Haberler

Hdp'li Fazıl Türk: Madem Ortada Suç Vardı, Neden 4 Yıl Beklediniz?

Mersin'in merkez Akdeniz İlçe Belediye Başkanı HDP'li Fazıl Türk, gözaltına alınıp tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı 23 Kasım ve 18 Aralık'ta yapılan operasyonların 2011 yılında açılan dosya nedeniyle yapıldığını belirterek, "Madem ortada suç vardı, suç örgütü vardı da neden 4 yıl beklediniz?

Mersin'in merkez Akdeniz İlçe Belediye Başkanı HDP'li Fazıl Türk, gözaltına alınıp tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı 23 Kasım ve 18 Aralık'ta yapılan operasyonların 2011 yılında açılan dosya nedeniyle yapıldığını belirterek, "Madem ortada suç vardı, suç örgütü vardı da neden 4 yıl beklediniz?" diye sordu.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde Başkan Yardımcısı Yüksel Mutlu ve HDP İl Başkanı Selman Günbat ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Fazıl Türk, operasyonları değerlendirdi. İlk olarak kasım ayı içinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan bir operasyonda gözaltına alındıklarını hatırlatan Türk, şunları söyledi:

"Gözaltına alınma gerekçemiz, 2011 yılındaki bir dosyadan açılan bir dava idi. Bu dosyada belediye olarak PKK/KCK'ya para transferi yaptığımız iddia ediliyordu. Aradan 20 gün geçtikten sonra, yine 2011 tarihli aynı dosyanın içeriği değiştirilerek, bu kez 'Suç örgütü kurma, ihalelere fesat karıştırma, ihalelerde yolsuzluk' gibi saçma iddialarla, belediye birim müdürlerim ve çalışanlarımla birlikte geçen Cuma sabahı KOM Şube polisleri tarafından evlerimizden gözaltına alındık. Bu kez 4 gün süren gözaltı işlemi, savcılık ifadesi ve duruşmadan sonra bütün arkadaşlarımızla birlikte yine tahliye olduk. TEM ve KOM şubeden sonra sırada acaba Narkotik Şube mi var?"

'17- 25 ARALIK YILDÖNÜMÜNDE RAFTAN İNDİRİLDİ'

2014 yerel seçimlerinde tekrar aday olduğunu ve seçimleri kazanarak yeniden belediye başkanı seçildiğini hatırlatan Türk, şöyle devam etti:

"Mevcut siyasal iktidar, adli mekanizma tarafından kendisine yönelen her türlü suçlama karşısında yaygaralar koparırken, kendisinin muhaliflerine yönelik yürütülen bu tür operasyonları ise kullanmaya devam etmektedir. Bir zamanlar dost oldukları, bugün ise yakaladıklarını tutukladıkları 'Paralelcilerin' hazırladığı iddia edilen ve tozlu raflara kaldırılan dosyaları, tam da 17- 25 Aralık'ın yıldönümü içinde yeniden raftan indiriyorlar. Madem ortada suç vardı, suç örgütü vardı da neden 4 yıl beklediniz?"

'SİYASİ İNTİKAM OPERASYONLARI'

2 ayrı operasyonda gözaltına alınmasının 'Çamur at, izi kalsın' mantığı ile yapıldığını öne süren fazıl Türk şöyle konuştu:

"Bölge illerindeki belediyelerimize olduğu gibi Mersin'de de Akdeniz Belediyesi'ne dönük operasyonlar belediyelerimizi, siyasi partimizi ve bizleri halkın gözünde küçük düşürmek, belediyelerimizi ele geçirmek amaçlı siyasi intikam operasyonlarıdır. Bu soruşturmaları yürütenler ve düğmeye basanlar, hangi vicdan ve ahlakla çocuklarının gözlerine bakacaklar, merak ediyoruz?" - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fazıl Türk Akdeniz Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title