Haberler

İnegöl'de kapalı çarşıdaki yangın

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilçedeki kapalı çarşıda çıkan yangında zarar gören esnafın çok kısa bir sürede ticaretlerini devam ettirmeleri için ellerinden gelen gayreti ortaya koyacaklarını...

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilçedeki kapalı çarşıda çıkan yangında zarar gören esnafın çok kısa bir sürede ticaretlerini devam ettirmeleri için ellerinden gelen gayreti ortaya koyacaklarını söyledi.

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ile kapalı çarşıdaki tarihi Beylik Hanı'ndaki yangının çıktığı bölgede incelemelerde bulunan Aktaş, daha önce ayakkabıcılar çarşısında da bir yangın atlattıklarını hatırlattı. Ancak orasının korumalı bir yer olmadığını ifade eden Aktaş, şöyle konuştu:

"Hemen gittik esnaflarla işbirliği yaparak çok kısa bir süre içerisinde yepyeni binalar yaptık. Şer gibi gözüken bir konu Allah'ın izniyle hayra dönüştü. Biz de belediye olarak çok ciddi destekler verdik. Şimdi biz AFAT'la irtibata geçtik. AFAT yarın komisyon gönderecek. Burası çarşının göbeği burada canlı bir hayat var. Biz de tabii hemen temizlemek istiyoruz. Yerler zaten yanmış durumda. Bazı iş yerleri de tahliye edilmeye çalışılıyor. AFAT müdürümüz saat 18.00 gibi burada olacak."

Can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu kaydeden Aktaş, "Acı büyük. Can kaybı olmaması bizim için sevindirici. Tabii ki mal anlamında ciddi bir kayıp var. Bunları telafi etmek adına devletimiz, belediyemiz elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. İnşallah biz esnafımızın çok kısa bir sürede hayatlarını, ticaretlerini devam ettirmeleri için elimizden gelen gayreti ortaya koyacağız. Ama takdir edersiniz ki devletin de kendine göre prosedürleri var. Bunları tespit etmemiz lazım. Yoksa makine ekipmanımız zaten 7/24 hazır" ifadelerini kullandı.

Aktaş, çarşıda hasar tespiti çalışmalarının devam ettiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Şu anda tek tek tespitler yapılıyor. Emniyet sağolsun büyük destek veriyor. Bilindiği gibi burası aslına uygun olduğu gibi kullanılmıyor. Küçük küçük 1,5 metrekareden tutun da 25 metrekareye kadar dükkanlar var. Ayakkabıcısı var, imalatçısı var, kahvehanesi var, depo amaçlı kullananlar var. Burada sayı 27-28 civarında söyleniyor ama daha fazla olması da mümkün. Hasar gören var, malı kısmen zarar gören var veya tamamen giden var. Bunların hepsini tek tek tespit ettikten sonra rakam konusunda daha sağlıklı olacak."

AK Parti İl Başkanı Yalçın ise çok önemli tarihi mekanda çıkan yangının herkesi derinden üzdüğünü belirterek, "Sabah erken saatlerde çıkan bir yangın. Tespitlere göre pide dükkanından başladığı söyleniyor. Şimdi resmi görevliler çalışmalarını yürütüyorlar. En doğru tespitler yapılıyor. Belediyemizin yetkilileri de en kısa zamanda bu hafriyatı buradan kaldırır. En kısa zamanda buradaki esnafımızın istişaresiyle yepyeni dükkanlar kendilerine yapılıp verilecektir" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Alinur Aktaş Sedat Yalçın Ak Parti İnegöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title