Haberler

Sinop Valisi Karaömeroğlu'ndan gençlere Kovid-19 aşısı yaptırın çağrısı Açıklaması

Güncelleme:

Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılanma oranı düşük olan gençlere aşılarını yaptırmaları çağrısında bulundu.

Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılanma oranı düşük olan gençlere aşılarını yaptırmaları çağrısında bulundu.

Karaömeroğlu, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Minoğlu, İl Emniyet Müdürü Cahit Şahin, İl Jandarma Komutanı Albay Ferhat Kuran ve diğer ilgililerle Sakarya Caddesi'ndeki iş yerlerinde Kovid-19 tedbirleriyle ilgili denetime katıldı.

Sohbet ettiği iş yeri sahipleri ile vatandaşlardan Kovid-19 tedbirlerine uymalarını isteyen Karaömeroğlu, "Daha önce Kovid-19 tedbirleri kapsamında yapılan denetimleri uzun bir aradan sonra farkındalık oluşturmak ve dikkati çekmek amacıyla yeniden başlattık. Sinop'ta vaka oranları bölge illerine göre daha düşük ancak salgın hızında artış var. Özellikle son bir ay içinde 30 yaş altı ve 65 yaş üstü insanlarımızda vaka artışı gözlemledik." dedi.

Virüsle mücadele ve hastalığı kontrol altına alabilmenin tedbir ve aşılama oranlarına bağlı olduğunu vurgulayan Karaömeroğlu, "İlimizde gençlerimizde aşılama oranı yüzde 56 civarında. Gençlerimizi, kendilerinin ve çevresindeki insanların sağlığı için aşı olmaya davet ediyoruz. Tek çözüm, tek silahımız maske, mesafe ve hijyene uyarak aşı olmak. Şu an yoğun bakımdaki hastalarımıza baktığımızda, çoğu aşısız veya aşısı eksik olanlardan oluşuyor. İnsanlarımızı mutlaka aşılarını tamamlamaya, aşı olmamışsa aşı olmaya davet ediyoruz." diye konuştu.

Karaömeroğlu, Sinop'ta birinci doz aşıda yüzde 84, ikinci dozda ise yüzde 78 seviyesine ulaştıklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Sinop'ta insanlarımızın kurallara uyduğunu ve daha bilinçli olduğunu görüyoruz. Sinop'ta aşı yönünden sıkıntılı gördüğümüz kişiler, gençlerimiz. Aşılanma oranlarının düşük olması nedeniyle gençlerde aşı konusunda farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Gençlerimiz üzerinde daha çok yoğunlaşacağız. Aşı oranı yükseldikçe toplumsal bağışıklığı daha çok kazanacağız. Hastane yükümüz daha da hafifleyecek."

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla vakalarda artış olabileceğine işaret eden Karaömeroğlu, "Kışın insanlar daha çok kapalı ortamlarda oturmaya başladı. Bunun olumsuz etkilerinden kurtulmak için insanlarımızı tedbirli olmaya davet ediyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

COVIRAN Bereket Cahit Şahin Jandarma Sinop Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title