Haberler

İslam Almanya'nın Parçasıdır' Toplantısı Irkçı Baskılar Sonrası İptal Edildi

Almanya'nın Delmenhorst kentinde Hür Demokrat Parti (FDP) tarafından düzenlenmek istenen 'İslam Almanya'nın parçasıdır' konulu toplantı ırkçı grupların baskısı sonucu iptal edildi.

Almanya'nın Delmenhorst kentinde Hür Demokrat Parti (FDP) tarafından düzenlenmek istenen 'İslam Almanya'nın parçasıdır' konulu toplantı ırkçı grupların baskısı sonucu iptal edildi. Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen FDP Delmenhorst Başkanı Tamer Sert ile toplantıda konuşmacı olarak yer alacak olan Makine ve Kimya Mühendisi Dr. Mehmet Yavuz Özoğuz yapılan baskılara tepki gösterdi. BİR İLK OLACAKTI

İslam'ın Almanya'nın bir parçası olduğunu, İslam'ı daha iyi tanıtmayı amaçladıklarını ancak bazı güçlerin buna engel olduğunu anlatan FDP Delmenhorst Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Tamer Sert, Biz FDP Delmenhorst olarak topluma faydalı olacağını da düşünerek, İslam konferansı veya açık oturum gibi bir toplantı yapmak istedik. Bu FDP tarafından Almanya ilk kez düzenlenecek bir toplantıydı. Bu toplantıyı halka tamamen açık bir şekilde yapıp, hiç kimseyi rahatsız etmeden hatta toplantı sonrası gelenleri rahatlatmış bir şekilde evlerine göndermeyi hedeflemiştik. Toplantının konuşmacısı olarak partimizin Basın Sözcüsü ve Başkan Yardımcısı Claus Hübscher ile Dr. Mehmet Yavuz Özoğuz'u seçtik. Hatta toplantıdan bir hafta önce bir basın bildirisi yayınladık. Toplantıya iki gün kala başta yerel basın ve Almanya'nın önde gelen bir gazetesi karalama kampanyasına başladı. Bilinmeyen yerlerden tehdit telefonları ve mesajlar geldi. Bize yapılan baskı toplantının düzenleneceği Hotel Thomsen'e de yapıldı. Baskılarda ve tehditlerde bu toplantının iptal edilmesi istendi. Biz kararlı bir şekilde 18 Şubat'ta yapılması yapılacak olan toplantıya hazırlandık. Ancak toplantı günü otel sahibi yapılan baskılara daha fazla dayanamayacağını söyleyerek bize salonu kiralamaktan vaz geçtiğini söyledi. Bizde bu toplantıdan şimdilik vazgeçtik ama ileride mutlaka düzenleyeceğiz diye konuştu. PARTİ İHRAÇ KARARI ALDI

Yıllardır Delmenhorst İl Başkanlığı görevini başarıyla yapan Tamer Sert'e bir şok da partisinden geldi. FDP Eyalet yönetimi hafta sonu yaptığı toplantıda Claus Hübscher ile Tamer Sert'i partiden ihraç etmek istemiyle disiplin kurula sevk etti. PARİS VE DANİMARKA SALDIRILARI SONRASI İSLAM KORKUSU ARTTI Almanya Federal Göç ve Uyum Bakanı Aydan Özoğuz'un ağabeyi olan Dr. Mehmet Yavuz Özoğuz, Paris ve Danimarka saldırıları sonrası bazı çevrelerde İslamofobi'nin arttığını söyledi. Toplantıda İslam dinini en iyi şekilde tanıtmak ve sulh dini olduğunu anlatmak istediklerini vurgulayan Özoğuz, bunun engellendiğini dile getirdi. Dr. Özoğuz şunları söyledi Paris ve Danimarka'daki terör olaylarından sonra İslam'a karşı bir korku başladı. Eskiden belki bir nefret vardı ama şimdi bir korku başladı. Bu korku öyle bir hale geldi ki insanlar bir başörtüsü olsun, bir bacımız bir erkeğe el vermesin bunun gibi önemsiz olaylar olsun hemen bir nefret duyuyorlar ve cemiyetten ayırmaya çalışıyorlar. FDP bu olayı görünce bir toplantı düzenlemeye karar verdi. Tamer Sert bana gelip gel bir toplantı yapalım, bu toplantıda Delmenhorstlulara gerçek İslamı, İslam'dan korkmamaları gerektiğini anlatalım dediler. Ben de bunu kabul ettim. Burada büyüdüğüm ve okuduğum için bu işi onlara en iyi şekilde anlata bileceğimi düşündüm. Ben sadece 20 veya 30 dakika konuşacaktım, geri kalan zamanda ise soruları cevaplayacaktım. Konuda ne Yahudilik vardı ne de İsrail vardı. Biz sadece İslam'ın gerçek yönünü, İslam'ın bir sulh dini olduğunu, hürriyet dini olduğunu tanıtmak isteyecektik.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Delmenhorst Tamer Sert Almanya Politika Güncel Haberler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title