Haberler

İran Devrim Muhafızları, Erbil'deki ABD üssüne füze ve İHA saldırısı gerçekleştirdi

Güncelleme:

Irak'ın Erbil kentinde, başta ABD'nin Erbil Başkonsolosluğu ve Erbil Uluslararası Havalimanı yakınlarında bulunan ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon üssü olmak üzere birçok noktaya füze ve İHA saldırıları düzenlendi. Saldırıları üstlenen İran Devrim Muhafızları Ordusu, "İran'ın düşmanlarının son dönemdeki terör suçlarına yanıt olarak casus ve teröristlerin karargahları, gece yarısı Devrim Muhafızları Ordusu'nun balistik füzeleri tarafından hedef alınarak imha edildi" açıklaması yaptı.

Irak'ın Erbil kentinde birçok noktada füze ve insansız hava aracı (İHA) saldırıları düzenlendiği belirtildi. İran Devrim Muhafızları Ordusu, füze saldırılarıyla ilgili haberlerin ardından bölgedeki "İran karşıtı terörist grupların ve casusların karargahlarını balistik füzelerle vurduğunu" açıkladı.

Irak'ın Erbil kentinde ABD Konsolosluğu dahil birçok noktada füze ve İHA saldırıları düzenlendi. Yerel medyada yer alan haberlerde, başta ABD'nin Erbil Başkonsolosluğu ve Erbil Uluslararası Havalimanı yakınlarında bulunan ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon üssü olmak üzere birçok bölgede patlama sesleri duyulduğu ifade edildi.

SALDIRI GÖRÜNTÜLERİ SOSYAL MEDYADA PAYLAŞILDI

Sosyal medyada, saldırının düzenlendiği bölgelerde bulunan evlerin camlarının sarsıldığı, havada füze ve İHA'ları engellemek için kullanılan C-RAM sistemine dair görüntüler paylaşıldı.

SALDIRILARI DEVRİM MUHAFIZLARI ORDUSU ÜSTLENDİ

İran resmi haber ajansı IRNA'nın Devrim Muhafızları Ordusunun yazılı açıklamasına dayandırdığı habere göre, bölgedeki casus karargahları ve İran karşıtı terörist grupların toplanma alanları balistik füzelerle hedef alındı.

Habere göre, açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İran'ın düşmanlarının son dönemdeki terör suçlarına yanıt olarak casus ve teröristlerin karargahları, gece yarısı Devrim Muhafızları Ordusu'nun balistik füzeleri tarafından hedef alınarak imha edildi. Operasyonun detayları daha sonra açıklanacak."

Irak'ın Erbil kentinde füze ve İHA saldırıları düzenlendi

Irak'ın Erbil kentinde füze ve İHA saldırıları düzenlendi

Kaynak: AA / Güncel

Devrim Muhafızları Erbil Irak İran Orta Doğu Güvenlik Uluslararası İlişkiler Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (33)

batınay çelen:

Kapat incirliği , tavrını koy ortaya . İnceldiği yerden kopsun . Türkiye eski Türkiye değildir ; Bu böyle biline ..

297
91
yanıtYanıtla
Se Ye:

Kafana füze yağdığında, barış istiyoruz diye sokağa çıkarsın. Tarafsız kalmalıyız. Savaşa hayır

yanıt156
yanıt181
wqwq wwqw:

Sen bir dahisin dostum

yanıt58
yanıt13
Mustafa Güneş:

Se Ye:Başkalarına karsı "bir gece ansızın gelebiliriz" diyoruz Ama bu kişi ABD olunca "savaşa hayıra" dönüyoruz. nasıl iş bu?.

yanıt51
yanıt6
sade vatandaş:

çok zor o işi yapmaları için geçmişte amerikan üslerini kapatan Ecevit gibi delikanlı birinin gelmesi lazım

yanıt65
yanıt17
MM İİ:

Se Ye savaşa hayır ama Allah için zaman zemin ve yer oluştuğunda cihada evet cihad bahsini okuyun ama doğru kaynaktan okuyun

yanıt13
yanıt10
MM İİ:

Savaşa hayır Allah için cihada evet cihad bahsini okuyun yer zaman ve bir gün gelince o nurlu sabah sizler geride kalacaksınız

yanıt19
yanıt17
Revolver:

Ortadoğu bataklığından uzak durmak lazım.. anlık tepkilerle siyasi heveslerle maceraya girmemek lazım.. ve bi zahmet adam gibi sınırlarımızı korumamız lazım.. hem silahlı hem de silahsız olanlara karşı..

51
21
yanıtYanıtla
Murat Dururr:

ABD SİZİ VE DİĞERLERİNİ SİNEK GİBİ EZER SİZ KİM ABD İSRAİLE KAFA TUTMAK KİM SİZİ GİDİ SİNEKLER SİZİ

yanıt0
yanıt8
Ayhan Er:

Herkes vatanına milletine sahip çıksın bize başka vatan yok bizi barındırmazlar başka yerde. Orta doğu karışacak büyük savaş çıkacak belli.

56
15
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title