Haberler

HSK'da seçim sona erdi! İşte Yargıtay üyeliğine seçilen 11 isim

Güncelleme:

Hakimler ve Savcılar (HSK) Genel Kurulu'nca devam eden Yargıtay üye seçimi sona erdi. 11 isim Yargıtay üyeliğine seçildi.

Hakimler ve Savcılar Genel Kurulu'nda bugün gerçekleştirilen Yargıtay üyesi seçimleri merakla takip ediliyordu. HSK'daki seçimler sona erdi. Seçimlerin ardından Yargıtay üyeliğine getirilen 11 isim de netleşti.

SEÇİMLER NASIL YAPILIYOR?

Yargıtay üyeleri, birinci sınıfa ayrıldıktan sonra en az 3 yıl görev yapan adli yargı hakim ve cumhuriyet savcıları arasından seçilirken, 12 yıllık görev süresini tamamlayan üyeler, Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından sınıf ve derecelerine uygun bir göreve atanıyor.

Yargıtay Üyeliğine seçilen isimler ve görevleri şu şekilde:

1- Mehmet ARI-Personel Genel Müdürü

2- Erdal DEMİR-Destek Hizmetleri Genel Müdürü

3-Ahmet Haşim BARDAKÇI-Yargıtay Genel Sekreter Yardımcısı

4-Süleyman YILDIRIM-Ankara Batı Ticaret Mahkemesi Başkanı

5-Selma BETİN-İstanbul BAM Daire Başkanı

6-Müslüm CANPOLAT-Yargıtay Cumhuriyet Savcısı

7-Nilgün ŞENER-İstanbul BAM Daire Başkanı

8-Beytullah METİN-Ankara BAM Daire Başkanı

9-Yunus Nadi KOLUKISA-Yüksek Müşavir

10-Aydın ŞİMŞEK-Anayasa Mahkemesi Baş Raportörü

11-Veysel Bektaş-Cumhurbaşkanı Danışmanı

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Hakimler ve Savcılar Kurulu Yargıtay Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! 6 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Astrolojide Dolunayın Anlamı ve Etkileri: Hangi Burçları Daha Çok Etkiler? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Külkedisi Sendromu Nedir ve Nasıl Kurtulunur? YSK kesin seçim sonuçlarına nereden bakılır? İşte YSK kesin sonuçlar CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 6 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Sivas'ta seçimler tekrarlanacak mı? 31 Mart yerel seçimlerine zaman tekrarlanacak, neden? Her gün ceviz yersen ne olur? Cevizin faydaları nelerdir? 31 MART YEREL SEÇİMLERİ TEKRARLANACAK MI? Hangi illerde ve ilçelerde seçim tekrarlanacak? Kurban Bayramına kaç gün kaldı? 2024 Kurban Bayramı tatili ne zaman, kaç gün?
500

Yorumlar (2)

Eğrioturdoğrukonuş:

Eskiden emekli olan yargı mensupları doğrudan CHP ye üye olurlardı

6
2
yanıtYanıtla
Ferhant salih:

Adalet maydanoz oldu ülke de

4
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title