Haberler

Hadımköy'deki Greif İşçilerinin Eylemi

HDP İstanbul Milletvekili Tüzel: "Çabamız işçilerin kazanılmış haklarını almak"

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, yaklaşık iki aydır grev yapan ve bu sabah polisin müdahalede bulunduğu Hadımköy'deki Greif çuval fabrikasında, eylemlerini sürdüren işçileri ziyaret etti.

Polisin müdahalesinin ardından, fabrika çatısına çıkarak eylemlerini sürdüren işçilerle kısa süre görüşen Tüzel, daha sonra basın mensuplarının yanına gelerek açıklamada bulundu. Tüzel, çatıda eylemlerini sürdüren işçilerin, bu sabahki müdahale sonrası gözaltına alınan 91 arkadaşlarının serbest bırakılmasını ve fabrika sahiplerinin kendilerinden ve diğer arkadaşlarından şikayetçi olmamalarını talep ederek, iş verenlerle anlaşmaya varmak istediklerini söyledi.

Tüzel, şunları kaydetti:

"İşçiler 'bizi buradan ancak sendikanın işçi temsilcisi indirir' diyor. Toplu iş sözleşmesi protokol aşamasındaydı. Ancak fabrika sahiplerinin mahkemeye başvurması sonucu gelen müdahale, her şeyi gerisin geriye götürdü. Çabamız işçilerin kazanılmış haklarını almak. Onların yanlarındayız."

İşçilerin avukatı Bülent Şimşek ise, fabrika binasında 12 işçinin eylemini sürdürdüğünü, bu işçilerin su ve tuvalet ihtiyaçlarının karşılanmadığını ileri sürerek, "60 gündür direniyorlar. Fabrikanın kapatıldığı söyleniyor ama bunu samimi bulmuyoruz. Kapatılma kararı protokolle belirtilmeli ve işçilerin tazminat ve diğer hakları garanti altına alınmalı" ifadelerini kullandı.

Eylemcilerin yakınlarının ve bazı sendika üyelerinin bölgedeki bekleyişi sürerken KESK Başkanı Lami Özgen, DİSK Başkanı Kani Beko, Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, ve Gıda İş Sendikası Başkanı Celal Ovat, fabrika önüne gelerek eylemcilerle görüştü.

Fabrika önünde polisin barikat kurarak önlem aldığı görülüyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Hadımköy Greif Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title