Haberler

İş Adamının Oğlu Hakan Bayer Tahliye Edildi

Güncelleme:

Bodrum'da işadamı Ahmet Bayer'in evinin balkonundan düşüp ölen manken Aslı Baş davasından tutuklu bulunan Bayer'in büyük oğlu serbest bırakıldı.

Muğla'nın Bodrum İlçesi Yalıkavak beldesinde 2,5 yıl önce ünlü işadamı Ahmet Bayer'in evinin balkonundan düşüp ölen ünlü manken Aslı Baş davasıyla ilgili tutuklu bulunan Bayer'in büyük oğlu serbest bırakıldı.

İşadamı Ahmet Bayer'in oğlu Hakan Bayer, 18 ay sonra cezaevinden çıktı.

Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Bayer, İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan Bilirkişi Raporu'nda incelenen dosyaların ardından serbest kaldı. Bayer, Bodrum'daki evine döndü.

Olay, Bodrum'da 21 Temmuz 2010 tarihinde meydana geldi. Ahmet Bayer'in Yalıkavak beldesindeki evinin balkonundan düşen Baş'ın neden düştüğü belirlenememiş ve adli makamlarca incelemeye alınmıştı. Bilirkişi raporları 2003 yılı Mankenler Kraliçesi Aslı Baş'ın intihar etmediğini, aşağı atıldığını yazdı. Bunun üzerine Ahmet Bayer ve iki oğlu yargılandı.

Mahkemeye çıkan Volkan ve Hakan Bayer tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yapılan incelemelerin usülsüz olduğunu ileri süren Ahmet Bayer oğullarının suçsuz yere içeride yattığını ifade edip bilirkişilerin doğru tesbit yapmadığını mahkemeye sundu. Bunun üzerine mahkeme yeniden bilirkişilerin oluşturulması yönünde karar verip küçük oğlu Volkan Bayer'in tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Bayer'in büyük oğlu Hakan Bayer de 18 ay Muğla Cezaevinde yattı. Bilirkişilerin raporları mahkemeye sunmasının ardından mahkeme heyeti tarafından incelenen raporlar dahilinde Volkan Bayer'in tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

Oğlunun serbest bırakılacağından haberi olmayan ünlü iş adamı Ahmet Bayer ise işleri nedeniyle İstanbul'da haberi aldı. İlk uçakla Bodrum'a gelen Ahmet Bayer, Yalıkavak'daki evinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bayer, şunları söyledi: "Tahliye bizim için sürpriz oldu. Çünkü 16 Ocak mahkemenin aylık rutin tutukluluğu değerlendirme günüymüş. Avukatlarımız biliyormuş.Sayın mahkeme heyeti adli tıptan da raporun gelmiş olmasından dolayı bütün delillerin toplanmış olması, Hakan'ı suçlayıcı hiçbir unsurun bulunmaması nedeniyle kendi iç oturumlarında tahliye kararı vemiş. Bize de çok güzel bir sürpriz oldu. Çünkü oğlumuz hiçbir suçu olmadan hapiste yatıyordu. Taktir edersiniz ki 18 aydır içeride tutuklu olan biri 24 saat olmadı daha çıkalı, biraz kendine gelmek istiyor. Daha sonra mutlaka onunda söyleyeceği çok şey vardır."

"ASLI BANA DERS VERMEK İÇİN ATLADI"

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bayer de Aslı Baş'ın korkutmak ve ders vermek amacı ile atladığını belirterek şunları söyledi "Ben 3 yıldır devamlı düşünüyorum. Aslı neden buradan atladı?' diye. Tabi bizim ilk intiharından haberimiz yoktu. Mahkeme süreci başlayınca ve evraklar gelince Aslı'nın 17 ay önce bir intihar teşebbüsü olduğunu öğrendik. Şimdi ikisini birleştirince Aslı aslında hayatına son vermek istemedi. Ben bu şekilde devam ederse ilişkimiz yürümez biter demiştim. Beni korkutmak ve bana bir ders vermek için şuradan atlamayı hesaplamıştı. Eğer Aslı atladığı yerden bir metre daha soldan atlasaydı her gün odasına giderken altından geçtiği çatıların üzerine düşecekti. O zaman belki çok hafif sıyrıkla bunu atlatacaktı. Çünkü ilk intiharında beş kutu ilaç ve alkol içiyor, intihara teşebbüs ediyor fakat ilaçları içtikten bir saat sonra kendisi taksiye binip hastaneye gidiyor. Bunu da sonradan öğrendik. Yani o zaman bile hayatına son verme gibi bir niyeti yoktu. Kızdırmak, korkutmak ve ben bunu yapabilirim demek içindi. Benim teorim gecenin karanlığında atlamak istediği yeri tam hesap edemedi ve buradan atladı. Maalesef çok hazin bir son oldu bizim ve Aslı'nın ailesi için." - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Volkan Bayer Ahmet Bayer Aslı Baş Bodrum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title