Haberler

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Akkoç Hakkındaki İddialar

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Ankara 3.Sulh Ceza Mahkemesi'nin, hayali ihracat soruşturmasıyla ilgili olarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı hakkında çıkan habere tekzip yayınlanmasını kararlaştırdığını açıkladı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Ankara 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nin, hayali ihracat soruşturmasıyla ilgili olarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı hakkında çıkan habere tekzip yayınlanmasını kararlaştırdığını açıkladı. Mahkeme tarafından, 'soruşturma yapılmayan bir bürokratın savunması alındı' şekilde asılsız bir haber yapılmasının, bürokratın kişilik haklarına saldırı niteliği taşıdığına karar verildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre bazı gazetelerde, "Gelip İfade Verdiler" "O Personelin İsimleri" başlığıyla yayınlanan ve 100 milyon liralık hayali ihracat soruşturması kapsamında, Müsteşar Yardımcısı Neşet Akkoç'un da aralarında bulunduğu bazı bürokratların giderek ifade verdiklerine ilişkin habere karşı Akkoç tarafından yargıya başvuruldu. Haberlerde kendisiyle ilgili beyanların gerçek dışı olduğunu savunan Akkoç'u haklı bulan mahkeme, tekzip yayınlanmasına karar verdi. Mahkemenin haklı bulduğu Akkoç Avukatı Halis Çıtır'ın şu ifadeleri tekzip metninde yer aldı:

"Müvekkilin bu soruşturmada yahut başka bir soruşturmada şüpheli yahut başka bir sıfatla ifadesi alınmamıştır. Haberle, müvekkilin şüpheli olarak ifade verdiği ileri sürülerek, müvekkil kamuoyu nezdinde küçük düşürülmüştür. Müvekkil kaçakçılıkla sürekli ve kararlı biçimde mücadele içinde olmuştur. Genel Müdür olduğu 2010 yılında, bugünkü habere konu soruşturmada adı geçen şahıslarla ilgili büyük bir operasyonu idari olarak bizzat yürütmüş, operasyonda başta Barbaros Hayrettin Aksoy olmak üzere onlarca kişi tutuklanmıştır. Müvekkil hayatı boyunca yasadışı her türlü faaliyetin daima karşısında cansiperane durmuştur. Hal böyle iken, tam da mücadele ettiği kaçakçılara yardım etmiş gibi isminin anılması, müvekkili son derece derinden yaralamıştır. Açıklanan nedenlerle; iki defa yılın bürokratı ödülüne layık görülen müvekkilimi kamuoyu nezdinde küçük düşürme ve yıpratma amacına hizmet ettiği açık olan gerçeğe aykırı haberlerin, basın ilkeleri ve kamuoyunun doğru bilgi alma hakkı ile bağdaştırılması hukuken mümkün değildir." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı Neşet Akkoç Politika Güncel Haberler

AK Parti ile MHP arasında ipler nasıl gerildi? İşte baş döndüren süreçte tüm olup bitenler

AK Parti ile MHP arasında ipler nasıl gerildi? İşte baş döndüren süreçte tüm olup bitenler

Okul yönetimi mezuniyet kıyafetini 'Uygunsuz' buldu, öğrenciler törene alınmadı

Okul yönetimi mezuniyet kıyafetini "Uygunsuz" buldu, öğrenciler törene alınmadı

Görüntü infial yarattı! Cumhurbaşkanlığından Suriyelilere para dağıtıldığı iddiasına yalanlama

Görüntü infial yarattı! Cumhurbaşkanlığından Suriyelilere para dağıtıldığı iddiasına yalanlama

Bakmadan Geçme

ŞEBNEM BOZOKLU, KIZILCIK ŞERBETİ'NE Mİ GELİYOR? Şebnem Bozoklu hangi rol ile Kızılcık Şerbeti dizisine katılıyor? KPSS önlisans tercih ücretleri hangi bankaya yatıyor? KPSSP önlisans ücretleri hangi bankaya ödenir? Pırlanta Plajı nerede, nasıl gidilir? #127754 İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? İzmir'de en güzel nerede denize girilir? İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? İzmir'de en güzel nerede denize girilir? Sazlıca Koyu nerede, nasıl gidilir? Boyalık plajı nerede, nasıl gidilir? #9728 İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? İzmir'de en güzel nerede denize girilir? Delikli Koy nerede, nasıl gidilir? İzmir Delikli Koy ücretli mi, arabasız gidilir mi? İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? İzmir'de en güzel nerede denize girilir? Ayıbalığı Koyu – Mordoğan nerede, nasıl gidilir? İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? #127958 İzmir'de en güzel nerede denize girilir? Dolungaz koyu nerede, nasıl gidilir? #9969 İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? #9728 İzmir'de en güzel nerede denize girilir? Bodrum Koyu Plajı nerede, nasıl gidilir? #127958 İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? İzmir'de en güzel nerede denize girilir? Paşalimanı plajı nerede, nasıl gidilir? #127754 İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? #127754 İzmir'de en güzel nerede denize girilir? Mimoza Koyu nerede, nasıl gidilir? #127965 İzmir'deki en iyi plajlar hangileri? İzmir'de en güzel nerede denize girilir? Kocakarı plajı nerede, nasıl gidilir? Ortaokulda sınıfta kalma var mı? Ortaokulda sınıfta kalınıyor mu, kaç gün devamsızlık hakkı var? Bugün voleybol maçı var mı? 13 Haziran kimin voleybol maçı var? Bugün hangi voleybol maçı var? Can Yaman Instagram hesabını neden sildi? Cam Yaman sosyal medya hesaplarını neden kapattı?
Çiçek Dilligil ve Bora Öztoprak'ın oğulları cinsiyet değiştirmişti! İşte son hali

Çiçek Dilligil ve Bora Öztoprak'ın oğulları cinsiyet değiştirmişti! İşte son hali

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title