Haberler

İngiliz Dr. Alldrick Halk Ekmek'e Tam Puan Verdi

Güncelleme:

Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası'nın Hacettepe Üniversitesi ve Campden Brı (İngiltere) İşbirliğinde Gerçekleştirdiği "Buğdaydan Ekmeğe Gıda Güvenliği" Konulu Eğitim Programı Halk Ekmek Fabrikası'nda Yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası’nın Hacettepe Üniversitesi ve Campden BRI (İngiltere) işbirliğinde gerçekleştirdiği “Buğdaydan Ekmeğe Gıda Güvenliği” konulu eğitim programı Halk Ekmek Fabrikası’nda yapıldı.

Geçen yıl Ekim ayında ilki gerçekleştirilen eğitim programına Türkiye’nin dört bir yanından onlarca gıda üreticisi katıldı.

Campden BRI (Campden Chorleywood Food Research Association)’dan Türkiye’ye gelen eğitimi veren Dr. Anton Alldrick, verilen eğitimin MoniQA projesi kapsamında yer aldığını, gıda güvenliğinin günümüzde ne denli önem teşkil ettiğini detaylı olarak anlattı. Dr. Alldrick şunları söyledi:

“Avrupa’da bu tür eğitimler moniQA projesi kapsamında yapılır ve tüm giderler bu proje tarafından karşılanır. Ancak Türkiye’de bu tür ödenekler olmadığı için bu eğitimleri kendi alanlarında örnek olmuş, markalaşmış büyük kuruluşlar gerçekleştiriyor.

Hijyen övgüsü

Ankara Halk Ekmek Fabrikası’nın gıda güvenliği eğitimine sunduğu bu katkıdan dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. Üniversite sanayi işbirliğinin büyük bir başarı ile yürütüldüğü bu programa katılanlarında benimle aynı fikri taşıdıklarına inanıyorum. Halk Ekmek fabrikasının en belirgin özelliği hijyene verdiği önemdir. Kurum bütçesinin büyük bir kısmı bu alanda yapılan yatırımlar için kullanılıyor. Bu kadar büyük bir tesisin neredeyse sıfır hata ile üretim yapması gerçekten büyük başarı” diye konuştu.

Bir milyonun ekmek

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, gıda güvenliğine çok önem verdiklerini belirterek şunları söyledi: “Son derece gelişmiş bir laboratuara sahibiz. Bu laboratuar sayesinde ve ürettiğimiz sağlıklı ürünlerle insanlarımızın güvenini artırıyoruz. Fabrikamızın son derece hijyen, ekmek üreten tesisin tamamen otomatik olması, ekmeğin el değmeden üretilmesi Ankara halkının ürünlerimize olan güvenini artırmaktadır. Onun için de bir milyonun üzerinde ekmek üretip satıyoruz.”

Ortak projeler

Hacettepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hüseyin Selçuk Geçim programda yaptığı konuşmada “Halk Ekmek Fabrikası ile Hacettepe Üniversitesinin yürüttüğü bu proje bizim için birkaç açıdan önemli. İlki üniversite sanayi işbirliği, diğeri ise üniversitenin içinde yaşamış olduğu topluma bilim üreterek bilime dayalı teknoloji üreterek destek olmasıdır. Bugün bunun güzel bir örneğini görüyoruz. Ankara’da önemli bir sanayi kolu olan Halk Ekmek Fabrikası ile üniversitemiz verimli bir eğitim programı düzenliyor. Bu oldukça önemli bir adımdır ve bu adımların devamı gelecek. Halk Ekmek yönetimini bilime ve bilgiye verdikleri değerden dolayı da kutlamak istiyorum” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title