Haberler

Gülsuyu Davası Ertelendi

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Gülsuyu Davasında 2 tutuklu sanık tahliye edildi.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Gülsuyu Davasında 2 tutuklu sanık tahliye edildi. Adliye içinde pankart açan 5 kişi ise gözaltına alındı.Duruşma 9 Mayıs 2016 günü saat 10.00'a ertelendi.

Haber-Kamera Arzu KAYA-Cengiz ÇOBAN, İstanbul DHA

Maltepe Gülsuyu'nda, 2013 yılı Eylül ayında Hasan Ferit Gedik'in hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı olaylara ilişkin davanın görülmesine devam edildi.

İNANIN Kİ ÖLÜMÜ TATTIK

Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 24. celsesi görülen yoğun güvenlik önleminin alındığı kapalı duruşmaya 8'i tutuklu 13 sanık ile Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Meray, babası İbrahim Gedik, kardeşi Eriş Gedik, dedesi Mustafa Meray ve tarafların avukatları katıldı. Duruşmada daha önce ifadesi alınmayan müştekilerden Mesut Aktürk dinlendi. Olay tarihinde Gülsuyu'nda yürüyüş yapan kitlenin içinde olduğunu söyleyen Aktürk, Sağa sola havaya doğru ateş eden biri vardı. Topuğumdan yaralandım. Ateş eden kişinin sanıklardan Aytekin Turan olduğunu gördüm dedi. Bir diğer müşteki Orhan İnalkaç ise mağduru olduğu olayda yeğeniyle eve giderken etrafını 6 kişinin çevirdiğini belirterek, Bizi yaylım ateşine tutarken Şahin Eren emir veriyordu. Beni ve yeğenlerimi vurdular. İnanın ki ölümü tattık. Ben yaralıyken kafama sıktılar. Benden haraç istediler, haraç vermeyince bunları yaptılar diye konuştu.

VURUN ÖLDÜRÜN DİYE BAĞIRIYORDU

Olayda Orhan İnalkaç'ın yanında bulunan Bahri İnalkaç ise, Dayımdan haraç istediklerinden haberim yoktu. 15-20 elden fazla ateş ettiler. Bizi vuran şahıslar Aytekin Turan ve Şahin Eren'dir. Bizi vurunca ilerlediler. Şahin Eren 'vurun öldürün' diye bağırıyordu dedi. Bir diğer müşteki Taner İnalkaç da, Havaya doğru ateş ediyorlardı. 'Biz asarız keseriz buranın sorumlusu biziz' diyorlardı. Olayda yaralandım. Şikayetçiyim şeklinde konuştu. Tutuklu sanıklardan Şahin Eren ise müştekilerin söylediklerini kabul etmeyerek, Sopalarla eniştemi dövüyorlardı. Bende silah var içinde de 5 mermi. Bırakın dedim. Birisi bana sopayı fırlattı. Üstüme saldıranların her üçünü de vurdum. Ben haraç istemedim dedi.

SİZİN ÇOCUKLARINIZA DA UYUŞTURUCU SATACAKLAR

Duruşmada söz alan Hasan Ferit Gedik'in dedesi Mustafa Meray sanıkların tahliye edilmemesini istediğini belirterek, Bunlar çıktığı zaman sizin çocuklarınıza da uyuşturucu satacaklar. Çok Hasan Ferit öldürecekler. Cezalandırılmalarını istiyorum şeklinde konuştu.

YİNE VURURUM

Tutuklu sanıklardan Aytekin Turhan ise tahliye talep ederek, 3 yıldır mağdurum. Ailem perişan. Bugüne kadar uyuşturucu ile ilgili dosyam olmadı. Sigara dahi kullanmıyorum. Ben sıradan bir minibüs şoförüyüm dedi. Müştekilerden Orhan İnalkaç yeniden söz alarak kendisini vuran şahıslardan birinin Ferhat Keleş olduğunu da belirtti. Bunun üzerine tutuklu sanık Şahin Eren söz almadan konuşarak, Bir daha bana aynı şeyi yaparsanız yine vururum dedi. Sanık Keleş ise, Ben ESP derneğini bastım 3 kişiyi vurdum. Aynı günün akşamı yürüyüşe ateş ettim 4 kişiyi de orada vurdum. Ancak müşteki yalan söylüyor diye konuştu. Bu sırada sürekli uyarılara rağmen konuşmaya devam eden ve disiplini bozan sanık Şahin Eren'in duruşmadan çıkarılmasına karar verildiği konusu da tutanaklara yansıdı.

2 SANIK TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan Ümit Yeşilkaya ve Aytekin Turan'ın üzerine atılı suçun mahiyeti, tutuklu kaldıkları süre dikkate alınarak tahliyelerine karar verdi. Diğer tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 9 Mayıs 2016 günü saat 10.00'a erteledi.

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan duruşmanın devam ettiği sırada adliyenin içinde C blok zemin katta Hasan Ferit İçin Adalet İstiyoruz Halk Cephesi yazılı pankart açan 2'si kadın 5 kişi gözaltına alındı. Bu durum ise adliyedeki vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı.

OĞLUM ADINA ADALET İSTİYORUM

Duruşmanın bitmesinin ardından adliye dışında açıklama yapan Gedik ailesinin avukatlarından Ebru Timtik 2 tane sanığı tahliye etti mahkeme. Polisin adliyeyi işgal ettiği, hakimin müştekileri mahkemeye getiremediği, tanıkların mahkemeye getirilemediği bir yerde yargı bağımsızlığından söz edilemez. Ne uygun salon var ne uygun ortam var. Dosyada kapalılık kararı var. Üç beş adam sağa sola ateş edip haraç topladı, uyuşturucu sattı. Bunun yarattığı korku ortamı mahkemeye kapalılık kararı aldırdı dedi. Anne Nuray Gedik ise, Avukatlara katılıyorum. Çok fazlasıyla uzadı. Ben de anne olarak mahkemenin sonuçlanmasını istiyorum. Bir ceza istiyorum, oğlum adına adalet istiyorum diye konuştu. 10 kişilik grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan Ferit Gedik İstanbul Maltepe Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title