İnsan Hakları Uluslararası İlişkiler Göçmenler Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (26)

Mark Kolçak:

Savaşlarda kazansan bile geride kötü hatıralar kaldığı için.. mutlu olamıyorsun. Kazanmak boş iş. Bence Kainatın şans eseri var olmuş olduğunu ve huzurluca hiçliğe dönmesi gerektiğini söyleyelim ve o konu hakkında konuşalım tüm dünyaca.

6
121
yanıtYanıtla
Mehmet Yarba:

Kainatta şans diye bir şey yoktur; ama kendin şans eseri oluşmuşsan onu bilemem .

yanıt74
yanıt2
Mark Kolçak:

Sayın Mehmet Yarba.. "ŞANS" kelimesinin kendisi neden var eğer bağlı olduğu hiç bir şey yok ise ?

yanıt1
yanıt14
Halo Dayı:

İslam bu şuursuzların dini iken sen herşey yaparsın. Allah İslamı şereflendiren İslamı İslam gibi yaşayan milletleri var etsin. Bizleri de öyle millet olmayı nasip eylesin.

64
4
yanıtYanıtla
Sezgin Sezgin:

Gazze bitti de şimdi başka şehirimi vuracaklar..Bu İsrail hasta mı

53
4
yanıtYanıtla
Son Yörük:

Bilmiyorum filistindeki duruma sağcısı solcusu herkes insani yönden çok üzüldüğüne inanıyorum aslında toplum olarak böyle konularda çok vicdanlı bir topluluğuz ama kendi ülkemizde bir çok badireler atlattı bizim için üzülen oldumu bilemem..Demem o ki güçlü olmalıyız bizim başımıza bir iş gelse kimse üzülmeyecek yine bu toplumun sağcısı solcusu farkli görüşteki insanları koşacak çünkü bu ülke hepimizin birbirimizi daha çok anlayış gösterelim siyaset gelir geçer biz kalacaz geride..

32
15
yanıtYanıtla
KARAYEL:

..."böyle konularda çok vicdanlı bir topluluğuz amaaa" hehehe saka degilmi!???

yanıt16
yanıt2
Sefer Aydın:

ÇOK VİJDANLI OLDUĞUMUZ ÇOK DA BELLİ OLUYOR. BÜTÜN DÜNYA ÜLKELERİ HATTA YUNÜNİSTAN BİLE GÜNLERDİR İSRAİLİ PROTESTO EDİYOR. SEN TÜRKİYE DE PROTESTO GÖRÜN MÜ SOKAKLARDA HİÇ. SOKAKLARDA VARSA YOKSA SEÇİM VE GEÇİM. BAŞKA BİRŞEY YOK.

yanıt42
yanıt5
ibrahim eren:

O kadar çok vicdanlıyız ki hergün trafikte 100 kişi öldürüyoruz. Çok vicdanlı olduğumuz için annesinden ailesinden ayrılıp evimize emanet diye gelen eşimizi katlediyoruz. O kadar vicdanlıyız ki hergün 50 tl sigaraya 500 tl biraya para verip sma hastası bebekleri acıları ile başbaşa bırakıyoruz. Kimse Türkler ile ilgili masal anlatmasın. Tam 1 yıl önce 50 bin insan öldü depremde. O evleri yapanlar, ruhsat verenler Türkler değilmiydi

yanıt9
yanıt0
Ceyhun Tarı:

Biz sadece İSLAM DİNİNİN ADINI BİLİYORUZ MÜSLÜMANLIĞİ TELEFFUZ EDİYORUZ HAYATIMIZA UYGULAMAYA GELDİMİ BİR HİÇİZ EĞER İSLAMI YAŞAYA BİLSEYDİK BU KAFİRLER BU TOPRAKLARDA ÎSTEDİKLERİNİ YAPAMAZLARDI İÇİMİZDENDE SAPLA SAMANI KARIŞTIRAN ÇIKMAZDI

24
2
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title