Haberler

Hulusi Akar Darbe Girişimini 17.00'de Öğrenmiş Ama Karargahı Terk Etmemiş

Güncelleme:

Demokrasi tarihine kara leke olarak geçen 15 Temmuz gecesini yazan Abdülkadir Selvi, Orgeneral Hulusi Akar'ın darbe olacağını saat 17.00 civarında öğrendiğini yazdı.

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi darbe gecesinde yaşananlar kaleme aldı. Selvi'nin yazdıkları içerisinde çok önemli bir detay vardı. 15 Temmuz darbesi sırasında askerleri tarafından rehin alınan Orgeneral Hulusi Akar'ın darbe haberini almasına rağmen karargahı bırakmadığı ortaya çıktı.

17.00'DE HABER ALDI, KARARGAH'I BIRAKMADI

Genelkurmay Başkanı Akar, Türkiye için bir kırılma noktası olan darbe girişiminden 15 Temmuz günü, akşam üzeri girişimden haberdar olmuş, ancak Genelkurmay karargâhını terk etmemiş.

İşte Selvi'nin yazısındaki o bölüm:

Hulusi Paşa'nın Genelkurmay Karargâhı'nda çalışırken saat 17.00 civarında darbe girişiminden haberdar olduğu söyleniyor. Paşa başka bir karargâha geçmeye ve darbeyi önlemek için önlem almaya çalıştı mı orasını bilmem ama karargâhında görev yapan subaylar tarafından tutuklandı.


AKINCILAR ÜSSÜ'NE OPERASYON

Akar'ı, gece yarısına kadar karargâhta tutan darbeciler, 03.05'te Akıncılar Üssü'ne nakletmişler. Genelkurmay Başkanı, Özel Kuvvetler'in düzenlediği bir operasyonla kurtarıldı. Ancak darbeciler Kara Kuvvetleri Komutanı ile Genelkurmay 2. Başkanı'nı tutmaya devam ettiler. Nerede? Akıncılar Üssü'nde. Akıncılar Üssü'ndeki 141. Filo Komutanı Yarbay Hakan Karakuş, Akın Öztürk'ün damadıydı.

AKIN ÖZTÜRK'Ü VURDULAR

Gün aydınlandı. Karanlık darbe girişiminin liderinin eski Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Akın Öztürk olduğu ortaya çıktı. Darbenin başarısız olduğunun ortaya çıkması üzerine Akın Öztürk, kaçmak amacıyla helikoptere binmeye çalışırken vurularak yaralandı. Ardından da tutuklandı.


ÇANKAYA'DAKİ KRİZ MASASINA GİTTİ

Ankara'nın 35 km kuzey batısında, Kazan ilçesi yakınlarındaki Akıncı'da bulunan 4. Ana Jet Üs Komutanlığına operasyon düzenleyerek Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'ı kurtarmış, Orgeneral Akar Çankaya'da kriz masasındaki görevi başına dönmuştü. Karargahtaki FETÖ'ye mensup askerler etkisiz hale getirilmişti.

VEKALETEN DÜNDAR ATANMIŞTI

Başbakan Binali Yıldırım, olayın ardından Akar'ın yerine, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar'ın vekaleten Genelkurmay Başkanlığı olarak atandığını açıklamıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Abdülkadir Selvi Hulusi Akar Akıncılar Güncel Haberler

500

Yorumlar (65)

saldıray:

hepsi potansiyel darbeci. hiçbir nefis, tayyip pisliğine ve yandaşlarına tahammül edemez.

70
33
yanıtYanıtla
hakan:

etmemli zaten bu ülke rte nin değil bu ülke bu ülkede yaşayan herkesindir, birilerinin başkanlığı sevdasına hergün onlarca

yanıt19
yanıt1
Adınızı Yazın:

Hepsi tiyatro, amaç milleti başkanlık sistemine razı etmek.

55
29
yanıtYanıtla
türk:

ihaneti öğrendi ama karargahı bırakmadı , çünkü her şey zaten bir senaryoydu

46
10
yanıtYanıtla
ahmet:

siz değilmiydiniz ergenekondan generalleri içeri tıkıp kendi adamlarınızı sokan iş bilmeyen adamları göreve alırsanız hakan fidan hulusi akar gibi olacağı buydu sen genel kurmay başkanısın daha hangi askerin hain değil bilmiyorsan başta ne işin var akepe yalakası pasif ve iş bilmeyen medya kahramanı

37
7
yanıtYanıtla
mico:

komutan rehin alınmaz geregirse öl orada ne işin var kamera karşısında

33
9
yanıtYanıtla
cemo:

seni silah zoruyla kaçırsalar ne yapabilirsin ki

yanıt2
yanıt3
şu anda:

Ülkede artık ordu yok. yargı yok. Astsubaylar mı bu orduyu yönetecek. mübaşirler mi yargı yapacak. Ey Allah''ım. Biz neredeyiz. neyiz. kimiz. kimlerin yönetimindeyiz.

24
17
yanıtYanıtla
darbeye kaşıyım ama:

Ordu terhis edile. Askerin silahı Aksakallılara dağıtıla. Diyanet işleri başkanı vezir yapılıp ordunun başına getirile. Belediye başkanları garnizon komutan yapıla. Vali coşun heykeli dikile. Bu azizi milletim de her daim . . . . ikile

32
9
yanıtYanıtla
Peh:

Aynen. . ama Allah yerin dibine sokacak bunlari insallah. .

yanıt2
yanıt1
Tüm 65 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title