Haberler

Hüda Par'lı Ailenin Evine Teröristlerin Saldırısı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - HÜDA PAR'lı heyetin saldırıya uğrayan evin bulunduğu mahalleye gelişi - Heyetin eve giriş ve çıkışları- Hendek, barikat ve mahalle arasına çekilen brandalar- Baba Adem Bozkır ile röportaj- HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıs Vedat Turgut'un açıklamaları Diyarbakır'da HÜDA PAR'lı ailenin evine teröristlerin saldırısı- HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Turgut: - "Üyelerimizin evlerinin önünde bundan sonra hendek kazılmasına, barikat kurulmasına veya farklı bir eyleme girilmesine müsaade etmeyeceğimizi deklare ediyoruz"- Saldırının yapıldığı evin sahiplerinden A.B: - "Evimize yaklaşık 40 patlayıcı attılar.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - HÜDA PAR'lı heyetin saldırıya uğrayan evin bulunduğu mahalleye gelişi - Heyetin eve giriş ve çıkışları- Hendek, barikat ve mahalle arasına çekilen brandalar- Baba Adem Bozkır ile röportaj- HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıs Vedat Turgut'un açıklamaları Diyarbakır'da HÜDA PAR'lı ailenin evine teröristlerin saldırısı- HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Turgut: - "Üyelerimizin evlerinin önünde bundan sonra hendek kazılmasına, barikat kurulmasına veya farklı bir eyleme girilmesine müsaade etmeyeceğimizi deklare ediyoruz"- Saldırının yapıldığı evin sahiplerinden A.B: - "Evimize yaklaşık 40 patlayıcı attılar. Şükürler olsun, çocuklarıma bir şey olmadı" HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut, parti üyelerinin evine teröristlerce düzenlenen saldırıya ilişkin, "Üyelerimizin evlerinin önünde bundan sonra hendek kazılmasına, barikat kurulmasına veya farklı bir eyleme girilmesine müsaade etmeyeceğimizi deklare ediyoruz" dedi.Turgut, HÜDA PAR Sur İlçe Başkanı Mahmut Akgül ve Mustazaflar Cemiyeti Başkan Yardımcısı Cemil Cahit Ünsal'ın da aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve partililerle, terör örgütü PKK mensuplarınca evine saldırı düzenlenen HÜDA PAR üyesi R.B'nin Fatih Paşa Mahallesi'ndeki evine gitti.Turgut ve beraberindekiler, bir süre görüştüğü aile bireyleriyle daha sonra evden çıkarak partinin Sur ilçe binasına gitti. Daha sonra partinin il binasına geçen Vedat Turgut, düzenlediği basın toplantısında, üyeleri R.B'nin evine bomba ve uzun namlulu silahla saldırı düzenlendiğini hatırlattı.Yerleşim yerlerinde hendek kazma, barikat kurma, silahlı ve bombalı eylemler yapmanın halka büyük zarar verdiğini belirten Turgut, şöyle konuştu: "Üyelerimizin evlerinin önünde bundan sonra hendek kazılmasına, barikat kurulmasına veya farklı bir eyleme girilmesine müsaade etmeyeceğimizi deklare ediyoruz. Aynı şekilde sokakların barikat ve hendeklerle kapatılmasını tasvip etmiyoruz. Derhal bundan vazgeçilmesini talep ediyoruz."Halka zarar veren her türlü şiddet eylemlerinin derhal son bulması gerektiğini dile getiren Turgut, "Sur ilçesine şehit Yasin Börü anısına kurban eti dağıtmak isteyen gençlerin girmesi, onların (terör örgütü mensupları) o hegemonyasını kırdığı için üyemizin evine saldırı olmuştur. Bizim şu an görüp tespit ettiğimiz sebep budur" diye konuştu.Parti üyesi R.B'nin babası A.B. de dün gece uyudukları sırada evlerine silahlı ve bombalı saldırı gerçekleştirildiğini anlattı."Evimize yaklaşık 40 patlayıcı attılar. Şükürler olsun, çocuklarıma bir şey olmadı. Biz Müslümanız. Bizden mühimmat istiyorlar, nereden getireyim?" ifadelerini kullanan A.B, bu saldırıların son bulmasını dilediklerini aktardı.İl Emniyet Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, saldırının gerçekleştiği andan itibaren güvenlik güçlerince söz konusu mahallede hava destekli operasyon yapıldı. Sivillerin zarar görmemesi için çalışmalar titizlikle yürütüldü.

Kaynak: AA / Güncel

Vedat Turgut Cemil Cahit Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
title