Haberler

İmamoğlu, Başakşehir'de Su Baskını Yaşanan Alanlarda İncelemelerde Bulundu: "İstanbul'un Gündeminde Kanal İstanbul Yok, İstanbul'un Gündeminde İklim...

Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Başakşehir’de su baskını yaşanan alanlarda incelemelerde bulundu. İmamoğlu, “İstanbul'un gündeminde Kanal İstanbul yok, İstanbul'un gündeminde iklim değişikliğiyle mücadele, yeşil alanları genişletme, vadileri temizleme var. 150 kiloyu aşan yağışın özellikle bizim su toplama havzalarında yağışın oluşması da önemli. Nereden bahsediyoruz? Sazlıdere'den, Alibey'den, Terkos'tan bahsediyoruz. Peki bu hattın üzerinde ne konuşuyoruz? Kanal İstanbul konuşuyoruz, olmaz. Şehrin gündeminden tamamen süpürülüp uzaklaştırılması lazım” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Başakşehir'de su baskını yaşanan alanlarda incelemelerde bulundu. İmamoğlu, " İstanbul'un gündeminde Kanal İstanbul yok, İstanbul'un gündeminde iklim değişikliğiyle mücadele, yeşil alanları genişletme, vadileri temizleme var. 150 kiloyu aşan yağışın özellikle bizim su toplama havzalarında yağışın oluşması da önemli. Nereden bahsediyoruz? Sazlıdere'den, Alibey'den, Terkos'tan bahsediyoruz. Peki bu hattın üzerinde ne konuşuyoruz? Kanal İstanbul konuşuyoruz, olmaz. Şehrin gündeminden tamamen süpürülüp uzaklaştırılması lazım" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu akşam Başakşehir'de su baskını yaşanan alanlarda incelemelerde bulundu ve sahada çalışan İBB ekiplerinden bilgi aldı. İmamoğlu, şöyle konuştu:

"Şu anda ne yazık ki 2 vatandaşımızı kaybettiğimizi öğrendik. Tabii umut ediyoruz ki daha fazla kötü haber almayalım, can kaybı yaşanmasın. Şu bir gerçek bu konuda kentimiz bu işi açıkçası uzun süre ihmal etti. Görünen o ki 21. yüzyılda yağışlar biçim değiştirdi. Bir ayda 40 kilo yağarken, 2-3 saatte 128-130 kilo yağışla karşı karşıya kalacağız. Buna göre altyapı, buna göre üstyapı, buna göre metro vs. gibi yapılanmaların daha güçlü, dayanıklı bir şekilde tasarlanması şart. Yaşananlar aslında bir sonuç. Sonucun başlangıcı ise bütün bu altyapıların baştan tasarlanması meselesi.

"GERÇEKTEN ÇOK GÜÇLÜ YATIRIMLARI YAPTIK AMA YETERLİ OLMADIĞINI GÖRÜYORUZ"

İstanbul gündeminden bazı şeyleri çıkartmalı. Yeni kentleşme alanları, yeni betonlaşma alanları, nüfusu artırıcı çalışmalar yerine İstanbul'un su temini, İstanbul'un altyapısının güçlendirilmesi, kentin depreme hazırlanması, yağışlara, afetlere hazır olmasını sağlamak. Elimizde sihirli değnek olsa da 4-4.5 senede bütün sorunları aşabilsek ama bunun bir haritasına baktığımızda ki bu bizde var, gerçekten çok güçlü yatırımları yaptık ama yeterli olmadığını görüyoruz.

"İSTANBUL'UN GÜNDEMİNDE KANAL İSTANBUL YOK, İSTANBUL'UN GÜNDEMİNDE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİYLE MÜCADELE, YEŞİL ALANLARI GENİŞLETME, VADİLERİ TEMİZLEME VAR"

İstanbul, 16 milyonluk bir kent. Bugün artık 19 milyon insanı taşıyor. Geçen seneye göre yüzde 20 daha fazla su temin ediyoruz İstanbul'a. İstanbul'un gündeminde Kanal İstanbul yok, İstanbul'un gündeminde iklim değişikliğiyle mücadele, yeşil alanları genişletme, vadileri temizleme var. 2 can kaybının bedeli ödenmez. Her şeye rağmen bu yoğun yağışın hafif birtakım şiddette atlatılması büyük bir şans. Bunun bir şansı da şu an 150 kiloyu aşan yağışın özellikle bizim su toplama havzalarında yağışın oluşması da önemli. Nereden bahsediyoruz? Sazlıdere'den, Alibey'den, Terkos'tan bahsediyoruz. Peki bu hattın üzerinde ne konuşuyoruz? Kanal İstanbul konuşuyoruz, olmaz. Şehrin gündeminden tamamen süpürülüp uzaklaştırılması lazım."

Kaynak: ANKA / Güncel

Ekrem İmamoğlu Başakşehir su baskını İstanbul Terkos Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title