Haberler

İran ve Mısır, ilişkilerin normalleştirilmesi konusunda mutabakata vardı

Güncelleme:

İran ile Mısır arasında 1979'dan bu yana devam eden kötü diplomatik ilişkilerin normalleştirilmesi için önemli bir adım atıldı. İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Mısırlı mevkidaşı Samih Şükri ile İsviçre'nin Cenevre kentinde bir araya geldi. İki bakan, Tahran-Kahire ilişkilerinin normalleştirilmesi için gerekli adımların atılması konusunda mutabakata vardı.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Mısırlı mevkidaşı Samih Şükri ile Tahran- Kahire ilişkilerinin normalleştirilmesi için gerekli adımların atılması konusunda mutabakata vardıklarını bildirdi.

İran devlet televizyonunun haberine göre, İsviçre'nin Cenevre kentinde Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyinin 55. Oturumu'na katılan Abdullahiyan, oturum aralarında Mısır Dışişleri Bakanı Şükri ile bir araya geldi.

GAZZE'YE YARDIMLARIN ULAŞTIRILMASI KONUSU MASADAYDI

Görüşmenin içeriğine ilişkin bilgi veren Abdullahiyan, "Mısırlı mevkidaşım ile İran'ın Gazze'ye yardımının ulaştırılması, Gazze'deki insani konulara özel önem verilmesi ve Filistin'deki mevcut savaş ve soykırımın siyasi çözümü konusunda önemli görüşmelerde bulunduk." dedi.

İran ve Mısır, İlişkilerin Normalleştirilmesi Konusunda Mutabakata Vardıİran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan

"İŞLER İYİ YÖNDE İLERLİYOR"

Şükri ile Tahran- Kahire ilişkilerinin normalleştirilmesi için gerekli adımların atılması konusunda da mutabakata vardıklarını belirten Abdullahiyan, "İşler iyi yönde ilerliyor. İnşallah daha da ileri götürebiliriz. Yakın gelecekte adımlar atılacak." ifadelerini kullandı.

1979'DAN BU YANA İLİŞKİLER DÜŞÜK SEVİYEDE

İran ile Mısır arasındaki diplomatik ilişkiler, 1979'da Kahire'nin İran'ın devrik Şahı Muhammed Rıza Pehlevi'ye iltica hakkı tanıması ve İsrail ile Camp David Barış Anlaşması'nı imzalaması nedeniyle kopmuştu.

İran ve Mısır, İlişkilerin Normalleştirilmesi Konusunda Mutabakata Vardı

O tarihten bu yana iki ülke arasındaki ilişkiler genellikle düşük düzeyde kalmıştı. İki ülke arasında 11 yıl sonra cumhurbaşkanları düzeyindeki ilk görüşmede İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile Mısırlı mevkidaşı Abdulfettah es-Sisi, 11 Kasım 2023'te Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bir araya gelmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Emir Cenevre İsviçre Kahire Tahran Mısır İran Dış Politika Uluslararası İlişkiler Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (4)

Export 86:

Pek hayra alamet değil

24
18
yanıtYanıtla
Zohan Coharyan:

Çok güzel bir haber. Büyük çoğunluğu Müslüman olan bu ülkelerin ticari, askeri ve sosyal birlikteliği AB, ABD ve İsrail'e karşı büyük bir güç haline dönüşecektir.

13
5
yanıtYanıtla
Mustafa Tukat:

İnşallah

yanıt11
yanıt0
Mldhat Caglar:

Müslümanlikta mezhep ayrimciligna son verip ümmeti Muhammed adi altinda birlesirlerse dünyayi titretirler

9
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title