Haberler

Hakim ve Savcılar Eylemdeki İşçilere Yemek Dağıttı

* Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nın yemekhane ve çay ocağında çalışan işçiler maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylemlerine devam ediyor.

* Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nın yemekhane ve çay ocağında çalışan işçiler maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylemlerine devam ediyor.

Aralarında para toplayan hakim ve savcılar, eylemdeki işçilere aldıkları yemekleri dağıttı

Haber-Kamera: Arzu KAYA, İstanbul DHA

Dünyanın en büyük adalet sarayı olduğu belirtilen Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nda yemekhane ve çayocağı işçilerinin eylemi devam ediyor. Geçtiğimiz cuma günü iş bırakan işçilere hakim ve savcılar yemek dağıttı.

"ADALET SARAYINDA ADALETSİZLİK"

Taşeron firma işçileri olan yaklaşık 50 kişi, 2 aydır ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle iş bırakma eylemlerini sürdürüyor. Adliyedeki hakim ve savcıların da destek verdiği eylemde işçiler adliyenin C kapısında toplanarak "Adalet sarayında adaletsizlik", "Hakimler burada, savcılar burada, adalet nerede" şeklinde slogan attı.

HAKİM: YEMEKHANEYİ KULLANMAYACAĞIZ

Anadolu Asliye Ceza Hakimi Nuh Hüseyin Köse, yemekhane işçilerinin maaşları ödenene kadar yemekhanede yemek yemeyeceklerini belirterek "İstanbul Anadolu Adliyesi yemekhane ve çay ocağı işçilerinin ücretlerinin yaklaşık iki ayı aşkın bir süredir ödenmemesi nedeniyle işçi arkadaşlarımızın protesto eylemlerine destek olmak, onların ücretleri ödenene kadar biz de yemekhaneyi kullanmayacağız demek için hakimler, savcılar, zabıt katipleri, yazı işleri müdürleri ve çalışan diğer personeller olarak burada bulunuyoruz. İşçinin alnının teri kurumadan ücretinin ödenmesini teklif ediyoruz. İşçilerin taşeron değil, buranın kadrolu elemanı gibi çalıştırılması gerekir. Bugün hakim ve savcı yemekhanesi boş. Hiç kimse yok. Hakim ve savcı arkadaşlarımız işçiler ücretini alamadığı için yemek yemediler. Şirket dışarıdan geçici işçi getirmiş, yemek yaptırmış. Buna rağmen bir çok çalışan arkadaşımız yemekhaneyi kullanmadılar" dedi.

HAKİM VE SAVCILAR YEMEK DAĞITTI

Yemekhane işçisi Turhan Doğru ise 67 gündür maaş alamadıklarını ifade ederek, "Personeller komşularından borç alıp yol parası yapıyorlar" diyerek soruna çözüm bulunmasını istedi. Hakim Köse, hakim ve savcılar olarak aralarında para toplayarak işçilere yemek aldıklarını belirtti. Basın açıklamasının ardından hakim ve savcılar işçilere yemeklerini dağıttı. İşçilerle beraber yemek yiyen hakim ve savcılar onların sorunlarını da dinledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anadolu Adalet Sarayı Hüseyin Köse İstanbul Kartal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title