Haberler

Haklarıyla Kadın Olmak Paneli

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Asan: "Ev kadınlarının çalışmaması durumunda biz dünyanın en iyi 10 ekonomisi arasına giremeyiz" AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Akşi...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, "Ev kadınlarının çalışmaması durumunda biz dünyanın en iyi 10 ekonomisi arasına giremeyiz" dedi.

Pursaklar Belediyesi tarafından "Haklarıyla Kadın Olmak" konulu panel düzenlendi. Panele, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, eski bakanlardan İmren Aykut, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin ve vatandaşlar katıldı.

Asan, burada yaptığı konuşmada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının engelliler, çocuklar, kadınlar için çok önemli hizmetler verdiğini anlattı.

Kadına karşı şiddetle mücadeleyle ilgili kapsamlı bir kanun hazırladıklarını ifade eden Asan, kanunla uygulamada karşılaşılan sorunları giderecek tedbirleri aldıklarını belirtti.

Avrupa Konseyinin sözleşmesinin imzalandığını, sözleşmenin isminin "İstanbul Sözleşmesi" olduğunu vurgulayan Asan, "Sözleşme İstanbul'da imzalandı. Herhangi bir ülkeye gittiğinizde kadına karşı şiddetle ilgili bir konuşma varsa orada İstanbul Sözleşmesi'ne bakılır. Bu durum ülke olarak bu konuya hem ulusal hem uluslararası verdiğimiz önemi gösteriyor" dedi.

Asan, kadına karşı şiddeti önleme ve izleme merkezlerinin sayısının 14 olduğunu bu sayıyı artıracaklarını söyledi. Sığınma evleri ve konuk evlerinin sayısını da artıracaklarını belirten Asan, 125 konuk evi olduğunu bildirdi.

Sadece şiddet alanında değil, kadınlar için bir çok alanda çalışma yapıldığını dile getiren Asan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kadın ve erkek arasında tek bir ayrımcılığa izin veririz, o da pozitif ayrımcılık" sözünü hatırlattı.

Asan, kadınlar için halk eğitim merkezlerin de bütün derslerle ilgili kurslar açıldığını, bu kurslar yoluyla dışarıdan okul bitirme sistemini güçlendirdiklerini kaydetti.

Kadın istihdamının erkeklerle eşit sayıda olması gerektiğine dikkati çeken Asan, "Ev kadınlarının çalşmaması durumunda biz dünyanın en iyi 10 ekonomisi arasına giremeyiz. Biz istiyoruz ki güçlü olalım. Parası olduğu zaman kadın parayı çocuklarına, çocuğun eğitimine harcar" dedi.

-Akşit: "Kadın hakları güvence altında"

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, insan haklarının vazgeçilmez bir hak olarak algılandığı ülkelerde kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olmalarının artık kadın hakkı olarak değil, insan hakkı olarak ifade edildiğini belirtti.

Akşit, şöyle devam etti:

"Kadınların siyasi, sosyal, ekonomik, kültürel haklarının ve hayata katılımlarını sağlayacak tüm haklardan erkeklerle eşit olarak istifade etmeleri ifade ediliyor. Kadın hakları diyoruz ancak söz konusu olan kadınların insan haklarıdır. Hayatın pek çok alanında toplumsal cinsiyet ilişkileri kadın ve erkek açısından eşitsiz güç ilişkilerini göstermekte. Bu bağlamda toplumsal cinsiyet eşitliği anlayışının yasal çerçevesinin genişletilmesi ve kadının toplumdaki rolünün güçlendirilmesi son derece önemlidir."

Türkiye'nin kadın hakları konusunda anayasasında düzenleme yapan nadir ülkelerden biri olduğunu dile getiren Akşit, kadın haklarının güvence altında olduğunu söyledi.

Kadının siyasi katılımında AK Parti'nin iktidar olduğu günden beri önünün açıldığını belirten Akşit, "Yeter ki kadına fırsat yaratılsın, yeter ki eşit fırsatlar haklar tanınsın kadın yolunu bulur, hakkını arar, yoluna devam eder" dedi.

Eski bakanlardan İmren Aykut ise kadın sorunlarının çözümü noktasında sabırlı olunması ve çaba gösterilmesi gerektiğini söyledi. Aykut, vakıf çalışmalarına verdiği destekten dolayı Güldal Akşit'e altın madalya verdi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Güldal Akşit İmren Aykut Aşkın Asan Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title