Haberler

Haluk Yıldız: "Fetö'nün Ihanetini Almanya'da Biz Bizzat Yaşadık" - Köln

Almanya'da Türk kökenli siyasetçiler öncülüğünde kurulan ilk parti olan Yenilik ve Adelet Birliği (BİG) Partisi Genel Başkanı Haluk Yıldız, "Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 17-25 Aralık 2013'den sonraki ihanet söylemlerini, Almanya'da 2010-2013 yılları arasında biz bizzat yaşadık.

Almanya'da Türk kökenli siyasetçiler öncülüğünde kurulan ilk parti olan Yenilik ve Adelet Birliği (BİG) Partisi Genel Başkanı Haluk Yıldız, "Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 17-25 Aralık 2013'den sonraki ihanet söylemlerini, Almanya'da 2010-2013 yılları arasında biz bizzat yaşadık." dedi.

Almanya'nın Köln kentinde Avrupa Kayserililer Birliği'nin düzenlediği bir toplantıda konuşan Yıldız, Alman partiler kanununa göre 2010 yılında kurulduklarını, ilk kez düzenledikleri basın toplantısı sonrası FETÖ'nün yayın organı Zaman gazetesinin " Almanya'nın ilk Müslüman partisi" şeklinde attığı manşetin ilk günden Alman kamuoyunda partilerine büyük bir darbe vurduğunu söyledi.

Yıldız, aynı yayın grubunun partileri için AK Parti'nin Almanya kolu şeklindeki yalan propaganda devam etmesi sonucu ilk genel seçimler öncesinde çok zor durumda kaldıklarını kaydetti.

Genel Başkan Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Biz partimizi 21 Şubat 2010'da kurduk ve orada basın mensuplarıyla yapmış olduğumuz ilk basın toplantısında özellikle Türk basınına bu konuda hassas davranması için hem yazılı hemde sözlü olarak ricada bulunduk. Özellikle etnik bir parti olmadığımızı, dini bir parti olmadığımızı ve bu kulvarda bizi değerlendirmemeleri gerektiğini, ağırlıklı olarak göçmenlerin kurduğu bir Alman partisi olarak yansıtmalarını rica ettik. Maalesef FETÖ'nün o zamanki yayın organı olan Zaman gazetesi bizi ertesi gün manşetten 'Almanya'nın ilk Müslüman partisi' diye ilan etti, dolayısıyla bize ilk zararı verdiler. Almanya'da kurumsal zarar açısından bakacak olursak belki ilk mağduru, belki tek mağduru bizim partimiz oldu."

"Yurt dışı ile organik bağı olan parti anında kapatılır"

2010 ile 2013 yılları arasında FETÖ'nün kendilerini yok etme çabalarının sürdüğünü aktaran Yıldız, söylerine şöyle devam etti:

"Bu tarihlerde bizi marjinalleştirme ve bir köşede tutma çabalarını sürekli gördük. Özellikle eyalet seçimlerinde ve 2013 genel seçimlerinde seçime bir hafta kala kendi gazetelerinin köşe yazısında ve internet sayfalarında bizi hem marjinalleştirme hem de AK Parti'nin Almanya kolu diye ilan etme veya etiketleme gibi bir çaba gözlemledik ki bu kabul edilebilir birşey değil. Alman partiler kanununa göre herhangi bir partinin yurt dışı partilerle bir organik bağı olduğu zaman hepimiz biliyoruz ki onlar da çok iyi biliyorlar bu parti anında kapatılır."

Ülke genelinde yüzde 5 barajını aşacak oy potansiyelleri olmamasına rağmen FETÖ'nün neden kendilerine zarar vermek istediğini sonradan anladıklarını ifade eden Yıldız, "Öncelikli amaçları bizi marjinalleştirip büyümemizi engellemekti. İkinci olarak ise Almanya'daki diğer partilere 'bakın biz bu partiyi küçük tutmakla size yaranıyoruz' gibi bir sinyal verme söz konusu. Dolayısıyla 17-25 Aralık 2013'den sonraki ihanet söylemlerini, Almanya'da 2010-2013 yılları arasında biz bizzat yaşadık." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haluk Yıldız AK Parti Almanya Köln Politika Güncel Haberler

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title