Haberler

Iraklı Milletvekili Alvani'nin Gözaltına Alınması

El Irakiye Bloku lideri Allavi, bloka mensup bakanlara hükümetten çekilme çağrısı yaptı.

El-Irakiye Bloku lideri İyad Allavi, Irak Başbakanı Nuri el-Maliki hükümetine yönelik protestoların önemli isimlerinden milletvekili Ahmed el-Alvani'nin gözaltına alınmasının ardından bloka mensup bakanlara hükümetten çekilme çağrısı yaptı.

Allavi, Irakiye Bloku'na mensup bazı bakanlarla başkent Bağdat'ta düzenlediği basın toplantısında, Alvani'nin kanlı bir baskınla gözaltına alınmasını anımsatarak "Alvani'nin gözaltına alınmasından sonra bloka bağlı tüm bakanların hükümetten çekilmesi gerekir. Çünkü bakanların hepsi omuzlarında yasal, ahlaki, tarihi sorumluluklar taşıyor" dedi.

Açıklamada emniyet güçlerinin milletvekilinin evine gitme sebebini sorgulayan Allavi, "Eğer suçlu ise dokunulmazlığı iptal edilir. Bunun dışında hiçbir güvenlik birimi bir milletvekilinin evine saldırı düzenleyemez" diye konuştu.

Allavi, güvenlik ve kendilerine sağlanan devlet hizmetinden umutsuz olan Enbar halkının son günlerde sıkıntılara maruz bırakılmasını hükümetin "seçim yatırımı" olarak değerlendirdi.

Enbar'da yaşanan olaylar nedeniyle Başbakan Nuri el-Maliki ile yapılan görüşmenin ardından bir komisyon oluşturulduğunu belirten Allavi, "Bu heyet, Enbar'da yaşananlar hakkındaki gözlemlerini Başbakan Maliki'ye sunacak. Başbakan'a sunulacak tavsiyeler, genelde Irak, özelde ise Enbar'daki silahlanma olgusunun bitirilmesinin yanı sıra Alvani'nin yaşadıklarından dolayı özür dilenerek serbest bırakılması çerçevesinde olacak" ifadesini kullandı.

Allavi, Irak silahlı kuvvetlerinin görevinin teröristler ve illegal silahlı gruplarla mücadele etmek olduğunu vurgulayarak gözaltına alınan Sünni Milletvekili Alvani'nin aşireti olan Albu Ulvan'a bir heyet gönderilmesi yönünde karar alındığını bildirdi. Allavi, "Iraklı aşiretlerin yanındayız. Enbar'daki tüm aşiretleri, askeri birlikleri ve hükumeti iradeli davranmaya çağırıyoruz" diye konuştu.

Başbakan Maliki'ye yönelik muhalif gösterilerin önemli isimlerinden Milletvekili Ahmed el-Alvani, dün Enbar ilinin merkezi Ramadi'deki evine düzenlenen kanlı baskınla gözaltına alınmıştı. Baskın sırasında çıkan çatışmada Alvani'nin kardeşi ile 5 koruması öldürülmüştü. - Bağdat

Kaynak: AA / Güncel

İyad Allavi Bağdat Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kül Masalı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hudutsuz Sevda final mi yapıyor? Hudutsuz Sevda bitiyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title