Haberler

Hartum Büyükelçiliği, Sudan'da başarılı down sendromlu ve görme engelli öğrencileri ödüllendirdi

Güncelleme:

Türkiye'nin Hartum Büyükelçiliği, Sudan'da lise giriş sınavında başarılı olan 9 down sendromlu ve 7 görme engelli öğrenciyi ödüllendirdi.

Türkiye'nin Hartum Büyükelçiliği, Sudan'da lise giriş sınavında başarılı olan 9 down sendromlu ve 7 görme engelli öğrenciyi ödüllendirdi.

Hartum Yunus Emre Enstitüsünde (YEE) yapılan etkinliğe, Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi İrfan Neziroğlu, Sudan Down Sendromu Merkezi, Nur Görme Engelli Enstitüsü ve Görme Engelliler Rehabilitasyon Merkezi yetkilileri, öğrenciler ile aileleri katıldı.

Down sendromlu çocuklar, "Babamız Türkiye Büyükelçisi" diyerek kendi yaptıkları hediyeyi Büyükelçi Neziroğlu'na takdim etti.

"Şartlar ne kadar zor olursa olsun inanırsanız başarırsınız"

Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi Neziroğlu, burada yaptığı konuşmada, "Bugün önemli bir vesile için toplandık. Down sendromlu ve görme engelli çocuklarımız, lise giriş sınavında üstün başarı elde etti. Bu, takdir edilmeyi, kutlamayı hak eden bir başarıdır. Biz de Türkiye Cumhuriyeti Hartum Büyükelçiliği olarak sevinçlerine ortak olmak, onları ödüllendirmek istedik." ifadelerini kullandı.

Bu başarılarıyla onların tüm Sudan'a çok önemli bir mesaj verdiğini belirten Neziroğlu, "Şartlar ne kadar zor olursa olsun inanırsanız başarırsınız." dedi.

Neziroğlu, öğrenciler ile ailelerini, öğretmenlerini, sınavlarda onlara eşlik eden arkadaşlarını da tebrik etti.

Yüzde 100 başarı elde edildi

Sudan Down Sendromu Merkezi Müdürü İbtihac Muhammed Ohac ise "2011'de kurulan merkezimizin öğrencileri ilk defa lise giriş sınavına giriyor. 9 öğrencimiz sınava girdi ve çok şükür hepsi başarılı oldu." diye konuştu.

Merkezin bebekler de dahil olmak üzere down sendromlu çocuklarla ilgilendiğini anlatan Ohac, bu başarının arkasında büyük bir çabanın olduğunu vurguladı.

Ohac, merkez personelinin, veliler ile Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi'nin destekleriyle bu başarıyı elde edebildiklerini dile getirdi.

Nur Görme Engelli Enstitüsü Temsilcisi El-Buşra El-Muşerref de Sudan'da görme engellilere ilköğretimin verildiği tek enstitü olduklarının altını çizerek, öğrencilerin başka birinin yardımıyla sınava girebildiklerini anlattı.

Merkezde eğitim faaliyetlerinin yanı sıra kültürel etkinlikler, müzik ve ev yönetimi kurslarının da verildiğini kaydeden Muşerref, Neziroğlu'na desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Programın ardından Büyükelçi Neziroğlu, öğrencilere ve ailelerine hediyeler verdi ve onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Hartum Sudan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title