Haberler

İsedak 32. Toplantısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerekli adımların atılması halinde süratle Tercihli Ticaret Sistemini uygulamaya koyacaklarını belirterek, sistemin İslam ülkelerinin dayanışmasına ayrı bir güç katacağını ve ticaret hacmini hareketlendireceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerekli adımların atılması halinde süratle Tercihli Ticaret Sistemini uygulamaya koyacaklarını belirterek, sistemin İslam ülkelerinin dayanışmasına ayrı bir güç katacağını ve ticaret hacmini hareketlendireceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daimi başkanlığını yürüttüğü İslam Konferansı Örgütü Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesinin (İSEDAK) 32. Oturumu'nun açılışı, İstanbul Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla başlayan toplantıda, Erdoğan, konuşmasının ardından açılış oturumunu yönetti.

Oturumda, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Yusuf el-Useymin ve İslam Kalkınma Bankası (İKB) Başkanı Bandar Haccar da konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İKB Başkanı Haccar'ın konuşmasının ardından "Bu vesileyle Sayın Başkanı bir kez daha tebrik ediyorum. Yeni görevinde kendilerine muvaffakiyet dilerken, özellikle İSEDAK faaliyetlerine gösterdikleri yakın ilgi ve üye ülkeler arasındaki ekonomik iş birliğine sağladıkları kıymetli katkılar için takdirlerimi ifade eder ve başarılarının artarak devamını dilerim. Bu arada yaklaşık 39 yıl bu görevi yürüten Ahmed Muhammed Ali el-Medeni'ye de gıyaplarında teşekkür ediyorum. Çok farklı bir süreci kendileriyle de yaşadık." dedi.

Erdoğan, oturumun kapanışında konuşurken, gerekli adımların atılması halinde süratle Tercihli Ticaret Sistemini uygulamaya koyacaklarını belirterek, Tercihli Ticaret Sistemi Anlaşmasını Körfez ülkeleri dahil 13 ülkenin onayladığını ancak 6 Körfez ülkesinin tarih kisvesini güncellemediğini anlattı. Erdoğan, güncellemenin ardından yarın da Tercihli Ticaret Sisteminin yürürlüğe girmesini umduğunu söyledi.

Tercihli Ticaret Sisteminin İslam ülkelerinin dayanışmasına ayrı bir güç katacağını ve ticaret hacmini hareketlendireceğini vurgulayan Erdoğan, "Bu bakımdan 6 ülkemiz de bir an önce adım atmalı. İsimleri okumama gerek yok, zaten bu ülkeler kendilerini biliyorlar. İslam ülkelerinin, daha doğrusu İSEDAK'ın büyük ihtiyacının olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Katılımcılara teşekkür eden Erdoğan, öğleden sonraki bakanlar düzeyindeki oturuma Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın başkanlık edeceğini anımsattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Açılış oturumunu noktalarken yaptığınız ve yapacağınız çalışmaların İslam ülkeleri ve tüm dünya için hayırlı olmasını Allah'tan niyaz ediyorum." dedi.

Aile fotoğrafı çektirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılış oturumun ardından, heyet başkanlarını kabul etti.

Kabulün ardından Erdoğan, Çamlıca Salonu'nda Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve İİT Genel Sekreteri Yusuf el-Useymin ile birlikte katılımcılarla tek tek tokalaştı.

Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra aile fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA / Güncel

İslam Konferansı Örgütü Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title