Haberler

Isparta'da Sağanak ve Dolu Yağışı

Isparta'da aniden bastıran şiddetli yağmur ve dolu yağışı, hayatı olumsuz etkiledi.

Isparta'da aniden bastıran şiddetli yağmur ve dolu yağışı, hayatı olumsuz etkiledi.

AA muhabirinin Meteoroloji Müdürlüğü yetkilerinden aldığı bilgiye göre, Isparta'da son iki saatte metrekareye 15,2 kilogram yağış düştü. Aniden başlayan şiddetli yağış ve dolu kentte hayatı olumsuz etkiledi.

Yağış nedeniyle bazı vatandaşlar yollarda mahsur kaldı. Trafik, bazı yerlerde durma noktasına geldi. Alt geçitlerde biriken su nedeniyle çıkamayan araçlar ise trafik ekipleri tarafından kurtarıldı. Şiddetli yağış ve dolu nedeniyle bazı ağaçların dallarının kırıldığı görüldü.

Isparta Belediye İtfaiye Müdürü Halil Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yağışın başlamasının ardından yarım saatte 30 su baskını ihbarı geldiğini söyledi.

Ekiplerin su baskınlarına anında müdahale ettiklerini belirten Acar, herhangi bir can kaybı yaşanmadığını, ev ve işyerlerinde oluşan maddi hasarın ise daha sonra yapılacak hasar tespit çalışmalarıyla belirleneceğini kaydetti.

-2 çocuk su basan evde bir süre mahsur kaldı-

Öte yandan, İskender Mahallesi'ndeki evini su basan Doğan Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, aniden bastıran yağmur nedeniyle evini su bastığını, 8 ve 10 yaşlarındaki iki kızının odada mahsur kaldığını söyledi. Kızlarının büyük panik yaşadığını anlatan Çelik, çocuklarını polislerin yardımıyla odadan çıkardıklarını anlattı.

Çelik, evini su basması nedeniyle eşyalarının çoğunun kullanılmaz hale geldiğini, maddi hasarın büyük olduğunu vurguladı. Doğan Çelik, ayrıca bezer bir olayı iki yıl önce de yaşadığını belirterek, "2 yıl önce aldığım eşyaların parasını ödeyemeden evimi yine su basmıştı. Şimdi de bütün eşyalarım kullanılamaz hale geldi. Yetkililerden yardım istiyorum" dedi.

Öte yandan Meteroloji Müdürlüğü yetkilileri, etkili yağışın akşam saatleri ve yarın da devam etmesini beklediklerini bildirdi.

Muhabir: Durmuş Genç / Mehmet Erbek

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ISPARTA

Kaynak: AA / Güncel

Doğan Çelik Halil Acar Isparta Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title