Haberler

Hasan Toktaş'a Nezaket Ziyareti

Güncelleme:

İl Başkan Yardımcılarıyla Birlikte Toktaş'ı makamında ziyaret eden Sedat Yalçın, Bursa'nın geleceği konusunda muhalefetle birlikte çalışma önerisini yineledi

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, 13 Mayıs'ta gerçekleştirilen kongrede göreve seçilen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bursa İl Başkanı Hasan Toktaş'a kutlama ziyaretinde bulundu.

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, İl Başkan Yardımcıları Cemalettin Torun, Abdullah Duman ve İbrahim Okur'la birlikte, MHP İl Başkanı Toktaş'ı makamında ziyaret etti.

Toktaş ve yönetimi, AK Partilileri sıcak şekilde karşılarken, iki başkan bir süre Toktaş'ın makamında sohbet etti. Sohbetin ardından MHP İl Başkanlığı toplantı salonuna geçildi. Yalçın ve Toktaş burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İlk açıklamayı yapan Ak Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, MHP Bursa İl Başkanlığı'nın kongreden yeni çıktığını bu nedenle yeni yönetimi kutlamak için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi. Siyasi partilerin Türkiye'nin menfaati doğrultusunda bir hizmet yarışı içerisinde bulunan unsurlar olduğunu vurgulayan Yalçın, "Bu hizmet yarışında, ülkenin bölünmez bütünlüğünü ve Türkiye'nin her alanda olabilecek en üst seviyeyi yakalayabilmesi için tüm gücümüzle çaba gösteriyoruz. Bu noktada partilerdeki karşılıklı iletişiminin çok önemli olduğuna inanıyoruz" dedi.

MUHALEFETLE İŞBİRLİĞİ

Türkiye'nin önemli dönüşüm çalışmalarını sürdürdüğü bu dönemde MHP'nin de sürece çok önemli katkılar vereceğine inandığını söyleyen Yalçın, şöyle devam etti:

"Ülkemiz bir imparatorluğun devamı olması nedeniyle önemli tarih deneyimine ve kültür birikimine sahip. Sıradan günlük meseleleri çok büyütmeden, tarihimizden aldığımız güçle kısa sürede çözebiliriz. Birliğimizi pekiştiren çalışmaları yürütürken muhalefet partileriyle de işbirliği içerisinde olarak, onların görüşlerini de dikkate alan bir anlayışla, biz de Bursa'da çalışmalarımızı yürütmek istiyoruz."

KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUSU

Kentsel dönüşüm konusuna da değinen AK Parti İl Başkanı Yalçın, "Dün il başkan yardımcılarımla birlikte CHP'ye bir ziyarette bulunduk. Orada da yeni seçilen yönetim kurulunu tebrik ettik. CHP ziyaretinde de gündeme getirdim, Bursa'da yürütülecek kentsel dönüşüm faaliyetleri, kentin kimliğini ve sosyal boyutunu dikkate alarak yapılmalı. AK Parti olarak toplumun yararına partiler üstü bir çalışma yapmak istiyoruz. Bu çalışmaya MHP'nin de mutlaka katkı vereceğine inanıyorum" diyerek, bu konuda muhalefetle birlikte çalışmaya hazır oldukları mesajını MHP'ye de iletti.

MHP İL BAŞKANI TOKTAŞ

MHP İl Başkanı Hasan Toktaş ise, ziyaret nedeniyle AK Parti İl Başkanı Yalçın ve il başkan yardımcılarına teşekkür etti. Toktaş, hem yerelde hem de genelde yapıcı olmak kaydı ile muhalefet görevlerini yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi. Toktaş, şöyle devam etti:

"Şu anda Türkiye'de ciddi dönüşümler oluyor. Bu dönüşümlerin kimisine evet ediyoruz, kimisine de karşı çıkıyoruz. Kentsel dönüşüme MHP olarak 'Evet' diyoruz ama siyasal ve üniter yapıdaki dönüşüme de karşı duruyoruz. Siyasi partiler olarak Bursa'nın marka kent olabilmesi için ortak aklı ortaya koymamız gerekiyor. Şuanda yerel yönetimlerde Bursa'da AK Parti iktidarı var. Bizlerin de muhalefet etme sorumluluğu olduğuna göre bu konuda da üzerimize düşen görevi yapacağız. MHP olarak kentsel dönüşümü önemsiyoruz. Özellikle yüzde 70'i kaçak yapılardan oluşan Bursa'da bu dönüşümün çok sağlıklı bir şekilde yapılmasını gerekiyor. Ancak kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm olmamalı… Mesela Doğanbey örneği yaşanmamalı. Gözümüzün önünde kentsel ucubeler dönüşüm adına yapılmamalı."

"SEÇİMLERİN ERKENE ALINABİLİR…"

Konuşmalarının ardından bir gazetecinin yerel seçimlerin daha erken bir tarihe alınması olasılığını sorması üzerine MHP İl Başkanı, "Daha erkene alınmasında bizim için hiçbir mahzur yok" dedi. Aynı konuyu değerlendiren AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ise, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2014 temmuzunda yapılacağını hatırlatarak, "Cumhurbaşkanlığı seçimin kampanya dönemi olacak. Bu kampanya dönemini dikkate alırsak 1 Nisan'a denk gelir. Burada bir sıkışma olacaktır. Seçimler 6 ay öne alınabilir. Böyle bir düşünce var. Ancak seçim tarihin erken bir tarihe alınması ancak muhalefetin desteği ile olabilir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Sedat Yalçın Hasan Toktaş Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title