Haberler

Güvercinler Türkçe Olimpiyatları İçin Uçtu

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından "Uluslararası Dil ve Kültür Festivali" kapsamında düzenlenen 11.Türkçe Olimpiyatları'nın Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenecek programı, düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı.

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından "Uluslararası Dil ve Kültür Festivali" kapsamında düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları'nın Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenecek programı, düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı.

Bodrum Antik Tiyatro'da düzenlenen basın toplantısına Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez, Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk, Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, Göltürkbükü Belediye Başkanı Halil İbrahim Kaynar, Mumcular Belediye Başkanı Birol Aydın, AK Parti İlçe Başkanı Yılmaz Algül, MHP İlçe Başkanı Asım Başaran, işadamları Ali Şen, Ayhan Bermek ve davetliler katıldı.

Ayhan Bermek yaptığı açılış konuşmasında, "Genç öğrenciler, binlerce yıldır birçok şeye şahitlik yapan bu antik tiyatrodan 'Evrensel Barışa Doğru' diye mesajlarını dünyaya haykıracaktır" dedi.

Açılış konuşmasının ardından söz alan Ali Şen ise, geçen hafta Amerika'da bir okulu gezdiğini anlatarak, "Her türkü ırktan öğrenciler vardı. Bir Yahudi öğrenci dikkatimi çekti. 'Başka okul yok mu da buraya geldin?' diye sorduğumda, bu okulda arkadaşının aldığı eğitimden ailesinin etkilendiği için geldiğini ve çok mutlu olduğunu söyledi. Adını evrensel barıştan alan bu eğitim kurumlarını takdir ediyorum. Bir göçmen olarak, 1951 yılında Türkçe eğitim serbest kaldığı zaman ne demek olduğunu en iyi bilenlerden biri olduğum için dünyanın değişik ülkelerinde faaliyet gösteren bu eğitim kurumlarına şükranlarımı sunuyorum. Bu bizim için 10 yıl, 20 yıl evvel rüyaydı. Bu dostluk, bu insanlık Türklere mahsustur. Bu sevgi elini uzattığı zaman havada kalmıyor" diye konuştu.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da, hoşgörünün başkenti Bodrum'da bu etkinliğe ev sahipliği yapmanın çok önemli olduğunu belirterek, "Bodrum renk, din, dil ayırmadan insanları kucaklar. Çocuklarımızın buraya gelmekteki amacı barış, birlik, beraberlik ve kardeşlik. Onun için bu güzel olimpiyatlara katkısı olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan ise, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederek,

"Bundan daha büyük bir çalışma olduğunu düşünmüyorum. Bodrum olarak böyle bir çalışmaya geçen sene kucak açmıştık. İnşallah bundan sonraki senelerde daha büyük coşku ve katılımla destek olacağız" şeklinde konuştu.

Toplantıya katılanlar hep birlikte barışı simgeleyen beyaz güvercinler uçurarak basın mensuplarına poz verdi. 4 Haziran'da Bodrum Antik Tiyatro'da düzenlenecek etkinliğe katılacak öğrenciler, birçok ilde programlara katılacak. 11. Türkçe Olimpiyatları kapsamında 55 ilde 90 farklı etkinlik düzenlenecek. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Kocadon Ali Şen Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet? 1 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title