Haberler

Hakkari'de Cenaze Konvoyuna Polis Müdahalesi: 27 Kişi Gözaltında

Güncelleme:

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki çatışmada hayatını kaybeden Erdal Şahin'in Hakkari'deki cenaze konvoyunda gerginlik çıktı. Polis, 27 kişiyi gözaltına aldı.

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki çatışmada ölen Erdal Şahin'in cenazesinin Hakkari'de toprağa verilmesi sırasında olaylar çıktı. Çıkan olaylara müdahale eden polis ekipleri, 27 kişiyi gözaltına aldı.

Erdal Şahin'in cenazesi Hakkari Devlet Hastanesi morguna getirildi. HDP Milletvekili ve DTK Eş Genel Başkanı Selma Irmak ve HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan'ın da aralarında bulunduğu kalabalık, cenazeyi almak için hastaneye gitti.

POLİS ÖNCE UYARDI, SONRA MÜDAHALE ETTİ

Cenazenin konvoy halinde götürülmesine izin vermeyen polis ekipleri, ayrıca hiçbir pankart ve sloganın atılmaması yönünde ise kalabalığı uyardı. Ancak konvoyun Hakkari Emniyet Müdürlüğü önünde geçişi sırada HDP anons aracının üzerinde bulunanların pankart açıp slogan atmaları üzerine polis müdahale etti.


KONVOYA GAZ BOMBASI

Ardından cenaze konvoyu ilerleyişini sürdürürken, Keklikpınar Mahallesi yakınlarında konvoya ikinci defa gaz bombası ile müdahale edildi.

27 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bu sırada 27 kişi gözaltına alınırken, 80 yaşındaki bir kadın ise gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

Cenaze Sümbül Mahallesi'nde HDP milletvekillerinin katılımı ile toprağa verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Selma Irmak Hakkari Şırnak Cizre Yerel Güncel Haberler

500

Yorumlar (164)

diyarbakir2121:

pkk ve destekcilerinin tek bir amaci var.ulkeyi bolme.bunlarla ya sonuna kadar mucadele edersin.yada ulkeyi onlara teslim edip cekilir gidersin..akp ye devlete laf atanlar simdi dusunsun.hangi taraftlarsa hangisini savunuyorlarsa ona gore harrket etsinler

29
236
yanıtYanıtla
DOĞU BATI:

Devlet yine merhametli davranıyor. Bu leşleri veriyor. Bence kimseye teslim edilmeden hepsini bir çukura kapatıp bırakacaksın. Adamların ölüleri bile olay çıkartıyor. Onun için ölüleri teslim edilmesin.

130
88
yanıtYanıtla
ARİF:

çatışmada öldürülen pkklı diycektiniz herhalde

16
153
yanıtYanıtla
MAHMUT:

Polisin cenazede ne işi var defolup gitsin

27
102
yanıtYanıtla
türkiye.li:

senin gibi maaları temizlemek için

yanıt48
yanıt3
da:

lağam faresi temizliyor polis yoksa battımı ?

yanıt14
yanıt4
Zihniyet:

Terörist eylem yapmayin. Basinizi onunuze egerek bu hain bizim aramizdan nasil cikti diyerek gomun. Kimse size karismasin.

yanıt3
yanıt0
dijvar:

tc artik ölülerimize bile tahammul edemiyor ayrilik zamani geldi

75
29
yanıtYanıtla
sun:

Suriye bize sigindi sizde hadi kandile

yanıt1
yanıt1
konyali:

Yavaş ayril yavrummm :-) boşuna doğuda basinizda bizler durmuyoruz vatani emanetsizmi saniyorsinuz

yanıt3
yanıt0
Tüm 164 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title