Haberler

İşçiye Sendika Çağrısı

Hüseyin Akyüz, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki taşeron firmalarında çalışan işçileri sendikalı olmaya çağırdı.

Türkiye Tekstil Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası (TEKSİF) Balıkesir Şubesi Başkanı Hüseyin Akyüz, İşbir Sentetik Dokuma Fabrikası'nın, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki taşeron firmalarında çalışan işçileri sendikalı olmaya çağırdı. Balıkesir'de özellikle örgütlü oldukları İşbir Sentetik Dokuma Sanayi A. Ş. merkez fabrikası hariç Oranize Bölge (OSB) 1 ve Organize Bölge 2 fabrikalarının, taşeronlar aracılığıyla 100'lerce işçiyi 'Modern köle' gibi çalıştırdığını iddia eden Akyüz, insanca yaşam için sendikalı olmak isteyenlerin işten çıkarıldığını kaydetti.

TEKSİF Şube Başkanı Akyüz, ana fabrikada sendikalı olarak çalışan işçilerle Organize Sanayi Bölgesi'nde taşeron firmaların İşbir Sentetik için üretim yaptığı fabrikalara gitti. Akyüz, servis minibüsleriyle fabrikaya gelen işçileri sendikaya davet etti, "Sendikalı olun" çağrısı yaptı. Telsiz mikrofonla sesini tüm işçilere duyuran Akyüz, "Sendika anayasal bir haktır. Hiç kimse sizlerin sendikaya girmenize engel olamaz. Sizler de TEKSİF'e üye olun. Sizler de sendikal haklardan yararlanın. Yıllık izin yapın, kıdem tazminatınızı alın, insanca yaşayın" dedi.

Sendikalı işçiler minibüslerle işe gelen taşeron işçileri alkışlarla karşıladı. "Örgütlenme mücadelenizde yanınızdayız. Sizlere destek vermek için buradayız" yazılı pankart açan sendikalı işçiler, şarkılar söyledi.

İşbir Sentetik'teki çalışma koşullarının Balıkesir'deki çalışma yaşamının "Kanayan yarası" olduğunu öne süren TEKSİF Şube Başkanı Hüseyin Akyüz,

"İşbir Sentetik bünyesinde Organize Sanayi Bölgesi, Kepsut ve Bigadiç'te 68 taşeron firma var. Bu taşeronlar aracılığıyla OSB 1 fabrikasında 423, OSB 2 fabrikasında bin 525, diğer yerlerde 395 işçi çalışıtırılıyor. İşçiler 11 aylık çalışmanın ardından kıdem tazminatı oluşmaması için bir taşerondan başka taşerona devrediliyor. Bu bir suçtur. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişlerinin taşeron firmalarda yaptığı denetlemede fabrikadaki işçilerin asıl işverenlerinin İşbir Sentetik olduğu belirlendi. Taşeron başına 11 bin 446 TL, İşbir Sentetik'e ise 778 bin TL para cezası kesildi" diye konuştu.

Eyleme taşeron firmada çalışırken, sendikaya üye olunca işten çıkarılan işçiler de katıldı. Bu işçilerden Veysel Kuzu, "OSB 2'de İşbir Sentetik Fabrikası'nda laminasyon bölümünde çalışıyordum. 10 Haziran'da sendikaya üye oldum. 3 gün sonra taşeron beni çağırıp (Sendikaya üye olmuşsun. Üye olanın kellesini koparırım. Seni işten çıkartıyorum) dedi. Ben de kendisini savcılığa şikayet ettim. Biz bu fabrikalarda hiçbir hakkımız olmadan çalışıyoruz" dedi.

Çalışırken iş kazası geçiren ve TEKSİF'e üye olduğu için işten çıkartıldığını belirten Tarık Çetinkaya da işverenin kendilerine "Modern bir köle" gibi gördüğünü iddia etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title