Haberler

İran'ın Şam Konsolosluğu'na düzenlenen kanlı saldırı sonrası Tahran'da protesto

Güncelleme:

İran'ın Şam Konsolosluğu'na İsrail tarafından hava saldırısı düzenlenmesinin ardından İran'da tansiyon yükseldi. Aralarında İranlı 2 generalin de bulunduğu 7 kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrası sokağa çıkan yüzlerce İranlı, "ABD'ye ölüm", "İsrail'e ölüm" sloganları atarak intikam çağrısında bulundu. Göstericiler sık sık "Füzeye karşı füze" sloganı atarak İsrail'e füze atılması gerektiğini söyledi.

Suriye'nin başkenti Şam'da bulunan İran Konsolosluğu'na yönelik hava saldırısında İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü komutanlarından Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahidi, Tuğgeneral Muhammed Hadi Hac Rahimi ile 5 yetkilinin hayatını kaybetmesi sonrası Tahran'da İsrail karşıtı gösteri düzenlendi.

İran Konsolosluğu'na Saldırı Sonrası Tahran'da İsrail Karşıtı Gösteri

YÜZLERCE İRANLIDAN İNTİKAM ÇAĞRISI

Başkentteki Filistin Meydanı'nda toplanan yüzlerce İranlı, "ABD'ye ölüm", "İsrail'e ölüm" sloganları atarak intikam çağrısında bulundu.

Saldırıların arkasında ABD'nin olduğunu ileri süren göstericiler, büyükelçiliğe yapılan saldırıya aynı şekilde büyükelçiliğe saldırı şeklinde cevap verilmesini istedi.

İran Konsolosluğu'na Saldırı Sonrası Tahran'da İsrail Karşıtı Gösteri

"FÜZEYE KARŞI GÜZE SLAGANLARI"

Saldırıya tepki gösteren göstericiler sık sık "Füzeye karşı füze" sloganı atarak İsrail'e füze atılması gerektiğini söyledi. Filistin ve Hizbullah bayrağı taşıyan göstericilerin sembolik çocuk cenazelerini kucağına alması dikkati çekti.

İran Konsolosluğu'na Saldırı Sonrası Tahran'da İsrail Karşıtı Gösteri

NE OLDU?

Devrim Muhafızları Ordusu yaptığı açıklamada, İran'ın Şam Büyükelçiliği yerleşkesindeki konsolosluk binasına İsrail tarafından düzenlenen füze saldırısında Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahidi ile Tuğgeneral Muhammed Hadi Hac Rahimi dahil 7 yetkilinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Tel Aviv yönetimi ise Şam'da İran'ın konsolosluk binasına düzenlenen saldırıyı resmi olarak üstlenmedi.

İran Konsolosluğu'na Saldırı Sonrası Tahran'da İsrail Karşıtı Gösteri

Kaynak: AA / Güncel

Tansiyon İsrail Tahran İran Şam Uluslararası İlişkiler Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (19)

Janoo Jsnoo:

Şeytan İran Lübnan yada Filistin değil erkeksen İran olarak saldır direk İran olarak intikam al sende İran devleti olarak karşılık ver sende o erkeklik ne arar hep başkalarını kullanıyorsun sadece bağırıp havluyorsun fesat şeytan kaçıncı genarilini öldürüyor İsrail her seferinde intikam yemini edip kuyruğunu bacakların arasına indiriyorsun

269
15
yanıtYanıtla
orhan Tokdemir:

Diline eline sağlık

yanıt63
yanıt7
VATOZZ:

Ben çocuktum ozamanlar. İran intikaaamm intikaaaammm diye bağırıyordu. Aradan 38 sene geçmiş İran hâlâ intikaamm diye bağırıyor.

160
4
yanıtYanıtla
Süleyman KARADAĞ:

Ya adamlar küçük müçük ama tek tek göz dağı veriyor çevresindeki tüm İslam ülkelerine. Bize de vermişlerdi zamanında Mavi Marmara gemisiyle. Kimse de diyemiyor ne yapıyor bunlar nasıl yapıyor ya da nasıl durdurabiliriz diye. Herkes birbirine bakıyor birinin çıkıp dur demesini bekliyor. Çok bekler miyiz ?

130
8
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

askeri okullarda kümelenmiş bazı tarikat artıklarının yakalarına resmini asmaya korktukları Atatürk gibi bir devlet adamı gelmedikçe daha çok beklersiniz

yanıt4
yanıt3
Abdülkadir selek:

İran çok hızlı karşılık vermiş. Hızlıca protesto edip kınamış.

86
4
yanıtYanıtla
Ergun Sen:

İran karşılık verirse ne olacağını iyi biliyor O nedenle bu iş burda kapanmıştır

56
3
yanıtYanıtla
Cihans:

Füzeye karşı güze slanganlari hanki til olabiler

48
6
yanıtYanıtla
necmettin durmaz:

israil yapıyor iran lafta kalıyor bir NEBUKADNEZAR şart

22
1
yanıtYanıtla
kerim yaman:

iranın yaptığı en şey intikam almak, pardon kınamak, pardon intikam alacağını dile getirmek, pardon hiç bişey yapmamak.

6
2
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title